Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 75 · 9 de setembre de 2021


 

NODE GARRAF
Visites guiades a la subhasta de peix i al mercat de Vilanova

NODE Garraf organitza la segona quinzena de setembre visites de grup a la subhasta de peix de Vilanova i la Geltrú (dies 15 i 22), de la mà de la Confraria de Pescadors, i al mercat de Vilanova (dies 18 i 25), amb la col·laboració de Mercats de Vilanova. Es tracta de visites guiades en què s'expliquen les tipologies dels nostres productes del mar i de la terra i les seves característiques; fins i tot, se suggereixen maneres de cuinar-los o portar-los a taula.

Les visites són gratuïtes, més informació i inscripcions a www.lallotja.info


 

GASTRONOMIA
Festa Alicia’t 2021

Els propers 16, 17 i 18 de setembre se celebra una nova edició de la Festa Alicia’t, que enguany serà en format virtual. Alicia’t és la festa gastronòmica de les comarques de Barcelona per a foodies, adults i famílies.

Així s’ha habilitat un web (https://aliciatvirtual.cat/) on els diferents continguts, en format de càpsules audiovisuals, es publicaran progressivament durant els dies 16, 17 i 18 de setembre i el diumenge 19 tot estarà en obert. Aquests vídeos tracten diferents aspectes relacionats amb la gastronomia i l’alimentació, però també s’ha produït un vídeo promocional de cada comarca posant en valor els seus atractius gastronòmics.

https://aliciatvirtual.cat/


 

FORMACIÓ
Tallers de turisme (setembre - novembre)

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona ens porten al territori els mesos de setembre, octubre i novembre els tallers de turisme, oberts a tots els professionals del sector turístic. El pròxim 29 de setembre, tindrà lloc “Restauració Sostenible”, l’1 d’octubre “Com puc digitalitzar el meu restaurant?” i el 17 de novembre “Taller de neurolideratge en el sector turístic”.

Recordar-vos que els tallers de turisme són gratuïts i estan oberts a tot@s els/les professionals del sector turístic de la nostra comarca. Podeu veure tots els tallers, dates, info i inscripcions fent clic AQUÍ


 

PROMOCIÓ
El Garraf es promocionarà a la Fira Expovacaciones de Bilbao

NODE Garraf serà present a la pròxima edició de la fira turística internacional Expovacaciones, que se celebra de l’1 al 3 d’octubre al recinte firal de Bilbao (Bilbao Exhibition Centre) amb l’objectiu de promocionar l’oferta global turística de la comarca i dels seus municipis. En edicions anteriors la fira (dades anteriors covid-19) va acollir més de 69.000 visitants.

Sota el paraigua de la marca Costa Barcelona i com a co-expositors juntament amb Diputació de Barcelona, es pretén donar continuïtat i reforçar accions promocionals destinades a potenciar el mercat nacional amb els segments de turisme cultural, gastronòmic, familiar i actiu, sense oblidar el turisme de sol i platja força valorat pel públic basc.

Llegeix més


 

CULTURA
Visita nocturna a la Masia d'en Cabanyes en bicicleta

El pròxim divendres, dia 24 de setembre, la Masia d’en Cabanyes ofereix una excursió en bicicleta de vespre on es podrà gaudir d'una exclusiva visita comentada a la casa-museu i descobrir la tranquil·litat de l'espai i els jardins. La tornada es farà sota la llum de la lluna plena. El punt de trobada és a les 19h30 a la plaça de les Casernes de Vilanova i la Geltrú.

Preu 4 € per persona | Gratuït fins als 14 anys | Aforament limitat | Cal fer reserva prèvia a info@arccultural.cat.


 

COMUNICATUR
El balanç de l’estiu a Catalunya

Els dos mesos d’alta intensitat de l’estiu (juliol i agost) han tingut un comportament desigual segons el territori. La costa ha resistit la temporada alta amb ocupacions de subsistència, l’interior ha tornat a tenir uns resultats excel·lents (pràcticament no han notat la pandèmia) i la ciutat de Barcelona ha estat la que ha patit de forma més considerable.

Llegeix més...

Anàlisi de la presència i la valoració a Internet dels establiments de TURISME RURAL de la Regió de Barcelona

 


El LABTurisme presenta aquest estudi amb els objectius de quantificar la presència en-línia dels establiments de turisme rural de la Regió de Barcelona i la satisfacció dels clients que els han visitat i valorat a Internet, com a palanca de prescripció per a turistes potencials i a la vegada poder conèixer la percepció i satisfacció amb les mesures de seguretat davant la crisi sanitària pel virus de la covid-19, en el context de necessari reforç de la confiança del conjunt de l’activitat turística.

Veure informe…
 


El canvi continu ha vingut per quedar-se

Després d’un nou estiu, un cop més, poc usual, començo a adonar-me que la normalitat no tornarà a formar part de les nostres vides. La “Nova Normalitat” tan anomenada i que al final el que ens aporta és la tranquil·litat de saber què ens espera, començo a creure que s’ha quedat en el passat. Tots pensàvem que amb la vacuna tornaríem a fer la vida d’abans… Però si alguna cosa tenim certa és que la vida d’abans ens pot portar al mateix desastre que hem viscut. Així que: no hauríem de plantejar-nos fer quelcom diferent ?

Com deia, al Desitges, hem tingut un estiu inusual, on ni els horaris, ni els clients, ni els motius dels seus viatges eren els esperats, o almenys al que estàvem acostumats. I així i tot, puc dir que no hem tingut un mal estiu. Hem tingut un estiu diferent. Ens ha faltat el client estranger que reserva amb antelació, sol fer llargues estades i té uns horaris de vida diferents dels nostres. En canvi, hem tingut molt client nacional, i el que és millor, molt client local. Crec que tots nosaltres, a força de la pandèmia, ens hem adonat que no cal viatjar lluny per visitar llocs espectaculars, tenim la gran sort de viure en un país on amb desplaçaments relativament curts podem gaudir de paisatges i experiències absolutament fascinants, amb l’acompanyament del bon clima i la bona gastronomia. Crec que estem aprenent a valorar el que tenim, el que és nostre.

Llegiu l'article complet...

Cristina Subirana
Hotel DesitgesVilanova Turisme "Vilanova i la Geltrú, la vida en Versió Original"


 
 

       
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat