Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 64 · 5 de juny de 2020Des de l’any 1973, cada 5 de juny, se celebra promogut per les Nacions Unides, el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest 2020, el tema gira entorn la Biodiversitat, i el país amfitrió és Colòmbia. Estretament vinculat als 17 objectius del Desenvolupament Sostenible, el sector turístic és altament susceptible als possibles efectes negatius derivats del canvi climàtic, desastres naturals o canvis en la biodiversitat entre d’altres.

Llegeix més 

NODE GARRAF
Es presenta el Congrés de Màrqueting Gastronòmic

NODE Garraf i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de Diputació de Barcelona i la consultora Adalt comunicació, han presentat la primera edició de Gurmet.cat, el Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya. El congrés coincideix amb l’estratègia promoguda des de NODE Garraf que té com a objectiu promocionar la demarcació com a destinació de turisme gurmet.

· Web
· Nota de premsa


 

NODE GARRAF
Comunicació de la situació de les empreses i serveis turístics

Amb la intenció d'informar els potencials visitants, i a petició de l’Agència Catalana de Turisme i NODE Garraf, s’han recopilat dades sobre la situació dels establiments, recursos, atraccions i equipaments turístics de la comarca. Aquesta informació ha servit per dotar als diferents canals de comunicació turística i informar en “temps real” als potencials visitants.


 

NODE GARRAF
El Garraf a “España Directo”

NODE Garraf va col·laborar amb la preparació de la càpsula que el programa “España Directo”, de TVE, va emetre el passat 26 de maig per tot l’àmbit nacional. Es va poder mostrar, així, una petita part del Garrafi en clau d’alternativa ideal per a les vacances d’aquest estiu al turisme de proximitat i el mercat nacional.

Programa (minut 27:48 a 31:27) 

NODE GARRAF
Tallers de turisme sobre la perspectiva de gènere

El pròxim 2 de juliol tindrà lloc en mode online el taller de turisme “Perspectiva de gènere aplicada al turisme” organitzat per Cambra de Barcelona i Diputació de Barcelona. Aquesta formació pretén ajudar a les empreses a incorporar la perspectiva de gènere en la seva oferta turística. També a vincular-ho amb la Responsabilitat Social Corporativa i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Inscripcions aquí


 

NODE GARRAF
Torna el programa dels Punts d’Informació Turística del Garraf

El programa que ha estat parat durant dos mesos a causa de la situació de la COVID-19, ha tornat en format online. Així doncs, les noves adhesions d’aquest any es van reunir el passat 3 de juny via Zoom per atendre la formació d’atenció al client de la mà de l’empresa Turismo Vivencial. La pròxima acció serà el 17 de juny amb “Pensament creatiu per innovar en un entorn canviant” del Jordi Reixach.


 

GARRAF SONA
Fes+Chapeau i l’ajuntament de Sitges presenten el festival Re-evoluciona

El primer festival presencial al carrer en ple post-confinament programarà circ i dansa a l’Hort de can Falç i a La Fragata. Les Impuxibles amb Clara Peya, els músics Gerard Quintana i Xarim Aresté juntament amb Madame Gaüc encapçalen el cartell.

Programa i abonaments


 

GARRAF SONA
Temps de Vi 2020 online

Temps de vi celebrarà online l'edició d'aquest 2020 per adaptar-se, així, a la nova realitat que ha portat la crisi sanitària. El certamen vitivinícola oferirà de manera telemàtica tastos, maridatges i concerts, una opció que permet complir les mesures sanitàries. Temps de Vi se celebrarà en les mateixes dates previstes, del 12 al 14 de juny.

Més info


 

ACT
Seguiment de l’impacte de la COVID-19 en l’activitat turística a Catalunya

Vuitè document on es pot consultar quina està sent l’evolució de les reserves cap a la destinació Europa. D’altra banda, a través del document d’aquesta setmana també es pot seguir l’evolució de la intenció de viatjar dels ciutadans de l’Estat espanyol de cara als mesos d’estiu.

Consulteu el document

     


 

SITGES
Platges de Sitges

Sitges permet el bany recreatiu a les seves platges des de dimarts 2 de juny. A partir d’aquesta data, s’aniran implementant de forma progressiva les mesures de seguretat i sanitàries. Entre aquestes mesures, es preveu la contractació de 30 persones per dur a terme tasques informatives i de control d’aforament. El servei de salvament i socorrisme començarà el 8 de juny.

Llegeix més...
 

CUBELLES
Rutes urbanes de Cubelles

La regidoria de Turisme ha presentat quatre noves rutes urbanes per recórrer a peu pel municipi i conèixer els monuments i edificis més emblemàtics de la població. Els itineraris han estat creats amb la finalitat de poder-los completar per lliure, amb la família, parelles o amics. Es poden resseguir en qualsevol moment de l’any i són aptes per a tota mena de públics.

Llegeix més...
 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Mesures de Prevenció COVID19 per a establiments Turístics

La Gerència de Serveis de Turisme ha programat un seguit de sessions informatives per ajudar les empreses i serveis turístics a identificar i analitzar els riscos en els seus establiments, així com a implementar les millors pràctiques en el servei. Per facilitar l'accés a aquestes sessions s’han agrupat els serveis en 4 grups:

· Grup 1: Oficines de Turisme, Agències de Viatges i Guies Turístics
· Grup 2: Restauració, MICE, Museus i Oci Nocturn
· Grup 3: Allotjament
· Grup 4: Serveis turístics a l'aire lliure i Oci actiu

Inscripcions i més informació...

 El turisme sostenible: una oportunitat en l’era post COVID-19

Un cop constatat que el turisme està sent un dels sectors econòmics més afectats pel tancament dels territoris com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, si en alguna cosa coincideixen els experts que analitzen el fenomen del turisme en aquest període és que la seva recuperació no hauria de tenir com a objectiu arribar al punt en el qual ens trobàvem abans del 13 de març, i que no s’haurien de tornar a reproduir els mateixos models i dinàmiques de creixement totalment insostenibles i poc assumibles per un planeta que ja presentava molts símptomes de debilitat: creixement insostenible de la mobilitat, consum desmesurat del territori, híper freqüentació d’espais, estacionalitat i altres externalitats negatives.

Se’ns presenta doncs, aquesta crisi, com una oportunitat si som crítics respecte als models de desenvolupament turístic que estàvem consolidant, també al nostre territori. Perquè els consumidors, en aquesta nova era, han posant un accent molt important en valorar la proximitat, els valors de les coses locals que donen sentit als territoris, que els identifiquen i diferencien. No cal anar a l’altra banda del mon de manera recurrent per trobar allò que ens omple com a societat.

Per aprofitar aquesta oportunitat cal entendre que el turisme funciona com un sistema complex, on, més enllà de l’allotjament i les activitats, intervenen les administracions i el governs, les infraestructures de transports, els turistes i visitants, però també els residents, els grans oblidats en l’equació. I que tots aquest components actuen en un escenari que no podem deslocalitzar: el territori, la destinació turística.

En aquest context els consumidors i els turistes ens reclamaran un model turístic més sostenible, i està en les mans dels gestors del turisme i de la resta d’actors, reorientar el model.

Tots aquests arguments encaixen a la perfecció amb el projecte de sostenibilitat turística que estem desenvolupament a la província de Barcelona des de ja fa 3 anys: el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere. Un projecte alineat amb l’agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Lluny de veure perillar la participació en aquest projecte arrel de la COVID-19 i la seva greu afectació a l’activitat turística, constatem que el nombre de serveis i activitats turístiques que s’han afegit al Compromís continua creixent, també al Garraf, amb la col·laboració de NODE i els municipis de la comarca, arribant a més de 500 empreses i serveis turístics a les comarques de Barcelona i apropant-se a les 800 si incloem la ciutat de Barcelona.

Estem, doncs, alineats amb els principis que aquesta nova era del turisme post COVID ens reclamen els turistes, la indústria, les administracions i els residents.

Xavier Font
cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Gerència de sErveis de Turisme de Diputació de Barcelona


El Garraf a España Directo
Minut 27:48 a 31:27Dia Mundial del Medi Ambient #porlanaturaleza
Informe de resultats afectacions al mercat laboral i empresarial turístic · Abril 2020 Especial Covid19Aquest informe pretén mostrar els primers resultats de l’afectació de la pandèmia de la COVID-19 sobre el mercat laboral i empresarial turístic de l’entorn i la província de Barcelona. Al final del document es mostra la radiografia del perfil de l’ocupat en el sector turístic segons l’Enquesta de Població Activa.

Veure informe

 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat