SIGNATURA DEL CONVENI ENTRE SLOW FOOD DEL GARRAF I PENEDÈS I NODE GARRAF

Dimecres 30 de juliol, Valentí Montgay com a President de Slow Food del Garraf i Penedès i Rosa Huguet com a Presidenta de l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats amb la finalitat de treballar i actuar conjuntament en el desenvolupament del primer “Mercat de la Terra” que es fa a l’estat. La primera cita serà dissabte 2 d’agost a les 17:30h als jardins de la societat Recreativa el Retiro i tindrà una continuïtat dels primers dissabtes de mes.

La voluntat de Node Garraf, com a entitat que treballa per enfortir el teixit productiu local del sector de l’artesania alimentària, millorar la producció i la comercialització amb el projectes “Productes del Mar i la Terra del Garraf” i el “Projecte Agroecològic del Garraf” pretén amb la signatura d’aquest conveni estrènyer llaços amb Slow Food i crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Aquest és un primer pas per establir les bases de futures col·laboracions entre ambdues entitats per treballar per la promoció, la millora dels productes locals, de temporada i obtinguts amb processos respectuosos amb el medi ambient.

Les dues entitats coincideixen a manifestar que la producció de proximitat, els productes del mar i la terra, l’artesania alimentària, representa en quests moments un important actiu per la comarca i ho són perquè generen economia, preserven el paisatge i són part essencial de la cultura del territori. Els productes locals tenen un valor afegit, són part del nostre patrimoni cultural i tradicional que són generadors d’activitat econòmica al territori i que per tant promouen l’ocupació.