Comunicat a premsa

Fins a 207 accions d’enregistrament en el decurs de 2021

L’activitat de rodatges es multiplica al Gran Penedès

L’any 2021 la Gran Penedès Film Commission ha gestionat fins a 207 rodatges, dels quals el 26% tenen a veure amb produccions d’espots publicitaris.

Al Garraf i l’Alt Penedès s’ha rodat durant 261 dies en prop d’un centenar de localitzacions; el 73% a la via pública.


Sitges encapçala la relació de municipis que han aplegat rodatges durant l’exercici 2021 al Gran Penedès. A la mateixa llista hi trobem Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Olivella, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos però n’hi ha d’altres i cada vegada en són més, tant a les comarques del Penedès com al Garraf.

La xifra total d’enregistraments suposa un nou rècord, molt per damunt de l’any 2019, quan se n’havien concedit 147. L’increment de l’activitat té molt a veure a la gestió que es porta a terme des de la Gran Penedès Film Commission, assistida per l’Ajuntament de Sitges i l’Agència NODE Garraf.

Des del punt de vista d’ingressos directes, les productores han satisfet un total de 326.000€ en concepte de taxes i lloguers a  particulars. A més, cal tenir en compte la facturació per part de les empreses de serveis de l’entorn, com ara càterings, allotjaments, restauració, retolació, seguretat, jardineria i maquinària diversa, així com els professionals i els figurants.

Pel que fa als tipus d’enregistraments, el 36% van ser reportatges fotogràfics; el 26% van ser per al sector de la publicitat; el 21% per a programes i sèries de televisió; el 8% per a produccions cinematogràfiques i el 7% per a videoclips i documentals.

Recentment hem pogut veure, i també ho farem aquests propers dies, un bon nombre d’espots enregistrats a Sitges i al conjunt de la demarcació filmogràfica del Gran Penedès. Els anunciants són primeres marques, com ara Nike, Adidas, Lemonade, Armani, Zara, Puma, Levi’s Strauss, Mango, Mango Kids, H&M, Utuerqüe, Massimo Dutti, Venca, Pronovias, Maria Claire… La llista també conté els segells automobilístics més coneguts i les cadenes de consum més esteses.

Quant a les sèries per a la televisió, s’han gestionat localitzacions per a Ídolo, Paraíso i Sin huellas. La indústria del cinema també ens ha vingut a casa, amb pel·lícules com Mantícora, de Carlos Vermut; Marlowe, amb Jessica Lange i Liam Nelson, i La niña de la Comunión, de Víctor García. En l’apartat musical, Nathy Peluso i Cold Play han enregistrat els seus darrers videoclips al Garraf.

Per a l’any 2022 l’expectativa es manté a l’alça i també es preveu un continuat augment de rodatges per a produccions televisives. Una altra tendència en auge és la de les produccions internacionals, que valoren sobre manera la benignitat del clima i la diversitat en la tipologia de localitzacions, molt a prop les unes de les altres, sense necessitat de recórrer grans distàncies, la qual cosa abarateix els costos de producció.