Dimarts 5 de maig està prevista la sessió constitutiva de la Taula del Comerç del Garraf. Amb la creació d’aquest consell intersectorial es vol fer front a les adversitats que pateix el comerç de proximitat i, encara més, als greuges que l’afecten arran de la crisi sanitària.

El 80,3% del Valor Afegit Brut a la comarca del Garraf està concentrat en el sector dels serveis. D’aquest total, el 17,7% l’originen les activitats del comerç i el 15% les de l’hostaleria. Són sectors, per tant, molt rellevants en el mosaic econòmic de la comarca. Avui es troben especialment agreujats per la crisi derivada del Covid19 atès que han hagut d’abaixar persianes. En el cas del comerç, però, abans d’aquest escenari ja es patien les conseqüències de la irrupció de les modalitats on line i el màrqueting electrònic.

Davant d’això, les entitats associatives del comerç procuren activar programes de dinamització i atracció de compradors als establiments de proximitat. Les accions són tan imaginatives com perseverants i sovint donen un bon resultat. Bona part d’aquestes campanyes tenen el suport dels ajuntaments, que han entès la necessitat de preservar els entorns comercials dels municipis i evitar la foscor de rètols i aparadors.

La necessitat de reaccionar encara s’ha accentuat molt més arran del confinament dels consumidors. D’aquí s’ha plantejat l’oportunitat de combinar actuacions d’abast comarcal i orquestrar la cooperació entre les entitats i els mateixos consistoris. Aquesta ha estat la raó principal per la què l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha proposat la posada en marxa de la Taula del Comerç del Garraf.

La sessió constitutiva es farà a través de plataforma digital, el proper dimarts 5 de maig. Han estat convocades les associacions locals de comerç i els gremis d’hostaleria, com també els representants polítics i tècnics de les respectives àrees dels sis ajuntaments de la comarca.

Aquesta acció prové del Pacte per l’Ocupació del Garraf i del Fòrum Hèlix Garraf i està inclosa en el paquet de mesures que es consideren prioritàries per la reactivació de l’espai econòmic de la comarca.