Infraestructures

Infraestructures

La comarca del Garraf disposa d’infraestructures que conformen un entorn favorable de suport a les empreses que decideixen instal·lar-se a qualsevol dels municipis existents. Centre de coneixements, ports, serveis sanitaris i espais residencials atractius per viure i treballar.

Ports

La costa del Garraf, atractiu indiscutible de la comarca, reuneix totes les condicions adequades per a gaudir d’una oferta variada d’activitats nàutiques a tot el litoral a través de les més de 30 empreses especialitzades en aquest tipus d’activitats. A les dàrsenes esportives, però, se’ls ha de sumar els ports pesquers de Vilanova i la Geltrú i de Sitges, amb una flota de més d’un centenar d’embarcacions que mantenen l’activitat pesquera de la zona.

Centres de Coneixement

El coneixement és un dels pilars bàsics per a la competitivitat i per a garantir a les persones oportunitats per a accedir a una ocupació de qualitat. El Garraf és la comarca amb una densitat més gran d’habitants amb titulació superior i de directius de Catalunya. D’altra banda, la vinculació de la comarca amb espais punters en el camp de la tecnologia de la societat de la informació queda evidenciada amb l’existència de diferents centres en innovació, com l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya; el Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú i el Projecte Neàpolis. Espai de la tecnologia i de les idees.

Referència d’empreses instal·lades a la comarca: