Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 69 · 4 de febrer de 2021


 

NODE GARRAF
Els festivals del “Garraf Sona” fan la primera trobada de l’any

L’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf, i un total de 14 festivals, van posar en comú a la reunió la proposta de dates amb les quals ja treballen de cara a la temporada d’enguany. Malgrat que la situació de la pandèmia fa que estiguin amatents a possibles canvis, la gran majoria d’esdeveniments tenen la voluntat de reaparèixer aquest 2021 amb més força que mai.

Llegeix més…


 

NODE GARRAF
Els vídeos del Garraf es presenten al festival TERRES

NODE Garraf ha presentat dues peces de promoció turística al festival TERRES, que des del 2017 premia les millors produccions audiovisuals turístiques. El novembre de 2018 terres va obtenir l’estatus de membre del CIFFT (Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics), i és l’únic festival de l’Estat en gaudir d’aquesta consideració. Actualment, amb 18 festivals de cinema de turisme a tot el món, el Gran Premi CIFFT té com a objectiu promoure l’excel·lència en la promoció de l’audiovisual turístic.

Llegeix més...


 

NODE GARRAF
NODE Garraf s’adhereix a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf vol reforçar tots els arguments orientats a un sistema alimentari més just, saludable i imprescindible. Les intencions de la CARM impliquen crear una base social i institucional implicada, defensar la producció local i el seu valor social i ecològic i prioritzar l’equitat social i econòmica al territori.

Llegeix més…


 

NODE GARRAF
L’espigall, flor d’hivern al Garraf

L’espigall, un dels productes autòctons més emblemàtics del Garraf, es troba aquests dies en el seu apogeu. En l’esplendor de temporada, aquesta hortalissa es mostra com una genuïna flor d’hivern. Des de fa vuit anys, NODE Garraf ha promogut campanyes de divulgació de l’espigall i alhora ha donat suport a la pagesia local per animar el conreu d’aquesta riquesa gastronòmica tan exclusiva de la nostra zona.

Llegeix més...


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Informe de seguiment de l’impacte de la COVID-19 en l'activitat turística a Catalunya (22 de gener)

L’informe de seguiment ens parla sobre el controvertit Travel Pass de la IATA que s’implementarà al març en moltes aerolínies, marca una petita fita en un calendari encara força incert, l’estancament de les cerques de vols i les dades de reserves i cancel·lacions hoteleres que provenen de les transaccions recollides per la plataforma B2B TravelgateX que enllaça grans compradors i plataformes de venedors.

Consulta l’informe… 

COMUNICATUR
El Tribunal Suprem fa un gir al sistema de plataformes de lloguer turístic

El tribunal, considera a l’empresa un prestador dels serveis de la societat de la Informació (PSII) sotmesa a una normativa pròpia i no a la sectorial de turisme. Per això, la sentència explica que l’administració turística no pot traslladar-li al portal, que és un emmagatzemador de dades, la vigilància de l’acompliment de la normativa sectorial turística per part dels allotjaments i que aquest control li correspon directament a l’Administració.

Llegeix més…


 

COMUNICATUR
El Brexit ja és realitat, les claus per al sector turístic

Els turistes britànics aniran recuperant la confiança després de l’acord. En el cas dels viatges s’imposarà la necessitat de comptar amb el passaport amb validesa mínima de sis mesos. Els turistes seguiran exempts de l’obligació d’estar en possessió de visats en travessar la frontera exterior de la Unió Europea per a estades de curta durada (fins a 90 dies en qualsevol període de 180 dies).

Llegeix més…


 

ORGANITZACIÓ MUNDIAL DEL TURISME (OMT)
2020: El pitjor any de la història del turisme

El turisme mundial va registrar el seu pitjor any el 2020 amb una caiguda d’arribades internacionals del 74%, segons dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Les destinacions van rebre el 2020 mil milions d’arribades internacionals menys que el 2019, a causa de la davallada sense precedents de la demanda i les restriccions generalitzades dels viatges.

Llegeix més...

     

Activitat turística de la destinació Barcelona

L'informe anual de l'activitat turística de la Destinació Barcelona 2020 (dades 2019) és el principal recull anual dels indicadors de turisme a la demarcació, i la publicació de referència en l'anàlisi de l'evolució d'aquest sector i les tendències de futur.

Aquest treball es duu a terme des del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Consulta l’informe sencer...

 


Els Festivals: una activitat cultural, turística i econòmica, que cal reivindicar

En la darrera edició del Festival Jardins Terramar de Sitges, celebrada l’any 2019, es van vendre un total de 25.170 entrades, un 21,7% més respecte l’any anterior. Un 80% d’aquest públic era de fora de les comarques del Garraf i el Penedès. D’aquests, un 40% des de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, un 20% de la resta de l’Estat espanyol, un 10% d’altres indrets de Catalunya i un 10% de procedència internacional. Només en accions de comunicació i promoció externa del festival, Sitges va obtenir un impacte de marca valorat en 2.145.000 euros, segons l’informe de Kantar Media.

Són dades concloents que confirmen que el nostre projecte, i els de la resta dels festivals del Garraf i el Penedès, sumen -i molt- culturalment i econòmicament al nostre territori.

Llegiu l'article complet...


Joan Ramon Rodríguez
director del Festival Jardins Terramar de SitgesPeces de promoció turística presentades al festival TERRES

Viu el Garraf
Garraf Terra de Festivals - documentary short film

 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat