Observatori Turístic

Observatori Turístic

Per saber què agrada als nostres visitants, qui són, d’on venen, i per tant disposar de dades turístiques que ens ajudin a la presa de decisions i planificació, disposem de diverses eines i mecanismes per analitzar les dades i treure conclusions.

LABTurisme
EL LABturisme és una unitat de la Diputació de Barcelona dedicada a generar coneixement turístic per les destinacions turístiques de les comarques de Barcelona.
Consulta aquí tots els estudis i informes que es publiquen des del LABTurisme.

ICTUCAT. INTUCAT
Des de la Direcció General de Turisme s’ha treballat en l’elaboració d’un indicador de competitivitat turística, orientat a avaluar la dinàmica de l’activitat del turisme al país, i un indicador d’intel·ligència turística, orientat a avaluar la dinàmica de la sostenibilitat del turisme.

Aquests sistemes d’indicadors ens donen el punt de partida de la situació de Catalunya respecte d’altres destinacions similars -i alhora competidores- i l’evolució al llarg dels propers anys.

EDDETUR Turistes Costa Barcelona
L’objectiu d’aquest projecte és obtenir dades del perfil i la satisfacció de la demanda, de moment, dels turistes que ens visiten, per tant, aquells que pernocten a la destinació. Hi ha a disposició del sector els anomenats Estudis de caracterització del turista de Costa Barcelona.

Tourist Data System E-Ocupació i E-Preus
És una eina de recollida on-line de dades dirigida a establiments d’allotjament, des de la qual es poden obtenir indicadors de tot un seguit de variables de la pròpia empresa i alhora comparar-les amb les d’escala comarcals, d’establiments de la mateixa categoria, entre d’altres.
Es mesuren les variables com la taxa ocupació, % espanyols respecte a estrangers, % pernoctacions de cadascun dels mercats estrangers, mitjana de nits d’estada, valoracions sobre l’ocupació i sobre la marxa del negoci, preu mig de venda de l’habitació doble en les en les principals plataformes de reserva i touroperadors on-line. És un canal eficaç perquè les empreses disposin d’informació en el moment que la necessiten, dades que faciliten la presa de decisions tant a la pròpia empresa com a les destinacions.
https://diba.tds.pct-turisme.cat/
Si ets un allotjament turístic (Hotels, Càmpings, Establiments de Turisme Rural) i vols adherir-te al projecte, i per tant, poder fer ús de la plataforma que posa a la vostra disposició el LABTurisme, posa’t en contacte amb nosaltres, et direm com fer-ho. Actualment és un servei gratuït.