Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 77 · 4 de novmbre de 2021


 

NODE GARRAF
NODE Garraf es reuneix amb la Gerència de serveis de Turisme de Diputació de Barcelona

El passat divendres, dia 29 d’octubre, NODE Garraf va organitzar un dinar de treball al restaurant Acqua de Sitges amb la presència de la diputada de Turisme de Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, la gerent de turisme, Soledad Bravo i alguns dels representants de les regidories de turisme dels municipis de la comarca. Així com els presidents dels gremis d’hostaleria de Vilanova i la Geltrú i Sitges. El dinar va servir, entre d’altres, per posar sobre la taula alguns temes d’actualitat i de futur per a la comarca i propostes de millora per a la destinació.


 

NODE GARRAF
El Bus de la Llotja arranca els dies 13 i 14 de novembre

Gaudeix de visites a diferents indrets del Massís del Garraf, on podràs descobrir cellers, explotacions agrícoles, productors de mel, formatges, cervesa, etc. de la mà dels nostres elaboradors. Volem apropar-vos els dies 13 i 14 de novembre a viure diferents experiències, conèixer de prop les persones que ho fan possible, i tastar els productes que ens oferiran. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor.

Programa i inscripcions aquí


 

LA LLOTJA
El sopar del peix senzill va reivindicar la cuina més genuïna

El peix senzill va ser protagonista del sopar que va tenir lloc dijous passat al restaurant La Cucanya, a Vilanova i la Geltrú. Abans, va tenir lloc un col·loqui en què es va debatre sobre el valor i les característiques de determinades espècies del nostre litoral. El sopar va proposar un menú de 6 receptes elaborades per 5 restaurants de la comarca acompanyades de vins del Massís del Garraf. La festa va comptar amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Vilanova, l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges i el restaurant La Cucanya, així com amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Llegeix més


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Cercle Turisme

Ja estan obertes les inscripcions, per als membres, de la 10a edició de la Jornada del Cercle de Turisme que se celebra al Tecnocampus de Mataró el pròxim 19 de novembre. En aquesta edició es donarà a conèixer el pla estratègic de Turespaña, es debatrà sobre l’impuls del sector turístic i el repte de la seva digitalització i es presentaran les accions per al 2022.

Per a inscripcions al següent enllaç: (fins al proper 8 de novembre a les 15 h)


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Tallers de turisme

oberts a tots els professionals del sector turístic. El pròxim 17 de novembre tindrà lloc el “Taller de neurolideratge en el sector turístic”. Recordar-vos que els tallers de turisme són gratuïts i estan oberts a tot@s els/les professionals del sector turístic de la nostra comarca.

Més info i inscripció fent clic AQUÍ.


 

Què ens aporta el TDS? Oportunitats de l'eina

Experts/es del sector, apunten que cal ser més competitius per sortir millor de la situació derivada de la COVID19. En aquest moment és doncs fonamental, disposar d'informació veraç de l'oferta i de la demanda. I és aquí, on aquesta eina, el Tourism Data System (TDS), mitjançant la col·laboració público privada, pot oferir aquest coneixement per esdevenir un sector més intel·ligent i resilient per a dinamitzar futures actuacions tant públiques com privades. Un cop consolidada la plataforma amb algunes tipologies d'allotjament i obrint-la a noves a la demarcació de Barcelona, us convidem a aquesta sessió on s’entrarà en detall sobre la utilitat d’aquesta plataforma on-line de gestió per als allotjaments turístics i es descobriran les possibilitats que ofereix a les empreses adherides.

Més info i inscripcions


 

CUBELLES
Jornades gastronòmiques i mostra de tapes a Cubelles

Les Jornades Gastronòmiques i Mostra de Tapes tindran lloc del dia 1 al 30 de novembre, una aposta de Cubelles amb la finalitat de promocionar i enfortir, en temporada baixa, el sector de la restauració. Participen un total de 16 restaurants i/o establiments de restauració, amb 13 menús gastronòmics i 9 tapes.

Més info...


 

SITGES
Malvasia de Sitges, la imprescindible

La Setmana de la Malvasia –que se celebrarà entre el 10 i el 28 de novembre– planteja la difusió en l’àmbit popular de la Malvasia de Sitges i, al mateix temps, el reforç de la seva presència en els circuits professionals i enològics del país. Més de vint actes configuren un programa organitzat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges, i en el qual participen una trentena d’organismes, entre institucions i empreses, a més de 23 cellers elaboradors.

Llegeix més...

Perfil del turista comarca del Garraf 2020


L’enquesta recull els principals indicadors i valoracions dels turistes per a l’any 2020 (comparativa 2019). En destaca, a pesar de la crisi sanitària, alguns valors com l’augment dels turistes de proximitat i nacionals com ja es preveia, els canvis de tendència en la reserva i antelació de decisió de viatge, la caiguda en la despesa mitjana de viatge o les modificacions arran de la Covid-19. S’han introduït valoracions interessants per a la comarca com són l’enoturisme i l’assistència a festivals i/o esdeveniments. La valoració global de la comarca es manté respecte al 2019 amb una puntuació de 8,5.


Llegir més...Informe Reputació online Garraf LabTurisme


L’informe analitza les opinions que els usuaris de les principals plataformes turístiques online fan de la destinació (comparativa amb la regió), a través dels seus recursos (allotjaments, restaurants i atractius), sistematitzades en l’indicador de valoració iRON (Índex de reputació turística online). Els resultats detallats són del darrer any 2020 (opinions fins abril 2021), més la comparativa amb els quatre anys anteriors (sèrie 2016-2020).


Llegir més...

 


Fons Next Generation UE i turisme

El passat mes de juliol es va llançar la convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, la primera de les tres previstes, dirigida a les destinacions turístiques i finançada amb càrrec als fons Next Generation de la UE. Es tracta d’una oportunitat única per impulsar la transformació de les destinacions i fer-les més competitives a través d’aquest nou instrument europeu que pretén donar resposta als reptes post-pandèmia.

Entre d’altres, es dona suport a les destinacions turístiques en el seu procés de transformació cap a pols d’innovació turística capaços d’integrar en la seva oferta la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, i de desenvolupar estratègies de resiliència front als nous reptes de l’ecosistema turístic, des del canvi climàtic, fins a la saturació turística o les crisis sanitàries i de seguretat.

Els projectes, però, han de reunir una sèrie de característiques. En primer lloc, han de ser projectes transformadors, és a dir, dur a terme aquelles inversions estratègiques per incrementar la competitivitat de la destinació. Això implica l’existència d’una diagnosi i planificació prèvia i el treball amb els actors del sector i, al mateix temps, una dimensió pressupostària coherent amb els objectius perseguits.

La segona característica és que han de ser projectes integrals i equilibrats que han de incorporar mesures en àmbits com la sostenibilitat, l’eficiència energètica i les energies renovables, la digitalització o l’economia circular. De forma sintètica es podria dir que són projectes de turisme, però no només del departament de turisme, ja que han d’involucrar altres àrees com per exemple les de mobilitat, medi ambient, energia, via pública, cultura, patrimoni o participació ciutadana. I per últim, han de ser projectes madurs, capaços de ser executats en un període inferior a tres anys.

Llegeix més...

Josep Rodríguez
Responsable de Relacions Internacionals, Oficina Tècnica de Turisme Diputació de Barcelona19a Fira de Santa Llúcia 27 i 28 de novembre, Canyelles


 
 

       
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat