NODE GARRAF I EL CNL DE L’ALT PENEDÈS I EL GARRAF SIGNEN UN CONVENI PER IMPULSAR LA QUALITAT LINGÜÍSTICA EN EL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ

A partir d’aquesta tardor, la col•laboració entre ambdues institucions impulsarà un projecte per incentivar la qualitat en la comunicació escrita i oral en català dels restaurants de la comarca del Garraf.

Abast de l’actuació
Els destinataris de les accions previstes per garantir la qualitat lingüística seran alguns dels restaurants dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes. Per això, Node Garraf, Agència de desenvolupament, ha informat de la posada en marxa d’aquest projecte als restaurants que ja tenen el certificat de Compromís de Qualitat Turística i a altres restaurants agrupats al voltant d’iniciatives que pretenen dinamitzar el sector de la restauració.

Recursos
Els recursos que el CNL posa a disposició dels restaurants que vulguin millorar la seva imatge lingüística són assessorament per garantir la qualitat lingüística de la carta, la publicitat i la pàgina web en català; dos cursos gratuïts de 20h per a perfils professionals diferents: per a cambrers i per a responsables de les comunicacions de l’empresa; i, finalment, proposta de criteris d’atenció al públic que facilitin la tria de llengua per part dels clients.

Acreditació del procés de millora
Node Garraf, Agència de Desenvolupament, participarà en l’assignació dels distintius als establiments que arribin als estàndards demanats amb relació a la qualitat lingüística i, a més a més, col•laborarà en la difusió de la xarxa d’empreses distingides amb aquest segell de qualitat.

Aquest projecte s’emmarca en la campanya “Català i empresa. Ja estàs al dia?” de la Direcció General de Política Lingüística i es desplegarà des de finals de 2015 a la primavera de 2016.