Comunicat a Premsa

L’Alt Penedès i el Garraf comparteixen vies de futur

Els dies 10 i 11 de novembre Sant Sadurní d’Anoia aplegarà les 1es Jornades d’Economia de l’Alt Penedès i el Garraf.

Aquesta primera edició es presenta amb el títol Infraestructures i serveis de mobilitat per afavorir el binomi comarcal.

Les Cambres de l’Alt Penedès i el Garraf, de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, i l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf comencen enguany un cicle de jornades que, amb periodicitat anual, analitzarà i debatrà les realitats econòmiques i empresarials de les dues comarques.

La intenció és generar propostes concretes que siguin plausibles per propiciar una millora de la competitivitat de l’espai Garraf / Alt Penedès, fent que aquesta geografia binomial sigui més atractiva i retentiva d’iniciatives, talent i inversions.

Aquesta vegada les jornades abordaran la temàtica dels serveis de transport i les infraestructures viàries que tenen afectació a la mobilitat entre les dues comarques i entre aquestes i l’entorn metropolità.

El primer dia es centrarà en conèixer les dades econòmiques, factors de competitivitat i xifres del mercat de treball en el conjunt de les dues comarques.

L’obertura del certamen anirà a càrrec de Meritxell Borràs, regidora d’Acció Social i Igualtat, Promoció Econòmica, Salut Pública, Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Al seu costat hi seran els representants de les entitats organitzadores.

Encetarà el programa de ponències Josep Oliver Alonso, catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB i reconegut articulista en diaris de màxima difusió. El professor Oliver parlarà de Les herències de la Covid i el futur de l’economia catalana i les seves comarques.

El guió continuarà amb una aproximació a les economies comarcals de la mà de Carme Poveda, directora d’Anàlisi econòmica del Gabinet d’Estudis Econòmics i Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona; David Moreno, consultor d’Actíva Prospect, i Ester Masana, tècnica del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Aquest primer dia es tancarà amb l’aportació d’Alícia Casart, directora d’Estudis d’Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona, que es centrarà en les circumstàncies de la mobilitat.

Dijous 11 de novembre, la segona sessió matinal, entrarà de ple en aspectes del transport públic i el transport de mercaderies. Pere Torres, director general de l’Autoritat del Transport (ATM) parlarà del transport públic a la Regió Metropolitana de Barcelona. Joan Comas, de Coral Transports, exposarà el punt de vista de la logística del transport. Aurora Carbonell, de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà aportarà la visió de les administracions locals i les iniciatives que es porten a terme des de l’AMTU.

Igualment rellevants seran les intervencions de Marisa Zaragozá, directora del campus de la UPC, i Jordi Cuyàs, president del Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf. Aquests ponents identifiquen dos àmbits d’interrelació claus per entendre el binomi de les dues comarques.

En l’aspecte laboral i de l’empresa es comptarà amb els representants sindicals de CCOO, Josep Maria Romero, i UGT, Francesc Rica, així com amb els representants de la Cambra de Comerç a l’Alt Penedès, Ramon Giró, i al Garraf, Àngel Font.

La cloenda de les jornades preveu la intervenció de Rosa Huguet, presidenta de l’Agència NODE Garraf, i Antoni Fitó, vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Les 1es Jornades d’Economia de l’Alt Penedès i el Garraf compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració especial de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. A més, les fan possible els patrocinis de les companyies Intecat, Publicom, Redman i XTA i la col·laboració de Cafès Novell, La Granja i Simon Coll. També cal destacar la participació de periodistes del Garraf i l’Alt Penedès que presentaran les ponències.

Per assistir a les jornades només cal confirmar-ho amb antelació. La inscripció és gratuïta.

Tota la informació es pot trobar a l’espai https://www.nodegarraf.cat/jornades_economia/index.html