REEMPRESA. PERQUÈ OBRIR UN NEGOCI NOU, SI PODEM APROFITAR UN QUE JA FUNCIONA?

Reempresa és un nou model d’emprenedoria, que s’ha posat en marxa a nivell internacional, que té com a objectiu principal establir els mecanismes pels quals un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, la qual compra en la seva totalitat per continuar l’activitat.

Esta demostrat que Reemprendre un negoci es set vegades més fàcil que iniciar-lo des de zero. S’estima que la persona que reemprèn un negoci s’estalvia els primers 3 o 4 anys que són els més durs. I pel que fa a l’empresari que cedeix l’empresa, li suposa l’estalvi dels costos vinculats al seu tancament, i rendibilitzar una feina i trajectòria aconseguida al llarg dels anys.

El projecte Reempresa ha aconseguit donar continuïtat a una altra empresa a la comarca, concretament a Sant Pere de Ribes. La propietària del Gimnàs i Saló d’Estètica JOPIL Pilar Pagès ha cedit el testimoni a dues emprenedores, que cadascuna independentment és farà càrrec d’una activitat, la Lidia Romero conduirà el Gimnàs i la Cristina Martinez el Saló de Bellesa.

Aquests dos casos d’èxit del projecte Reempresa, és un cas típic on dues persones una estava a l’atur i l’altre treballava per hores, han volgut iniciar una nova etapa com em16.12.19 Exit Jopilprenedores, i així complir el seu somni de treballar per elles mateixes. En aquest cas hem comptat amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Node Garraf, Agència de Desenvolupament, com a centre d’atenció de Reempresa, posa a disposició dels usuaris un mercat transparent, format per empresaris que cedeixen el seu negoci i emprenedors que busquen un negoci per emprendre, un assessorament personalitzat i gratuït i les eines necessàries per dur a terme amb èxit, la cessió empresarial.

En aquests moments disposem de 35 cedents i 52 reemprenedors interessats en adquirir negoci, s’han fet 43 processos de negociació i ja s’han aconseguit 10 casos d’èxit.