Comunicat a Premsa

La Formació Professional es presenta al Garraf com una alternativa de futur

La sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC) ha aplegat una sessió informativa centrada en la Formació Professional.

El rector de la UPC, Daniel Crespo, ho havia avisat en la sessió d’obertura del 4t Simposi Garraf, quan afirmava que calia posar la Formació Professional en el lloc que li correspon, com una eina necessària per la qualificació d’oficis i la millora de competències.

No ha de sorprendre, per tant, que la seu del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya a la capital del Garraf hagi acollit un acte per investir la Formació Professional com un sistema solvent en l’àmbit de l’educació postobligatòria i com a preparació eficaç de persones per a la seva transició al món laboral.

La mateixa directora del campus, Marisa Zaragozá, i la regidora d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, han obert la sessió per accentuar el context de revifament de la FP com a alternativa cada vegada més acceptada pels joves estudiants i no tan joves.

Per la seva banda, Yolanda Parejo, coordinadora de FP dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, ha fet un repàs al mapa de la Formació Professional a la comarca del Garraf i ha anunciat la tendència a promoure centres docents dedicats íntegrament a la Formació Professional.

La modalitat dual ha estat protagonista de la jornada de la mà de Eva Férriz, del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, acompanyada de Xavier Guari i Llorenç Guari, de l’Institut Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, que han exposat la casuística del centre pel que fa als cicles formatius, les relacions amb les empreses i l’auge de la formació dual.

La presidenta de l’Agència NODE Garraf, Rosa Huguet, ha tancat la sessió tot aplaudint la tasca que porten a terme els i les docents dels centres així com la bona interlocució per part de les representants del Departament d’Educació.