LA IMPORTÀNCIA DE GESTIONAR EL BOSC

Des de l’Associació de Propietaris Forestals del Massís del Garraf, amb el suport de Node Garraf, Agència de Desenvolupament, es vol difondre entre la població en general i en especial als propietaris forestals, la importància de gestionar el bosc.
Un bosc ben gestionat parteix d’una planificació prèvia a uns 15-20 anys on es programen les actuacions estimant l’estat de la massa arbòria en aquell moment, però podent-se variar en el temps en funció del desenvolupament vegetal real i d’altres factors. Els objectius de planificar i gestionar són la prevenció d’incendis i la millora del regenerat i estrat arbori, alhora de poder tenir una major accessibilitat al bosc tant per extinció com per lleure i un equilibri per a totes les espècies tant vegetals com animals que hi viuen per a tenir dinàmiques ecològiques naturals.
Per poder transmetre aquests conceptes i resoldre dubtes que puguin tenir les persones interessades, el dijous 5 de març a les 17h es farà una jornada informativa a la seu de l’APF Massís Garraf [Av. Cubelles 88 de Vilanova i la Geltrú], respecte la redacció de plans de gestió, l’aprofitament forestal en forma de biomassa, la relació entre paisatge, silvicultura i incendis forestals i el programa de restauració i millora forestal, aquestes ponències aniran a càrrec del Centre de la propietat forestal de Catalunya, el Cos de Bombers de la Generalitat i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

[DESCARREGA’T EL PROGRAMA]

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu, i amb el suport de la Diputació de Barcelona.