Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 72 · 6 de maig de 2021


 

NODE GARRAF
Finalitza la primera cimera del màrqueting gastronòmic de Catalunya

Carme Ruscalleda, en la sessió d’obertura, i Toni Massanés, en la ponència final, han coincidit en els mateixos termes a l’hora de destacar els ingredients del màrqueting gastronòmic: el compromís i l’autenticitat. La successió de ponències es va poder seguir presencialment, a l’auditori de Neàpolis de la capital del Garraf, i també mitjançant la transmissió en streaming. En conjunt, aquesta primera edició del Gurmet.cat ha convocat més de 300 congressistes.

Llegeix més


 

NODE GARRAF
Continuen les Novenes de Cuina Marinera del Garraf

Fins al 16 de maig de 2021, durant els caps de setmana, de divendres a diumenge, els establiments que participen en aquest esdeveniment gastronòmic ofereixen un menú exclusiu, dissenyat pels mateixos xefs de cada restaurant. No us ho perdeu, i veniu a degustar els menús que una selecció de restaurants de la comarca ha preparat amb inspiració marinera i amb l’idil·li dels nostres vins, els Vins del Massís del Garraf.

Llegeix més


 

LA LLOTJA
Activitat Mar de Malvasia

El cultiu de la Malvasia de Sitges i la pesca artesanal, oficis ancestrals, donen sentit a aquesta experiència gastronòmica i cultural. Sitges es troba entre dos medis naturals que s’alimenten l’un de l’altre, regalant-nos els millors productes de la nostra terra. La Malvasia de Sitges vol, i necessita, mar. Visita guiada al complex modernista de l’Hospital Sant Joan Baptista, a la vinya urbana i al CIM – Corral de la Vila, edifici del segle XVIII. Demostració i explicació de les Arts de pesca, per part de la Confraria de Pescadors de Sitges. Show cooking i àpat mariner acompanyat de les Malvasies del Celler de l’Hospital.

+info i inscripcions


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA I CAMBRA DE COMERÇ
Tallers de turisme (juny)

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona ens porten al nostre territori els tallers de turisme, oberts a tots els professionals del sector turístic. El pròxim 2 de juny, tindrà lloc el taller de “Mobilitat turística sostenible”. Recordar-vos que els tallers de turisme són gratuïts i estan oberts a tot@s els/les professionals del sector turístic de la nostra comarca. Podeu veure tots els tallers, dates, info i inscripcions fent clic AQUÍ.


 

HOSTELTUR
Tendències i cerques per a les vacances d’estiu 2021

Segons dades de Dingus Services les cerques de les vacances d’estiu no superen el període d’un mes vista, i les dades suggereixen que el 82,2% de les cerques marquen l’opció d’habitació de dos adults sense nens. Tanmateix destinacions com Mallorca, Tenerife, la Costa Daurada, Lanzarote o Gran Canària reben un gran nombre de cerques d'allotjaments.

Llegeix més...


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Formació Turisme

La Direcció General de Turisme i l'Agència Catalana de Turisme en col·laboració amb Eurecat Academy organitzen conjuntament el nou programa #formacióturismecat per als professionals del sector turístic català. Aquest any 2021 amb motiu de la situació derivada de la pandèmia, el programa és totalment gratuït.

Consulta el programa


 

ORGANITZACIÓ MUNDIAL DEL TURISME (OMS)
L’OMS i la IATA col·laboren en el destination tracker per restablir la confiança en els viatges

El projecte és el resultat de l’esforç conjunt d’ambdues organitzacions per augmentar la confiança i accelerar la recuperació del sector turístic quan s’obrin fronteres. El rastrejador de destinacions OMT-IATA és una nova eina online perquè els governs facilitin informació sobre els requisits per viatjar i les mesures vigents de les destinacions en temps de COVID19.

Llegeix més

Informe Resum de dades de la setmana santa 2021 - Activitat turística a l’Entorn de Barcelona

Aquest informe presenta un seguit de dades recollides durant la Setmana Santa de 2021. La recollida de les dades s’ha fet utilitzant la metodologia TDS (Tourism Data System), un sistema que pretén homogeneïtzar la recollida de dades turístiques en l’àmbit de Catalunya.

Veure informe…

 


Experiències memorables. El perquè de tot plegat.

Els canvis en el perfil dels turistes, que s’han vist encara més accelerats en aquestes darrers mesos, ha fet, que el que ja venien fent algunes empreses i destinacions turístiques ara, tingui sentit d’urgència. El que era important, ara passa a ser important i urgent.

La semàntica ja ens indicava, que quan tornaven a la feina després d’un cap de setmana, ja no ens preguntaven “on has anat?”, sinó que s’havia transformat en una pregunta clara com “que has fet aquest cap de setmana?”. Hem passat a convertir la destinació en un complement del que realment és important, la nostra motivació per fer un viatge.

Ens hem convertit en un turista, alguns prefereixen dir-ne viatger. Ara volem viure la destinació, formar-ne part, aprendre i passar-nos-ho bé. Ser i viure com un local, temporalment. El viatger, vol transformar-se, i ser millor persona en acabar el viatge que quan l’havia iniciat.

A més cal afegir, tots els atributs que ens ha portat la pandèmia, i que alguns quedaran per sempre, com el contacte i estima al espais naturals, el valor i la qualitat del temps, el benestar interior, la descoberta del territori a prop nostre, posar en valor el producte gastronòmic local i la sostenibilitat i responsabilitat social. Valors, que podem incorporar a les experiències de la nostra destinació, i que el client percep com a positives, i per tant amb una connexió amb els seus valors que ens farà més propers. Hem d’aconseguir que les nostres experiències siguin memorables. Al final el que compte és el perquè fem les coses, i no només el qué fem.


Jaume Marín
Expert en màrqueting turístic, consultor i docent


Presentació del cartell oficial del Festival Jardins Terramar 2021
 
 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat