PESCADORS I AGRICULTORS DEMANEN UN MAJOR MIRAMENT. LA TRIPLE HÈLIX DE L’AUTENTICITAT GASTRONÒMICA

“Catalunya serà pagesa o no serà”. Aquesta proclama de to reivindicatiu va sortir d’en Valentí Mongay, un dels ponents de la sessió que portava per títol Denominació d’origen: terra i mar.

Dijous passat el Saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges, va ser el punt de trobada de productors del mar i de la terra, cuiners, gastrònoms i experts en turisme. La proposta de la Mancomunitat Penedès Garraf, de la mà de l’Agència NODE, era posar damunt la taula la triple hèlix gastronòmica: els productes autòctons, la cuina genuïna i el turisme.

Prop d’un centenar d’assistents van seguir les intervencions de personatges tan acreditats com Oriol Castro, xef dels restaurants Disfrutar (Barcelona) i Compartir (Cadaqués); els gastrònoms Pere Tapias i Francesc Murgadas; Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina; el mateix Valentí Mongay, president del Convivium del Garraf de SlowFood i xef propietari de La Salseta (Sitges); Oriol Llavina, xef del restaurant El Cigró d’Or (Vilafranca del Penedès), Josep Sucarrats, director de la publicació Cuina; el periodista suburenc Josep Maria Matas; Francesc Olivella, director de la DO Penedès; Jaume Carnicer, patró major electe de la Confraria de Pescadors de Vilanova; Antònia Udina, presidenta del CR de la IGP del Gall del Penedès, i Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí.

El final de l’acte va suposar una sorpresa i alhora un premi per als assistents. Al Saló Blau del mateix Palau Maricel, els alumnes de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan R. Benaprés de Sitges, van elaborar i servir l’aperitiu Maricel de terra, expressament composat per a l’ocasió, amb productes autòctons del mar i de la terra, com ara el gall del Penedès, gambes de Vilanova, cargols punxencs i espigalls, així com vins i escumosos del Massís del Garraf; entre ells, la inevitable Malvasia de Sitges.

La sessió Denominació d’origen: terra i mar va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, així com de la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges, dels ajuntaments membres de la Mancomunitat Penedès Garraf i dels consells comarcals del Garraf i l’Alt Penedès.

Aquesta web fa servir cookies per millorar l'experiencia d'usuari, si continues suposem que hi estàs d'acord Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar