Presentació: Programes de turisme de la Diputació de Barcelona

Presentació: Programes de turisme de la Diputació de Barcelona

NODE Garraf amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona organitza una jornada online el pròxim 17 de febrer a les 10h (fins les 11h15). 

La jornada té com a objectiu presentar els diversos programes que volen millorar la competitivitat del sector turístic de la comarca.

La sessió anirà adreçada a totes les empreses i entitats turístiques del Garraf (sector públic i privat).

Els programes que es presentaran seran el Biosphere, els Punts d’Informació Turística i el Tourism Data System (TDS).

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

PROGRAMA JORNADA

Biosphere

Programa destinat a totes aquelles empreses i entitats que aposten per un turisme sostenible i volen començar a implantar millores sostenibles dins de la seva empresa. Els/les responsables del programa que actualment treballen per la sostenibilitat turística al nostre territori explicaran els seus avantatges i com poden adherir-se aquelles empreses i entitats interessades.

Punts d’informació turística

Els programa dels Punts d’Informació Turística (PITs) milloren la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori, creen una xarxa d’informació turística públic-privada i donen el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme.

Poden participar tot tipus d’equipaments i empreses que donin servei a la comarca: cellers, biblioteques, restaurants, museus, botigues, ports, hotels, càmpings, oficines de turisme, policies, empreses d’activitats…

Tourism Data System (TDS)

El TDS és una plataforma (gratuïta) on-line de gestió de dades d’ocupació i preus d’allotjaments turístics, que ofereix dades als establiments participants i a la destinació que permeten gestionar i analitzar l’evolució de l’activitat i comparar-la amb els globals de la destinació, segons la tipologia d’allotjament i amb altres marques turístiques.

Els establiments participants adopten el compromís de respondre l’enquesta d’ocupació mensual, i, a canvi de participar, l’allotjament tindrà un retorn d’informació. D’aquesta forma podran consultar els informes resultants i realitzar consultes personalitzades sempre que ho requereixin, un retorn que cal valorar molt positivament. L’ús i consulta del Tourism Data System és totalment gratuït, prèvia adhesió a la plataforma.

La informació estadística que l’allotjament proporciona mitjançant l’enquesta al Tourism Data System és emprada únicament amb finalitat estadística.