Sitges, seu del NODE Film Clúster

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, han signat aquest matí un conveni de col·laboració al voltant de la iniciativa NODE Film Clúster. En l’acte de signatura també hi era present el diputat de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz.


Sitges serà la seu del primer film clúster de Catalunya. L’oficina operativa queda ubicada a les instal·lacions de Nivell 10. Des d’aquesta mateixa seu del NODE Film Clúster es treballarà en la promoció de l’activitat de rodatges per a la vila de Sitges, per a la resta de municipis del Garraf i per al conjunt de la demarcació Costa Barcelona.

La iniciativa del film clúster està impulsada des de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, de la mà de la Diputació de Barcelona. Més enllà de l’objectiu d’atraure un major nombre de rodatges, es tracta de vincular proveïdors locals que puguin tenir totes les opcions d’oferir els seus serveis per a les produccions de les indústries audiovisuals, bé siguin de l’àmbit cinematogràfic, televisiu, publicitari o relacionades amb la música, el disseny i la moda.

El document signat entre l’Ajuntament de Sitges i l’Agència també serà un revulsiu per a la convocatòria de reunions intersectorials, sobretot entre professionals i empreses que tenen a veure amb la localització d’escenaris i la producció, com també amb les oficines locals de promoció de l’activitat filmogràfica.
El fet que Sitges s’erigeixi com a epicentre del NODE Film Clúster també té molt a veure amb l’emblema d’aquesta vila, alhora amfitriona del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que enguany cobrirà la 53a edició, del 8 al 18 d’octubre.

Amb les signatàries i el diputat, a l’auditori del Centre Cultural Miramar també s’hi han aplegat el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, i el regidor de Turisme, Luís Miguel García.