L’ASSOCIACIÓ ESPIGALLS DEL GARRAF COORGANITZA LA JORNADA TÈCNICA DE RECUPERACIÓ DELS ESPIGALLS DEL GARRAF

El passat dimarts 16 de desembre va tenir lloc al Centre Cívic de la Geltrú, la jornada tècnica “Recuperació dels espigalls del Garraf” dins del Pla Anual de Transfarència Tecnológica (PATT) del Departament d’Agricultura, aquesta jornada ha estat organitzada per la Fundació Miquel Agustí i l’Associació Espigalls del Garraf.

Durant el transcurs de la jornada, Montse Marcé, Presidenta de l’Associació ha manifestat que un dels objectius de l’associació és promoure el cultiu, comercialització, transformació i consum dels espigalls dels Garraf basant-se en criteris de qualitat i proximitat. També ha fet referència a l’entusiasme i el suport de pagesos de la comarca que han fet possible a través d’activitats i concursos que l’espigall tingués ressò mediàtic. La paraula “espigallmaniac” és la que segons la Montse defineix aquest grup de pagesos on cal destacar la figura de la Remei Gimeno

Per altra banda, Aurora Rull i Joan Simó investigadors de la Fundació Miquel Agustí, han exposat el treball que s’està realitzant per la recuperació dels espigalls i com assolir la marca de qualitat, que pot esdevenir un estímul per les produccions locals.

Aquest projecte rep el suport de la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea de Parcs Naturals. Santi Llacuna director del Parc Natural del Garraf va obrir la jornada i va fer referència a la importància que aquest projecte pot suposar pel parc, on ara la zona cultivable suposa un 2%i havia arribat a ocupar un 40% a mitjans del segle passat. Aquest pot ser un primer pas perquè en el parc Natural es pugui tornar a cultivar.

Finalment, Rosa Huguet Presidenta de Node Garraf, va tancar la jornada, exposant que Node Garraf dona recolzament i suport a l’Associació Espigalls del Garraf i aposta fermament per donar valor als productes elaborats i cultivats al Garraf. Mitjançant la Xarxa Productes de la terra Garraf es vol contribuir a la millora i comercialització dels nostres productes per donar-los a conèixer i contribuir a la seva divulgació.

Clica per anar a la notícia