Ha finalitzat la primera cimera del màrqueting gastronòmic

Compromís i autenticitat, claus del sector alimentari

Carme Ruscalleda, en la sessió d’obertura, i Toni Massanés, en la ponència final, han coincidit en els mateixos termes a l’hora de destacar els ingredients del màrqueting gastronòmic: el compromís i l’autenticitat.

Gurmet.cat, el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, ha completat amb èxit les jornades del 28 al 30 d’abril, a Vilanova i la Geltrú (El Garraf).

La primera jornada congressual ja va satisfer amb escreix les expectatives que havia generat aquesta primera cimera del màrqueting gastronòmic. La cuinera Carme Ruscalleda va insistir en la necessitat d’assumir el compromís d’autenticitat per part de tothom, des del productor fins al restaurador, en tots els processos i en tots els factors.

La mateixa tarda, les empreses Cafès Novell, La Granja, Bombons Cudié, Família Torres i Ametller Origen -totes cinc, penedesenques- van completar una lliçó magistral d’innovació aplicada al producte, el procés d’elaboració, l’aparença, el format, la distribució, la comercialització i la comunicació.

La successió de ponències es va poder seguir presencialment, a l’auditori de Neàpolis de la capital del Garraf, i també mitjançant la transmissió en streaming. En conjunt, aquesta primera edició del Gurmet.cat ha convocat més de 300 congressistes.

A banda de les participants en el primer dia, també han presentat ponència les marques Agrofresc, Anthesis La Vola, Blai Peris, Caprabo, Damm, Gallina Blanca, Glass Canned Wines, Horeca Solutions, Laduc, La Fageda, Oleum Flumen, Olivé Rueda, Sant Aniol, Unilever i Veritas. Al costat d’aquestes, també han estat representades ACCIÓ, Basque Culinary Center, Catalonia Gourmet, CETT, Prodeca i, en la sessió de cloenda, la Fundació Alícia, de la mà del seu director general, Toni Massanés.

El certamen estava organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, amb la consultoria ADALT, el suport de la Diputació de Barcelona i el patrocini d’Autolica. A més, ha comptat amb la col·laboració de La Fábrica, Jardiland, Via Empresa i l’Escola d’Hostaleria de Sitges.