Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 76 · 7 d'octubre de 2021


 

NODE GARRAF
Valoració de l'activitat turística per part de la directora general de Turisme, Marta Domènech

El passat 1 d’octubre, al Càmping Vilanova Park de Vilanova i la Geltrú, va tenir lloc un esmorzar de treball amb empresaris del sector turístic del Garraf per valorar l’activitat turística dels mesos d’estiu a la nostra comarca. De la mà de la directora general de Turisme, Marta Domènech, la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i la intervenció dels gremis d’hostaleria de Sitges i de Vilanova i la Geltrú es va fer un balanç de les dades de la temporada d’estiu.


 

NODE GARRAF
NODE Garraf participa a Expovacaciones

L’àmbit de turisme de Node Garraf ha participat, durant el passat cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre, a la fira especialitzada en turisme Expovacaciones a Bilbao. L’acollida i interès per la comarca del Garraf es valora molt positivament. Amb més de 160 expositors i més de 27.000 visitants, Bilbao ha acollit la sisena edició d’una fira cada cop més consolidada, i que malgrat haver hagut de canviar les seves dates habituals (del maig a l’octubre), ja forma part d’una de les exposicions amb més participants de l’estat.

Llegir més


 

NODE GARRAF
Premsa i tour operadors internacionals visiten la nostra comarca

Organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de NODE Garraf, el passat mes de setembre, la nostra comarca va rebre dos grups internacionals de periodistes i touroperadors. L’objectiu dels trips va ser donar a conèixer part del recorregut del Grand Tour de Catalunya (GTC), un itinerari de 9 trams impulsat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) que té punts d’interès al Garraf.

Llegeix més


 

LA LLOTJA
La Llotja del Massís, tastets i música a la fresca entre les vinyes i el mar

Els Vins del Massís del Garraf seran els protagonistes d’una festa de tardor que tindrà lloc al celler de la Torre del Veguer, el pròxim 24 d’octubre. Entre vinyes i balconera al mar, pocs escenaris poden ser més suggerents per festejar els vins del terroir. La Torre del Veguer, al terme de Sant Pere de Ribes, aplegarà La Llotja del Massís, un acte obert a tothom que s’ho vulgui passar bé. Es podran tastar els vins més emblemàtics d’aquesta subzona de la DO Penedès; fins a una dotzena de cellers. La Llotja del Massís també s’acompanyarà amb platets de ranxo mariner i amb la música de l’Apocadixie Cotton Pickers i el seu repertori de jazz de Nova Orleans.

Llegeix més


 

LA LLOTJA
Vins del Massís del Garraf al Gastronomic Forum

Vins del Massís del Garraf seran presents al Gastronomic Forum Barcelona el dies 18, 19 i 20 d'octubre del 2021, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. En concret, 6 cellers presentaran els seus vins i dimecres, dia 20 (de 13h a 13h45), es realitzarà un tast de Malvasia de Sitges a la Cuina de l’Espai Catalunya.

Llegeix més...


 

LA LLOTJA
Festa i sopar del Peix senzill

El restaurant la Cucanya de Vilanova i la Geltrú serà l’escenari de la 2a Festa i sopar del Peix senzill que tindrà lloc el dia 28 d’octubre a partir de les 19h de la tarda. La festa vol posar en valor el peix senzill gràcies a un menú degustació amb propostes de 5 restaurants de la comarca (El Peixet, de Cubelles; la Finca Mas Solers, de Sant Pere de Ribes; Fragata, de Sitges; La Daurada i la Cucanya, de Vilanova i la Geltrú, així com l’Escola d’Hostaleria de Sitges, de l’Institut Joan R. Benaprès). Durant la celebració també es podrà degustar el còctel Origen Garraf. Ben aviat es podran adquirir els tiquets a través del web de la llotja.info.

Podeu inscriure’s aquí


 

CANYELLES
Benvinguda tardor i Dixieland

Canyelles celebra una nova edició de Dixieland Tast, una mostra gastronòmica amb música en viu, en què participen restaurants i altres establiments del municipi. Des de les 17 hores, però, ja estarà en marxa Temps de Verema, una nova edició de la degustació de vins i caves de diversos cellers del territori. I a les 19 hores comença la tradicional mostra gastronòmica Dixieland Tast, amb la degustació d'elaboracions dels restaurants locals.

Llegeix més...


 

SITGES
Sitges celebra la 60a Festa de la Verema i la 14a Mostra de Vins

Sitges dedica el pròxim cap de setmana al món vitivinícola amb la 60a Festa de la Verema i la 14a Mostra de Vins. Tradició i tendència es troben en aquesta cita que, del 8 al 10 d’octubre, proposa actes heretats del passat, com el premsatge del primer most, el popular concurs de trepitjadors de raïm, i alternatives per estar al dia i degustar les millors produccions del sector en el territori.

Llegeix més...


 

GARRAF SONA
Arriba la 54a edició del Sitges Film Festival

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà lloc del 7 al 17 d’octubre. El certamen es prepara per encarar 11 dies amb més de 269 obres cinematogràfiques que inclouen 11 premieres internacionals i les últimes propostes en gènere fantàstic, posant especial atenció als 47 títols dirigits per joves realitzadores, algunes de les quals presenten prometedores òperes primes.

Llegeix més...


 

FORMACIÓ
Tallers de turisme

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona ens porten al territori els tallers de turisme, oberts a tots els professionals del sector turístic. El pròxim 17 de novembre tindrà lloc el “Taller de neurolideratge en el sector turístic”. Recordar-vos que els tallers de turisme són gratuïts i estan oberts a tot@s els/les professionals del sector turístic de la nostra comarca.

Podeu veure tots els tallers, dates, info i inscripcions fent clic AQUÍ.

Estudi de reputació turística online Barcelona regió 2021

 


Veure informe…
 


Espais Naturals i Vies Blaves, cap al turisme sostenible de la província de Barcelona

La frenada en sec del turisme internacional que ha comportat el coronavirus ha estat un cop molt dur no només per als grans operadors turístics internacionals sinó també per a moltes petites empreses turístiques del nostre territori. La pandèmia però, com a contrapartida, ens està mostrant un creixement del turisme de proximitat i una proliferació de noves tendències i demandes turístiques que ens reclamen una nova mirada sobre el sector.

Segons dades del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona aquest darrer estiu, la Destinació Barcelona ha augmentat un 74% en viatgers nacionals respecte als internacionals. Creix el turisme domèstic i la cerca de propostes d’oci al nostre propi territori, fet que mostra una inclinació de la ciutadania per redescobrir el valor patrimonial, cultural i paisatgístic d’allò que té més a prop. I aquesta és una oportunitat que les administracions locals no podem deixar escapar. Davant d’aquestes dades esperançadores, però, no podem menystenir que el sector serveis (dins del qual s’insereix l’activitat turística) ha registrat durant la pandèmia l’increment més elevat d’atur dels sectors econòmics de la província. La recessió provocada per la pandèmia, doncs, ens interpel·la a explorar nous camins i noves fórmules per reprendre la nostra activitat turística.

Cal fer-ho amb una mirada estratègica i a llarg termini impulsant els tres pilars de la sostenibilitat: socioeconòmic, mediambiental i territorial, tot en concordança amb els objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU. I apostant per un nou model de creixement basat en la millora de la capacitat competitiva, en els valors naturals i culturals diferencials de les destinacions així com amb la distribució equitativa i la cohesió territorial. Una transformació necessària per al conjunt de l’activitat econòmica però que, en el cas del sector turístic, adquireix encara més transcendència per ser un dels pilars fonamentals de la nostra economia, amb una aportació propera al 12 % del PIB i sent el principal sector generador d’ocupació.

Llegiu l'article complet...

Soledad Bravo Letelier
Gerent de Serveis de Turisme i Comerç
Diputació de Barcelona
 
 

       
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat