Comunicat a Premsa

La Llotja promou la sostenibilitat

Aquest dimarts ha tingut lloc a Sant Pere de Ribes una jornada centrada en la sostenibilitat gastronòmica. 

De la mà de l’Ajuntament i l’Agència NODE Garraf, s’han tingut en compte els punts de vista dels productors, restauradors, centres de formació i institucions.

Dins de la programació de La Llotja calia parlar de la justa mesura en relació amb tot allò que mengem. Conceptes com la proximitat i l’aprofitament van ser les tendències de la jornada; com a antagonistes, el malbaratament alimentari i la problemàtica de la pesca i la pagesia.

Més que una jornada d’exaltació de la sostenibilitat, aquesta va ser una sessió de realitats. Es va constatar que, més enllà del discurs i els tòpics, haurem de canviar molts hàbits i caldrà esmenar les regles de joc si volem assolir estàndards de sostenibilitat. Estem molt lluny de menjar de manera saludable i, encara més, fer-ho de manera sostenible.

Trobades com aquesta, en la què es va aplegar una cinquantena assistents, són necessàries per escoltar i contrastar els parers d’unes i altres i adoptar una major consciència a l’hora de comprar, a l’hora de cuinar i a l’hora de seure a taula.

Aquest acte ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i l’Escola d’Hostaleria de Sitges.
La programació de La Llotja ofereix aquest mes d’octubre un matí de degustacions amb Vins del Massís del Garraf, diumenge 24, a la Torre del Veguer, i la Festa Sopar del Peix Senzill, dijous 28, a La Cucanya. La informació es pot trobar al web lallotja.info