Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 83 · 5 maig de 2022 

NODE GARRAF
65 empreses del Garraf reben el certificat Biosphere

Divendres 29 d’abril al Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú va tenir lloc l’acte d’entrega dels certificats Biosphere, un reconeixement a un total de 65 empreses i entitats de la nostra comarca que treballen anualment per implantar pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural.

Llegeix més


 

NODE GARRAF
NODE Garraf, present a Expovacaciones Bilbao

Per segon any consecutiu l'àmbit de turisme de NODE Garraf participarà en la fira de turisme Expovacaciones que tindrà lloc del 6 al 8 de maig a Bilbao. De la mà de la Diputació de Barcelona i sota la marca Costa Barcelona, l’agència, farà promoció dels diversos actius naturals, culturals, patrimonials i enogastronòmics que ofereix la nostra comarca.


 

NODE GARRAF
Trobada de Vins del Massís del Garraf a Can Ràfols dels Caus

Després d’una primera trobada a mitjans de 2020, on es va fer palès quin era l’objectiu del segell Vins del Massís del Garraf i quina havia de ser la seva repercussió entre la població i els restaurants de la comarca, en aquesta ocasió s’ha volgut fer un repàs i una valoració de les accions dutes a terme durant el 2021.

Llegeix més


 

NODE GARRAF
Els festivals del Garraf Sona es reuneixen amb la Diputació de Barcelona

Promoguda per l’Agència NODE Garraf, la reunió ha servit per apropar a la Diputació de Barcelona un seguit d’iniciatives i estratègies comunes per a la continuïtat de la promoció del territori a través del calendari d’esdeveniments. Ha sorgit també la necessitat de poder avaluar l’impacte econòmic i social que aquest tipus d’esdeveniments tenen sobre el territori.

Llegeix més


 

NODE GARRAF
Taller de Storytelling i Turisme Sostenible

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona ens porten al territori els tallers de turisme. Els tallers són gratuïts i estan oberts a tot@s els/les professionals del sector turístic. El pròxim taller “Storytelling i Turisme Sostenible: Com millorar l’experiència turística?” tindrà lloc el dia 1 de juny.

Inscripcions i més info aquí…


 

SITGES
Les casetes del Garraf declarades Bé Cultural

El Govern ha acordat declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Conjunt Històric, les Casetes de la Platja del Garraf, a Sitges, i ha aprovat delimitar l’entorn de protecció. El conjunt està ubicat al costat del petit nucli urbà del Garraf, a la platja i sobre la sorra. Conegut amb el nom de Casetes del Garraf, és un exemple clar d’arquitectura popular mediterrània.

Llegeix més


 

SITGES
L’etiqueta de vi més antiga és de Malvasia de Sitges

Data de 1811 i du inscrit en gran la paraula “Malvasía” com a reclam comercial. Mesura 6 x 4 centímetres i correspon a la producció de Malvasia de Sitges que el sitgetà Ramon de Dalmau i Falç havia comercialitzat a Mallorca, on va traslladar-se amb la seva família l’any 1809 per deslliurar-se dels riscos de la invasió napoleònica a Catalunya.

Llegeix més…


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
El Víctor Balaguer oferirà visites als magatzems

La visita a les reserves del Museu Balaguer és una de les activitats destacades de la celebració a Vilanova i la Geltrú del Dia Internacional dels Museus. Els equipaments vilanovins programaran al voltant del 18 de maig propostes diverses vinculades a les seves col·leccions. Com cada any, a més, se celebrarà la Nit dels Museus, que serà el 14 de maig.

Llegeix més...


 

FEDERACIÓ D’EMPRESARIS DEL GRAN PENEDÈS
Curs d’informació i atenció turística en anglès

La Federació d’Empresaris del Gran Penedès ofereix el curs 100% subvencionat d’informació i atenció turística en anglès on aprendre llenguatge turístic sobre reserves hoteleres, tracte amb els clients, visites a la ciutat, sortir a menjar i tradicions.

Llegeix més...


LABTURISME - Resum anual de dades 2021 Activitat turística a l’Entorn de Barcelona

Aquest informe presenta el resultat dels principals indicadors turístics a les comarques de Barcelona durant el 2021, i la seva evolució amb relació a 2020 i 2019.


Veure informe

 


Set anys treballant en el Turisme Sostenible del territori

El passat mes de març es van adherir divuit empreses i entitats del territori en la Fase II de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Què vol dir això i com hem arribat fins aquí? Significa que empreses relacionades amb el turisme dels municipis del Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix, més Cubelles, estan interessades a treballar amb temes de sostenibilitat. Pel que fa a la relació de l’empresa i els espais naturals protegits de l’àmbit CETS, concretament volen millorar la seva oferta i connexió amb els espais naturals, el seu comportament ambiental i donar suport al desenvolupament local i a la conservació del patrimoni.

Però tot això és gràcies al fet que el 2015 NODE Garraf i el municipi de Cubelles van demanar al Parc del Garraf que comencéssim a treballar en aquest projecte. Va ser el moment en què de manera participativa amb els agents públics i privats vam fer una diagnosi del turisme. Després van venir una Estratègia i un Pla d’actuacions a cinc anys (2017-2021). Vam passar l’auditoria d’EUROPARC i vam seguir treballant per a un Turisme Sostenible. I seguim. Ara estem preparant, de manera participativa, el nou Pla d’actuacions per als propers cinc anys (2023-2027) i assessorant a més de deu empreses que s’hi volen adherir pròximament.


Llegiu l'article complet...

Sofia Paricio García

Cap del Desenvolupament Socioeconòmic de la Xarxa de Parcs Naturals


La Carta Europea de Turisme Sostenible a la Xarxa de Parcs Naturals

Vade fires


 
 

       
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat