L’ASSOCIACIÓ ESPIGALLS DEL GARRAF, COMENÇA A CAMINAR

L’Associació Espigalls del Garraf, està formada per pagesos i pageses de totes les edats que viuen i treballen a l’horta del Garraf. La seva principal finalitat, és la promoció del cultiu, la comercialització, la transformació i el consum dels espigalls del Garraf basant-se en criteris de qualitat i proximitat.

L’Associació es proposa treballar per aconseguir la IGP d’aquest producte tradicional de l’horta de la nostra comarca i afavorir d’aquesta forma el treball de la pagesia local que produeix i cultiva tot un conjunt de productes d’horta a la plana del Garraf.

Tot i que l’associació es va formalitzar el passat 9 de juliol, és ara quan es presenta en societat per donar-se a conèixer i explicitar quins són els seus principals reptes i, d’aquesta manera, ampliar el seu gruix de professionals associats.

L’Associació es va presentar el dimecres, 17 de setembre, a Can Giró, la seu social de Node Garraf, Agència de Desenvolupament, que els ha donat suport i amb la que col·laboraran estretament per la consolidació de la marca Xarxa Productes de la Terra-Garraf, amb l’objectiu donar valor als productes d’artesania alimentària que es fan a la nostra comarca i ajudar així, als productors i elaboradors alimentaris de qualitat del Garraf a comercialitzar els seus productes de proximitat.

Amb el propòsit de conservar i impulsar el cultiu dels espigalls dins del Garraf, es vol millorar les varietats existents d’espigalls que es cultiven al Garraf, així com optimitzar les pràctiques culturals associades a aquestes, i consolidar una marca de qualitat associada al producte i a la seva procedència.

Fomentar el consum dels espigalls, espigallets o brotons del Garraf, implica que aquest producte sigui concebut com un aliment singular i de qualitat alimentaria de primer ordre.

El repte es donar-los a conèixer, no només als consumidors del Garraf, si no a d’altres indrets de Catalunya o fora del país i promocionar el seu consum.

El naixement d’aquest nou col·lectiu és la conseqüència de la confluència d’objectius tant públics com privats, els dels pagesos de la comarca i Node Garraf, Agència de Desenvolupament, impulsora de la Xarxa Productes de la Terra-Garraf que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La primera junta de l’Associació Espigalls del Garraf està encapçalada per, la Montse Marcé de la Sínia Pujadas, que n’és la presidenta, la Remei Gimeno de la Sínia Sant Gervasi, la vicepresidenta i en Ricard Huguet de les Casetes de Ribes el Secretari, i tres vocals, en Josep Alsina, en Jordi Baig i en Pere Borrero.

La seu de l’associació Espigalls del Garraf, és a l’av. Cubelles, 88 de Vilanova i la Geltrú.