De la mà de NODE Garraf, una quinzena de representants de cellers han participat aquest matí en una reunió que ha suposat el punt de partida d’un nou segell promocional, Vins del Garraf.

 

La divisa Vins del Garraf té el propòsit de donar a conèixer les marques i els productes que s’elaboren en els entorns del massís i la marina del Garraf, adscrits a la DO Penedès. La iniciativa vol traduir-se en una major presència dels vins de la zona en les cartes dels restaurants del Garraf i d’arreu del país. A més, altres accions tindran com a objectiu aconseguir un major grau de coneixement entre la ciutadania de la comarca i els possibles prescriptors.

Aquest projecte s’emmarca en l’estratègia de turisme gurmet que també promou l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’orquestració d’accions incideix en els productes de proximitat, la tradició culinària, la gastronomia del mar, una nova generació de xefs, els establiments de restauració i els cellers. Aquestes línies es presentaran aquest proper dijous, en un acte en el què participaran representants dels gremis d’hostaleria de la comarca i de l’escola d’hostaleria de Sitges.

Mentrestant, Vins del Garraf ja ha començat a caminar i així ho demostra el logotip que tot just s’ha presentat avui, a proposta del gabinet ADN Studio, de Sant Pere de Ribes.

Les primeres accions del segell Vins del Garraf s’han datat per la propera tardor, en el marc de La Llotja, certamen que ocuparà les agendes entre el 2 i 22 de novembre. En concret, es planteja un estand promocional a la Fira de Novembre i un acte central, dissabte 21, a Finca Mas Solers. A més, els etiquetats de Vins del Garraf també seran protagonistes de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf, esdeveniment que s’ha datat els caps de setmana (de divendres a diumenge) de les tres primeres setmanes de novembre.