Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 73 · 3 de juny de 2021


 

NODE GARRAF
El Garraf ja compta amb 61 empreses del sector turístic i ens locals amb el distintiu Biosphere 2020

Un total de 61 empreses, serveis i destinacions van rebre dimecres 26 de maig al Club Nàutic de Vilanova i la Geltrú el reconeixement per les bones pràctiques en gestió sostenible desenvolupades durant l’any 2020. 26 empreses privades i 35 públiques (amb un total de 12 noves adhesions) han treballat per millorar i instaurar polítiques turístiques sostenibles dins de la seva empresa, entitat o destinació.

Llegeix més


 

LA LLOTJA
Networking d’empreses a la Llotja de Sant Pere de Ribes

La Llotja de Sant Pere de Ribes és un esdeveniment gratuït (places limitades) organitzat pels àmbits d'Origen i Turisme de Node Garraf. La jornada serà una molt bona oportunitat per concentrar i connectar totes les empreses del Garraf relacionades directament o indirectament amb els productes de la terra de la nostra comarca. Una ocasió per ampliar els contactes, conèixer noves empreses i crear sinergies.

Per veure el programa i registrar-vos feu clic aquí.


 

GARRAF SONA
Temps de Vi a l’Espai Far

Temps de vi se celebrarà a l’Espai Far els dies 12 i 13 de juny dins del marc de la celebració de l’any del Roig Toqués i Toqués, en un format diferent, on seguint totes les mesures sanitàries, tindran presència més de 15 cellers catalans. Es podrà gaudir de música en directe i petita gastronomia. A més, comptarà amb un altre espai, el pati del Museu Papiol, on es podrà gaudir de tastos, maridatges de vi i música i xerrades de professionals del sector.

+info


 

SALÓ DE TURISME B-TRAVEL
Compte enrere per la B-TRAVEL 2021

Amb l'objectiu de contribuir a la recuperació del sector i dins del seu programa Reactiva-T, la pròxima edició de B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, presentarà una sèrie d'ofertes i descomptes per tal de facilitar que els visitants reservin els seus viatges en el marc del saló. Així, els primers 350 visitants de B-Travel que facin reserves a algun dels expositors participants en aquesta promoció rebran descomptes especials. B-Travel 2021 se celebrarà de manera presencial i amb totes les mesures de seguretat de l'11 al 13 de juny al recinte firal de Montjuïc.

Visita el web...

Si vols demanar el teu passi gratuït envia un correu a turisme@nodegarraf.cat.
(*data límit 9/06)


 

SANT PERE DE RIBES
El Retorn dels Indians i l’Agromercat tornen

La fira es podrà visitar els dies 5 i 6 de juny, d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h a la carretera del Carç. Els espais (amb teatre, animació teatralitzada, oficis, tertúlies…) s’han distribuït atenent a la normativa i al pla específic de contenció elaborat amb motiu de la Covid-19, amb control d’aforament i accessos i control de mesures. Seguint els protocols vigents, en aquesta ocasió no hi haurà tastets de productes artesanals.

Llegeix més...


 

SITGES
Cinc platges de Sitges són reconegudes amb la bandera blava

Les platges de la Marina d’Aiguadolç, la Barra, la Ribera, Les Botigues i Sant Sebastià han rebut la distinció de la bandera blava, un reconeixement que premia la gestió ambiental, la qualitat de l’aigua i la seguretat de platges, entre altres aspectes. Amb aquesta distinció Sitges es converteix en el municipi que ha obtingut més banderes blaves de la província de Barcelona. Paral·lelament a les banderes blaves a les platges, també es mantenen les banderes als tres ports del municipi: port d’Aiguadolç, el C.N. Garraf i Port Ginesta.

Llegeix més...


 

SITGES
Sitges lidera la reformulació del turisme d’esdeveniments del futur

Sitges ha estat l’escenari de la primera taula de treball sectorial sota el nom de Consensum I, Rethinking the Future. La sessió és una iniciativa d’Event Managers Association (EMA) amb la col·laboració del Sitges Convention Bureau Consensum per abordar el futur del sector dels esdeveniments corporatius a través de la mirada de líders d'indústries estratègiques nacionals.

Llegeix més


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Vilanova i la Geltrú presenta Visit Vilanova al sector de l'hoteleria i la restauració

La nova eina neix per millorar el posicionament de les activitats vinculades al turisme (hoteleria, restauració, serveis...) i la imatge i projecció de Vilanova i la Geltrú com a destinació amb un turisme de qualitat i sostenible. Aquest nou portal web servirà per donar a conèixer tot allò que es pot fer a la ciutat i funcionarà en paral·lel a l'activitat que es duu a terme de projecció des de Vilanova Turisme i des de l'àmbit municipal.

Llegeix més

Informe Intenció de viatge dels catalans a l'estiu 2021

Afixació uniforme entre quatre àmbits territorials: Barcelona ciutat, resta de l’Àrea Metropolitana, resta de la Regió Metropolitana i resta de Catalunya.

Veure informe…
 


El plaer de viatjar...

Diferents disciplines com la geografia, la literatura, la filosofia, l’economia… s’han aproximat als fonaments del viatge a través de la història de la humanitat. El viatge ens és consubstancial a la nostra manera de ser: ha sigut primordial per a la supervivència com a espècie i, al mateix temps, ens ha permès desenvolupar la intel·ligència i el progrés encara que sigui pels contrastos que descobrim al viatjar a llocs i societats amb altres cultures que ens contrasten i relativitzen com a éssers socials i culturals. Des de mitjans del segle passat, aquest deler pel viatge l’hem identificat com a turisme: la indústria de la felicitat.

Qui ens ho havia de dir: hem passat de la turismofòbia al col·lapse del turisme a causa de la pandèmia. Entre el que vam viure el 2019 (any rècord en tots els indicadors turístics del país) i el 2020 (escenari zero pel que fa a visitants), hi ha una pandèmia causada per un virus que ha deixat fora de combat al sector turístic català, espanyol i internacional. Gràcies als ajuts dels diferents governs en forma d’ERTOs i altres mesures de suport a la petita i mitjana empresa, hem pogut transitar durant els darrers catorze mesos un confinament dur, sense majors traumatismes socials i econòmics, de moment. Necessitem una ràpida recuperació del sector turístic, per tornar a generar i redistribuir riquesa, evitar el tancament d’empreses i la pèrdua de llocs de treball.

Llegiu l'article complet...

Abigail Garrido Tinta
Diputada delegada de Turisme Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç Diputació de Barcelona


Del Garraf al món (from Garraf to the world)

 
 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat