Comunicat a premsa

Sis restaurants i sis cellers del Garraf proposen el menú del peix senzill

Des d’un escabetx de sorell a un carpaccio d’emperador; des d’una sopa blanca de besuc a unes textures de molls i uns esmarris de carbassa i sardina.

Aquest dijous La Cucanya aplegarà la Festa del Peix Senzill. Sis establiments del Garraf Gastronòmic i sis cellers del segell Vins del Massís del Garraf prepararan un menú per lloar les excel·lències de l’anomenat peix senzill.

Dijous 28 d’octubre, al restaurant La Cucanya, de Vilanova i la Geltrú, un grup de restaurants i cellers del Garraf coincidiran a l’hora de compondre un mateix menú, el del Sopar del Peix Senzill.

El Peixet, de Cubelles; Finca Mas Solers, de Sant Pere de Ribes; La Daurada i La Cucanya, de Vilanova, i Fragata, de Sitges, seran els artífexs del repertori gastronòmic. Cadascun dels plats es podran acompanyar successivament amb vins dels cellers Cuscó Berga, Puig Batet, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Vins de Foresta i Hospital de Sitges.

A les set de la tarda, l’obertura del programa anirà a càrrec de la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i l’expatró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Illa. Continuarà una taula rodona en la què es posarà valor al peix senzill, amb un col·loqui amb els gastrònoms Josep Maria Matas i Francesc Murgadas i el xef Sergi de Meià, president de la Fundació de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica.

A les vuit es servirà l’aperitiu de benvinguda, amb el còctel Origen Garraf, sticks de garum i alfajors mariners amb bròtola i cranc, presentat per l’Escola d’Hostaleria de Sitges. Hi haurà música dixie en directe. Amb els comensals a taula i després de les degudes presentacions es començarà a servir el sopar.

El Sopar del Peix Senzill està organitzat per l’Agència NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del restaurant La Cucanya, la Confraria de Pescadors de Vilanova i l’Escola d’Hostaleria de Sitges.

El detall del menú del Peix Senzill el trobareu a l’espai: