Organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de NODE Garraf, el passat mes de setembre la nostra comarca va rebre els dies 20 i 21 de setembre i 29 i 30 de setembre dos grups internacionals de periodistes i touroperadors.

L’objectiu dels trips és donar a conèixer part del recorregut del Grand Tour de Catalunya (GTC), un itinerari impulsat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

En aquesta ocasió, els periodistes i touroperadors van gaudir de diverses experiències gastronòmiques i turisme actiu a Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. Caiac, recorregut en bicis elèctriques i gastronomia marinera van ser algunes de les propostes que van poder gaudir els participants. Les empreses que han donat suport al trip són Dolce Sitges, Hotel Calipolis, Roc Roi, Kili cycling tours i Vivero Beach Restaurant.

El Grand tour de Catalunya (GTC) és un itinerari per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle. És un viatge i molts viatges a la vegada perquè cada viatger se’l pot organitzar al seu gust, el pot recórrer al seu ritme, en qualsevol moment de l’any, i triar entre una gran oferta d’experiències diverses a fer.

El Grand tour de Catalunya és una eina de dinamització per al sector turístic fruit d’una tasca de desenvolupament cooperatiu. En el projecte hi han treballat conjuntament l’Agència Catalana de Turisme, la Direcció General de Turisme (DGT), que inclou la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya, i els diferents els patronats de Turisme de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, així com Foment Turisme Vall d’Aran i Turisme de Barcelona.