Comunicat a premsa
El Fòrum Hèlix Garraf presenta les bases d’industrialització i la promoció comercial de la comarca

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha convocat una nova sessió del Fòrum Hèlix Garraf, amb la participació activa d’una trentena de representants de diferents estaments de l’anomenada quàdruple hèlix.

Rosa Huguet, presidenta de l’Agència, i Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, han intervingut en l’obertura de l’acte i han destacat el fet que aquestes convocatòries apleguin la diversitat de representants dels àmbits socials, econòmics i del coneixement; circumstància que és reconeguda per altres administracions del país com a model de cooperació publicoprivada i com a llavor de concertació territorial.

A l’inici de la reunió, les dades exposades pel Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf han posat de relleu les dinàmiques favorables del mercat de treball pel que fa a l’atur i la contractació, tot i recollir discrets valors a la baixa de resultes del final de la temporada d’estiu.

La presentació del programa Garraf Vital ha centrat bona part del protagonisme de la sessió. Es tracta d’una estratègia de vitalització industrial que procura la recuperació de l’activitat transformadora a partir de les ideofactories en les què són les idees i l’enginyeria les matèries primeres dels processos productius. El vehicle d’actuació serà el gabinet Garraf Indústria, dins la mateixa estructura de NODE Garraf.

Sempre amb el suport de la Diputació de Barcelona, des de l’Agència també s’impulsa un programa de suport al comerç de tots i cadascun dels municipis de la comarca. Garraf, comerç de marca és el títol d’aquesta iniciativa en la què per primera vegada a Catalunya hi participen tots els ajuntaments d’una mateixa comarca i que es basa en el binomi comerç i restauració.

Finalment, s’han presentat els primers apunts de les 2es Jornades d’Economia del Garraf i l’Alt Penedès, que tindran lloc a Sant Pere de Ribes els dies 9 i 10 de novembre i que es centraran en els reptes energètics al Garraf i l’Alt Penedès.
Més endavant, el mes de març de 2023, es farà el 5è Simposi Garraf. Aquestes jornades d’economia i estratègia comarcals tractaran les estratègies de creixement i projecció de futur al Garraf.