L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes advoca per la identificació de "municipi saludable" i vol posar en valor un estil de vida saludable així com una conscienciació de la sostenibilitat aplicada als processos d'execució de les activitats d'oci dels visitants, les activitats empresarials i en la vida quotidiana de la ciutadania mitjançant eines de difusió, visualització i sensibilització.

Amb la Diputació de Barcelona i el programa Xarxa de Productes de la Terra, l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf treballa per la divulgació dels productes autòctons i la promoció dels productes de proximitat.
Des de la mateixa Agència es coordina la programació de La Llotja, que enguany en la seva 4a edició posa l’accent en la genuïnitat del districte enogastronòmic Terra i Mar, a partir dels productors, els elaboradors, els restauradors i el llegat culinari.

De resultes d’aquests propòsits coincidents es proposa una jornada de gastronomia sostenible amb l’objectiu de compartir coneixements i experiències que puguin aplicar-se a una millora en l’àmbit de la gastronomia des del punt de vista de la sostenibilitat i la pauta alimentària.


Agenda

· Data: Dimarts 5 d'octubre de 2021
· Horari: de 9h a 12h30
· Lloc: sala Josep Lluís Palacios, edifici de Casa de la Vila, Sant Pere de Ribes
· Organització: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i Agència NODE Garraf
· Col·laboració: Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i Inst. Joan R. Benaprès



Programa

9h00 Recepció d’assistents
   
9h30 Obertura Jordi Gasol, president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú
Antònia Pulido, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes
 
           
9h15

Ponents
La perspectiva dels productors

Jaume Carnicer,
Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
Agnes Zander, pagesia i agrobotiga Sències, Can Girona (Sitges)
Enric Bartra
, investigador en viticultura i enologia a l’INCAVI

Moderadora: Fina Fuster, de l’Agència NODE Garraf i Xarxa de Productes de la Terra al Garraf

10h00



Ponents
Gastronomia sostenible, l’assignatura

Ada Parellada,
xef del restaurant Semproniana (Barcelona)
Samuel Valls, director de l’Institut Joan R. Benaprés · Escola d’Hostaleria de Sitges
Vinyet Capdet,
coordinadora d’estudis de Cuina i Gastronomia del Campus d’Hoteleria i Turisme CETT

Presentació a càrrec de Yolanda Daudén, de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes
10h45 Pausa        
11h10  

Sostenibilitat gastronòmica. De què estem parlant.

Oriol Estela, coordinador general del PEMB, promotor de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana
Sònia Callau,
cap de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona

Presentació a càrrec de Josep Maria Matas, membre del Senat Gastronòmic del Garraf

11h55 Cloenda

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes i diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona
Rosa Huguet, presidenta de l’Agència NODE Garraf
 

Organitzen   Col·laboren   Amb el suport de  
 

Cal fer la inscripció a l'enllaç

Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat