Dijous 7 de febrer un total de 39 empreses van ser distingides amb el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere a la sala d’actes Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Sant Pere de Ribes.

35 renovacions i 4 noves adhesions van rebre el distintiu de la mà de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, el gerent de l’àrea de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet.

Entre els equipaments públics i les empreses privades distingides trobem empreses micro, petites, mitjanes i grans; serveis de platges, oficines de turisme, restaurants, allotjaments -com ara càmpings i apartaments-, museus, policies locals, ajuntaments, ports, associacions i la mateixa Agència NODE Garraf.

Durant l’acte es va donar a conèixer el propòsit i l’abast del compromís Biosphere, a càrrec d’en Francesc Vila, gerent de l’àrea de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona. A més l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido i la Rosa Inglada, gestora de la Residència Universitària Vila Nova, de Vilanova i la Geltrú, han exposat ambdues casuístiques donant a conèixer de primera mà la seva experiència dins del programa Biosphere.

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, de la mà de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona promou les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat al sector turístic.

El compromís per la sostenibilitat Biosphere proposa un seguit de requeriments i actuacions per tal que els establiments turístics i les entitats i administracions vinculades al mateix sector puguin desenvolupar codis i actituds respectuoses amb el medi natural.

Enguany el programa Biosphere continua per 3r any consecutiu i la convocatòria està oberta per a totes aquelles empreses o entitats públiques interessades a formar part del projecte.