Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 67 · 6 de novembre de 2020


 

NODE GARRAF
La primera Novena de cuina marinera del Garraf haurà d’esperar

Com els millors àpats, la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf es farà de bon esperar. D’acord amb els gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú, l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha proposat l’ajornament d’aquest gran esdeveniment promocional que estava previst pel proper mes de novembre. Ja té nova data però, i es farà del 5 al 21 de març de 2021.

Llegeix més…


 

NODE GARRAF
El Garraf vol tornar a “sonar” amb més força que mai

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, juntament amb la productora Crispetes Films de Vilanova i la Geltrú, ha produït dues peces audiovisuals on es promocionen els festivals de la comarca i on es mostra, alhora, el potencial de la comarca com a territori cultural i l’impacte econòmic i social que generen aquests esdeveniments.

Llegeix més... 

NODE GARRAF
Vins del massís del Garraf

El sommelier David Martínez segueix oferint-nos cada setmana detalls dels vins del massís del Garraf. A través del canal d’Instagram de @garrafturisme i @dm_sommelier es pot conèixer i profunditzar en les característiques d’aquests vins i les seves notes de tast. És una oportunitat per endinsar-se en els cellers elaboradors i la seva història. A més, cada càpsula ens descobreix les millors propostes gastronòmiques de cuina autòctona per acompanyar-los! Cada setmana es presenten dos vins, no us ho perdeu!

Instagram @garrafturisme


 

SITGES
Sitges utilitza ‘smart data’ per a la captació de turistes

La vila obté una nota de 8,47 sobre 10 a Internet, segons el Monitor de Reputació Turística Online, basat en més de 63.000 opinions d’usuaris el 2019. L’estudi aporta micro segmentacions per productes i mercats emissors, d’especial rellevància per reforçar la competitivitat davant el nou escenari derivat de la Covid-19, amb dades extretes d’abril a juny de 2020.

Llegeix més…


 

SITGES
Sitges presenta un cicle de webinars pel sector turístic

L’Àrea de turisme de l’ajuntament de Sitges ha estrenat el primer cicle de webinars gratuïts de Turisme adreçat al sector local, però oberts a tots aquells a qui els pugui interessar el seu contingut. El pròxim webinar tindrà lloc el dia 12 de novembre i tractarà sobre la conveniència d’apostar per un model de desenvolupament sostenible en el marc del compromís Biosphere.

Els webinars són gratuïts i es pot participar prèvia inscripció a turisme@sitges.cat.

Veure anteriors webinars...


 

GARRAF SONA
El Sitges NEXT tindrà lloc el dies 26 i 27 de novembre

En aquesta edició de 2020, que se celebrarà els propers 26 i 27 de novembre, Sitges Next adopta un format híbrid: es podrà seguir de manera presencial i també online (si les mesures ho permeten). Les ponències també seran en aquest doble format. A més, enguany se sumen el lliurament dels Premis Impacte, que dóna el Col·legi del Màrqueting i de la Comunicació de Catalunya.

Veure web…


 

GARRAF SONA
La Carpa Revolució obre el programa de beques “Celler de creació”

El Celler de Creació de La Carpa Revolució obre, una vegada a l’any, una convocatòria per a residències becades en el marc del seu programa de suport a la creació. Des de La Carpa Revolució acullen majoritàriament propostes de Circ tot i que són benvingudes diferents disciplines artístiques amb clara vocació als nous llenguatges escènics i l’aposta per la cultura de base.

Més info…


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Mesures econòmiques de suport al sector turístic

L’Agència Catalana de Turisme posa a disposició, dins del seu web, informació relacionada amb diferents mesures econòmiques per donar suport al sector turístic. La darrera actualització incorporada és la resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració, i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

Saber-ne més


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Objectiu: evitar el tancament de les empreses turístiques

La voluntat del Departament d’Empresa i Coneixement és ajudar les empreses a resistir fins a la primavera, moment en què s’espera disposar de tests ràpids, fiables i econòmics que permetin normalitzar molts àmbits d’activitats com ara, el turisme. L’objectiu és evitar endeutaments i tancaments i per aconseguir-ho cal fer arribar els diners a aquelles empreses que ho necessiten.

Llegeix més…


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Eines de turisme responsable per al sector turístic català

La Generalitat de Catalunya, conscient de les possibles dificultats amb què el sector turístic es pot trobar a l’hora d’adaptar els seus establiments i equipaments turístics, ha publicat el manual Turisme per a tothom. La publicació, posa a l’abast de les empreses consells i idees per millorar la qualitat dels equipaments i serveis que ofereixen als seus clients, així com la responsabilitat social del nostre sector.

Llegeix més…

     

Infografia del perfil del turista 2018-2019 a l’entorn de Barcelona

Ja es poden trobar publicades al web del LABturisme les infografies de perfil del turista 2019. Són el resultats de les sessions de transferència de l’enquesta a turistes 2018-2019.Veure informe


El mercat de treball del sector turístic

L’objectiu d'aquest producte és presentar, de manera sintètica i actualitzada trimestralment, els resultats dels principals indicadors laborals de les activitats turístiques, per tal d’obtenir una radiografia de l’ocupació del sector a partir de l’afiliació a la Seguretat Social i la contractació laboral, i de l’atur registrat corresponent a les persones aturades que la seva darrera feina va ser en una activitat vinculada amb el sector turístic.

Veure informe
 La intel·ligència artificial i la metamorfosi del turisme

Poc abans de la pandèmia, preparant una xerrada sobre Intel·ligència Artificial (IA) i turisme a la que em varen convidar com a expert en IA, vaig trobar l’informe “Estudio sectorial e informe de tendencias en la industria del turismo”. En ell s’argumenta que el que s’està vivint actualment en la indústria turística no és una transformació sinó una metamorfosi, en el sentit que els canvis estructurals, culturals, mediambientals, econòmics i polítics estan polvoritzant els paradigmes i dogmes assentats en aquesta indústria. Avui, en plena pandèmia, i amb els efectes que aquesta té en tots els àmbits, i especialment en la indústria del turisme, aquesta idea de metamorfosi encara agafa més força.

La Intel·ligència Artificial, la ciència que té per objectiu aconseguir que les màquines siguin intel·ligents, en el sentit que realitzin activitats que serien considerades intel·ligents en un ésser humà, està comportant una revolució en totes les activitats humanes, que tot just acaba de començar, i serà una de les eines essencials per a aquesta metamorfosi de l’activitat turística a tots els nivells.

Per concretar, destacaré tres aspectes en què la IA incidirà en la indústria del turisme: permetrà la creació de tot tipus d’aplicacions intel·ligents, com assistents personals o eines de gestió de l’usuari 360º, que empoderin l’usuari en l’organització i gaudi dels seus viatges amb activitats molt més personalitzades; facilitarà la incorporació de nous elements/activitats en el sector i la creació de noves formes de fer turisme, més vivencials i sostenibles, on la realitat augmentada o virtual ens permetrà gaudir de molts llocs sense malmetre’ls; la robotització dels serveis que puguin ser automatitzats amb la incorporació del cotxe sense conductor, la traducció automàtica i instantània o el guia turístic virtual. Aquests són exemples en els que ja s’hi està treballant, i queden per venir tots aquells que avui encara ens costa imaginar.

Llegiu l'article complet...


Pere Garcia Calvés
IIIA - Artificial Intelligence Research Institute

 

El Garraf Terra de Festivals - Mini documental

 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat