Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició núm. 63 · 7 de maig de 2020


 

NODE GARRAF
Impuls a la promoció turística comarcal

L’àmbit de turisme de NODE Garraf s’ha bolcat en la reorientació del pla d’accions i en prioritzar l’estratègia de comunicació digital per atraure visitants a la comarca per a la temporada d’estiu i fins a final d’any. Juntament amb d’altres accions promocionals, que durà a terme la Diputació de Barcelona per a la destinació Costa Barcelona, també s’elabora un pla de mitjans amb accions per enfortir el posicionament turístic de la comarca a les xarxes socials i internet.


 

NODE GARRAF
Qüestionari de situació per a empreses i serveis turístics

Amb la intenció d'informar els visitants en les setmanes vinents, i a petició de l’Agència Catalana de Turisme i NODE Garraf, demanen poder recollir tota la informació possible sobre l’actual situació dels establiments, recursos, atraccions i equipaments turístics de la comarca.

Qüestionari breu sobre la vostra situació


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
HOLA! Servei d’atenció al sector turístic

L’Agència Catalana de Turisme posa a disposició del sector turístic un nou servei d’atenció per resoldre dubtes derivats de la situació actual, obtenir més informació sobre les noves tendències dels mercats internacionals o contactar amb alguna unitat de l’ACT. Es pot enviar un email a hola.act@gencat.cat o bé trucar al + 34 935 19 41 07.

Visitar el web 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Seguiment de l’impacte de la COVID-19 en l’activitat turística a Catalunya

Seguiment de l’impacte de la COVID-19 en l’activitat turística a Catalunya a 30 d'abril de 2020. Tenim ja el Pla de transició a la nova normalitat, manca la concreció de les mesures específiques.

Visita suggerida


 

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME
Informació actualitzada sobre la COVID-19

L’Agència Catalana de Turisme posa a disposició una secció al seu web dedicada a tots els dubtes i consultes que tingui el sector turístic.

Visitar web


 

MINISTERIO DE INDUSTRIA, COMERCIO Y TURISMO
Actualitzacions sobre la COVID-19

Aquí podeu accedir al web del Ministeri d'indústria, comerç i turisme d’Espanya on es publiquen les darreres notícies i actualitzacions sobre la COVID-19 que afecten el sector turístic.

Visitar web

     

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Mesures per al desconfinament i recuperació del sector turístic
7 de maig

Sra. Isabel María Oliver, secretària d'Estat de Turisme, ministeri de Comerç, Indústria i Turisme. Sr. Juan Luís Ruiz, diputat delegat de Turisme, Diputació de Barcelona. Sr. Francesc Vila, gerent de Serveis de Turisme, Diputació de Barcelona.

+info i inscripcions a l'enllaç


 

ESCOLA D’ENOTURISME DE CATALUNYA
I després del Covid-19, què?
11 de maig

Sr. Damià Serrano, director de Màrqueting d'Experiències i Recerca a l'Agència Catalana de Turisme.

+ info


 

ESHOB
Oferta formativa especial i específica per a professionals de l'hostaleria

L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) ha preparat per a aquests dies de confinament i parada temporal del sector una oferta formativa especial i específica per a professionals. Serà impartida en format online i totalment gratuïta. La durada dels cursos és de 30 minuts.

Coneix l’oferta formativa aquí


 

WINE ASPECTS
"Wine Lessons at Home"

L’aula de tast i formació Wine Aspects, de Vilafranca del Penedès, ofereix "Wine Lessons at Home", un conjunt d'exercicis entretinguts i didàctics sobre vi en llengua anglesa dividits en diferents lliçons perquè pugueu seguir practicant el vocabulari vitivinícola segura i còmodament des de casa.

Visita suggerida 

SITGES
Sí a Sitges, nova campanya de recuperació turística

‘Sí, a Sitges’ és una campanya fonamentalment emocional. L’objectiu és explicar que Sitges és la millor opció per a públics familiars, parelles, cosmopolites, gastrònoms i amants de destinacions amb encant. Alhora, ‘Sí a Sitges’ també vol estimular l’orgull dels sitgetans i sitgetanes per convertir-los tant en “ambaixadors” de la destinació com en “visitants de Sitges”.

Llegeix més...
 

SITGES
Finalitza l’històric torneig online Sunway Sitges

El torneig d’escacs online Sunway Sitges va finalitzar dimarts 28 d’abril després de deu dies de competició amb el reconeixement mundial del món dels escacs, atès que s’ha convertit en el primer torneig de la història a ritme clàssic en disputar-se online (és a dir, amb el mateix temps de joc i durant el mateix nombre de dies que dura un torneig presencial).

Llegeix més...Resum anual de dades 2019- Activitat turística a l’Entorn de Barcelona

El Labturisme presenta un document estadístic i d'anàlisi que permet tenir una fotografia, gairebé una radiografia de l’activitat turística a la província durant el 2019 amb els principals indicadors turístics agregats i per comarques.


Veure informe

 Perspectiva turística 2020

Les empreses de la comarca del Garraf dedicades a l'hostaleria i el comerç miren amb més expectació que mai la temporada d'estiu. Haurem deixat enrere la crisi del coronavirus? Què passarà llavors? Tornaran o no els turistes?

Un estudi de Sojern, una empresa nord-americana de màrqueting digital, aporta algunes pistes interessants. Si observem les recerques de vols que els consumidors europeus han realitzat durant la segona quinzena de març, pot observar-se per exemple que l'interès dels britànics per viatjar a l'estranger a l'estiu de 2020 és pràcticament nul. És a partir d'octubre quan la demanda per viatjar a Espanya, França i Itàlia podria començar a remuntar.

Així doncs, probablement la recuperació dels viatges es produirà en tres fases. Primer hi hauria una recuperació de la demanda turística a escala domèstica, després regional (viatges dins d'Europa) i en tercer lloc la gent tornaria a viatjar a altres continents.

És a dir, segurament aquest estiu, milions de francesos, alemanys, anglesos, etc., passaran les seves vacances al seu propi país. No serà fins a la tardor, però, quan s'animin a viatjar a l'estranger i potser a mitjans de 2021 comenci la recuperació dels viatges d’oci de llarg radi.

En resum, és probable que de juny a setembre d'aquest any vegem molt pocs turistes estrangers per la comarca. En canvi, podríem veure turisme domèstic, és a dir viatgers procedents de Catalunya i de la resta d'Espanya.

Xavier Canalís
periodista d’Hosteltur.com

Catalunya és millor amb vosaltres!

Sitges Anytime, un Sitges de cineTendències del turisme per la temporada d’estiuConsultar el document
 
 
 
 
 
 
 
 
        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 968 000
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 814

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
112
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat| www.garrafturisme.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a turisme@nodegarraf.cat