Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 68 · 3 de desembre de 2020


 

FILM CLUSTER
Gran Penedès Film Commission multiplicarà l’atracció de rodatges

Amb l’impuls de l’Ajuntament de Sitges i del NODE Film Clúster s’acaba de llançar al mercat de destinacions filmogràfiques el segell Gran Penedès Film Commission. La trajectòria del primer film clúster de Catalunya ja ha cristal·litzat el projecte que va néixer per ideació de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf i que des del principi ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Llegeix més…


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Ja es poden visitar les actuacions de la Ruta del Patrimoni del Garraf

Les actuacions són el mirador de la Punta Grossa, a Vilanova i la Geltrú; les estacions interpretatives de les vinyes del castell, a Sant Pere de Ribes; el mirador del castell vell, a Olivella; el mirador del Puig de l’Àliga a Canyelles i el punt d’avistament d’aus de la desembocadura del Foix, a Cubelles. Properament es realitzarà l’actuació de Sitges, prevista al Castellot del Garraf.

Llegeix més... 

SITGES
Sistema de detecció de pisos turístics il·legals

El sistema de cribratge permet acotar la cerca d’aquells que poden ser pisos turístics il·legals, i iniciar els expedients que permetin confirmar i culminar el procediment, amb l’aplicació de la sanció corresponent. A aquesta eina digital, s’afegeixen els pisos turístics il·legals detectats pel mateix Ajuntament o a partir de la col·laboració ciutadana per denúncies veïnals.

Llegeix més…


 

SITGES
Cicle de webinars professionals per al sector turístic

Durant els mesos d’octubre i novembre l’àrea de turisme de l’ajuntament de Sitges va estrenar el primer cicle de webinars gratuïts de Turisme adreçat tant al sector local, com a professionals del món turístic. Els podeu tornar a veure tots al seu web.

Veure tots els webinars…


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
“Save the date” 9a Jornada del Cercle de turisme

El pròxim 4 de desembre de 10h a 12h tindrà lloc en format online (youtube) la 9a Jornada del Cercle de Turisme organitzada per la Diputació de Barcelona. La jornada es retransmetrà en directe al Canal de Youtube de Barcelona és molt més.

Més info…


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Informe de seguiment de la Covid-19 en l'activitat turística a Catalunya

Catalunya ha iniciat l’obertura progressiva d’algunes activitats amb la voluntat, si la situació epidemiològica ho permet, d’anar recuperant part del moviment econòmic i social que hi havia abans de l’arribada de la Covid-19. La situació actual és molt difícil per al sector turístic. Des de l’ACT es continua monitorant mes a mes tots aquells indicadors que es consideren d’interès.

Consulta l’informe…


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Benvinguts a pagès tot l’any

Benvinguts a pagès, creix per oferir una oferta complementària permanent d’experiències i venda de proximitat per a tots els públics. Sota el nom Benvinguts a Pagès tot l’any, els productors agroalimentari adherits a la Venda de Proximitat i que ofereixin visites a casa teva podran donar a conèixer la seva feina al camp, l’hort, la granja o l’obrador.

Més info…


 

COMUNICATUR
Exceltur posa xifres a la importància del turisme

Les xifres del turisme a Espanya han estat espectaculars en les últimes dècades. És coneguda la seva importància en el PIB, però ara es fa un pas més gràcies a un document que acaba de presentar Exceltur. Es tracta del “Informe sobre la contribución social del sector turístico español” que l’associació ha realitzat en col·laboració amb Deloitte i la Fundació Seres. L’informe analitza la contribució del turisme en tres grans blocs: l’impacte econòmic, l’impacte social i la seva contribució durant la pandèmia.

Llegeix l’article sencer

     

LabTurisme - Informe de reputació turística online del Garraf 2019

El document analitza els resultats per comarques del Monitor de reputació turística online de la Regió de Barcelona 2020 (sense Barcelona ciutat), un projecte que s’engloba dins de l’estratègia d’intel·ligència turística online de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona. S’han recollit dades per tal de conèixer en profunditat l’experiència dels visitants en els següents tres sectors turístics: Allotjaments, Restaurants i Atractius Turístics. La valoració de l’Índex de Reputació online (IRON) del Garraf el 2019 ha sigut d’un 8,37 (0,13 punts percentuals per sobre de la mitjana de la Regió de Barcelona).

Veure informe

Coneixes el Tourism Data System o TDS?

Es tracta d’un sistema d’informació (plataforma electrònica mitjançant enquestes online) per als allotjaments i destinacions turístiques que facilita la presa de decisions. Es pot gestionar i analitzar l'evolució de l’activitat (allotjament) i destinació, i comparar-la amb els globals del territori, la tipologia d'allotjament i amb la d'altres marques turístiques que se seleccionin

Veure informe
 


El màrqueting turístic no canviarà massa

Sempre hem estat conscients de la importància del turisme a les nostres destinacions i però potser ara ho som més de la seva fragilitat i del seu impacte transversal.

En aquest temps hem vist com els nostres visitants suposen no només una font de recursos econòmics, sinó també una font de vida i activitat.

Ens hem pogut plantejar si el turista que fins ara teníem era el que volíem i si les nostres activitats de màrqueting estaven adreçades de manera correcta a captar-los. Ens estem reinventant com a sector, però també ho està fent el client, el turista que no només no ha perdut les ganes de viatjar sinó que s’ha adonat de com és d’important gaudir del lleure fora de casa.

Llegiu l'article complet...


Anna M. Sánchez Orensanz
Cap de l’Oficina de Màrqueting Turístic de la Gerència de Serveis de Turisme de Diputació de Barcelona.

Nou vídeo promocional de localitzacions al Gran Penedès
Produccions rodades a l'entorn Node Film Cluster


 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat