Veure al navegador

Edició número 46
| 22.08.2022


 

INDÚSTRIA
“Garraf Vital”, programa de vitalització industrial

De la mà dels Ajuntaments de la comarca, amb la participació dels agents i les empreses que componen l’econosistema i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència NODE promou el programa “Garraf Vital”. L’objectiu és la vitalització industrial de la comarca i coincideix amb un dels eixos essencials del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf.

Visita suggerida


 

DIGITALIZACIÓ
El Kit Digital, per a empreses de 3 a 9 treballadors

La 2a convocatòria del programa Kit Digital és per a empreses de 3 a 9 treballadors. Es poden presentar sol·licituds a partir del proper 2 de setembre. Les empreses poden disposar d’un bo digital de 6.000€ per finançar l’adquisició de solucions tecnològiques en qualsevol de les 12 categories establertes en el programa. Podeu consultar a l’Agència NODE el directori dels agents digitalitzadors del Garraf.

Visita suggerida 

VILANOVA I LA GELTRÚ | DIMARTS 13 DE SETEMBRE
Sessió informativa al voltant del Kit Digital

A proposta de l’Agència NODE i de la mà de la Cambra de Comerç de Barcelona, es proposa un acte per informar de les darreres novetats del Kit Digital, el programa de suport a la digitalització per a empreses. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la sessió tindrà lloc a Neàpolis, dimarts 13 de setembre, a les 11h30. Aforament limitat. Cal confirmar assistència.

Visita suggerida 

SANT PERE DE RIBES | 9 i 10 DE NOVEMBRE
2es Jornades d’Economia del Garraf i l’Alt Penedès

Amb el títol Els reptes energètics al Garraf i l'Alt Penedès es presentaran les 2es Jornades d’Economia que de nou organitzen les Cambres del Garraf i l’Alt Penedès i l’Agència NODE. Es faran a la sala Josep Ll. Palacios, a tocar de la Casa de la Vila, a Sant Pere de Ribes. Les jornades compten amb la col·laboració de l’Ajuntament i el suport de la Diputació de Barcelona. 

METRATGES
Empresa local busca espai per ampliar negoci

Empresa productora establerta al Garraf, amb una antiguitat propera als 50 anys, vol adquirir una nau industrial de 1.000 m2 per a l’ampliació de la seva activitat, preferentment a Vilanova i la Geltrú o l’entorn més proper. En aquest i altres casos, l’Agència NODE Garraf ofereix la seva mediació amb l’únic interès d’afavorir la interrelació entre oferta i demanda. Escriviu a agencia@nodegarraf.cat


 

AMB | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
S’amplia l’abast del servei de geolocalització Ubicaempresa

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han acordat estendre a totes les comarques de Barcelona el servei de geolocalització immobiliària Ubicaempresa. Aquest servei recull en un únic portal web informació actualitzada i contrastada de les ofertes immobiliàries destinades a activitat econòmica. El web poligonsgarraf.cat està vinculat i millorarà les seves prestacions.

Visita suggerida
 

1 i 2 DE DESEMBRE
Sitges Film Land, festival internacional de localitzacions

Els dies 1 i 2 de desembre d’enguany Sitges aplegarà un nou certamen, Sitges Film Land. A banda d’una trobada congressual de professionals del sector, s’exhibiran i entraran en concurs produccions audiovisuals d’arreu del món que promocionen localitzacions per a rodatges cinematogràfics, publicitaris i per a sèries televisives. Aquest serà el primer festival europeu d’aquestes característiques.

Visita suggerida 

AMB DADES DE 31 DE JULIOL
Progressiva reducció de l’atur al Garraf

A final del passat juliol el registre de persones desocupades al Garraf s’havia reduït un 15,43% en relació amb la mateixa data de 2021. El nombre total s’ha minorat fins als 7.326 demandants. L’Anoia (-0,1%) i el Garraf (-0,6%) són les úniques comarques de la província que redueixen l’atur. Avui al Garraf la taxa d’atur registral és de l’11,4%, gairebé 2 punts menys que l’any passat.

Visita suggerida 

DEMOGRAFIA
Envelleix un 10% la mitjana d’edat al Garraf

En els darrers 20 anys la població del Garraf ha crescut un 44%, fins arribar als actuals 154.264 residents. En el mateix període la mitjana d’edat ha passat de 39,3 a 43,3 anys; un increment del 10%. L’índex d’envelliment -que es determina per la relació entre la població de 65 anys i més i la població de 0 a 15 anys- és del 115,93%. El 18,4% de la població del Garraf té 65 anys o més.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Ajuts a les energies renovables d'ús tèrmic

S’ha obert una línia d’ajuts per impulsar les energies renovables d’ús tèrmic dotada amb 27,3 milions d’euros. Aquest programa té per objectiu avançar en la transició energètica mitjançant la substitució d’energies d’origen fòssil per energies renovables per a la generació de fred i de calor. La línia està dotada amb recursos dels fons europeus Next Generation.

Visita suggerida 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Fengshui Digital per protegir les dades

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través del programa d’Internet Segura i amb la col·laboració de diversos ajuntaments, llança la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana. El materials s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes d’Internet Segura i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya..

Visita suggerida


 

PEMB
Compromís Metropolità 2030

El mes de setembre el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) celebrarà una gira per les localitats metropolitanes de Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Mollet, Mataró, Santa Perpètua de Mogoda, El Prat de Llobregat, i Rubí amb l'objectiu de donar a conèixer les 8 missions que conformaran el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, la dels 5 milions d'habitants.

Visita suggerida


 

L’EMPRESA AL DIA
Guia pràctica d’obligacions empresarials

La consultoria Auren ha editat un document en el què es poden consultar les obligacions que afecten les empreses en matèria fiscal, mercantil, laboral, igualtat, auditoria i compliance. S’ha fet una versió amb el logotip de l’Agència NODE.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF
Butlletí d’ajuts i subvencions

De manera periòdica NODE Garraf publica un recull de subvencions i ajuts de les administracions públiques de tots els àmbits. Si encara no rebeu aquest butlletí el podeu sol·licitar a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida
 

NODE GARRAF
Agenda de la Formació al Garraf

Un digital mensual editat per l’Agència NODE Garraf recull els cursos de formació per a treballadors en actiu i també per a desocupats que es programen per part de centres públics i privats Sol·liciteu la seva recepció a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida

 

REEMPRESA
L’Agència NODE procura la continuïtat dels negocis

Emprendre una activitat pot ser més factible si s’assumeix el relleu d’un negoci que ja existeix i que, per qualsevol motiu, es prepara per tancar. S’aprofiten l’emplaçament, la clientela i els recursos disponibles. NODE Garraf és l’antena del servei Reempresa

Visita suggerida

EDICIÓ ESPECIAL
Per setembre, la 10a edició d’Origen Garraf

El núm. 10 del magazín Origen Garraf sortirà la primera quinzena de setembre i es podrà llegir en versions impresa i digital. La revista de l’Agència Node vol explicar les singularitats de la nostra comarca. Els continguts prioritzen les imatges fotogràfiques per tal d’aconseguir una factura molt visual i atractiva.

Visita suggerida


GARRAF CREA
Els dissenys d’Origen Garraf

Les cobertes de les 9 edicions de la revista Origen Garraf han estat dissenyades expressament per artistes gràfics de la comarca. Raül Ramos (Pink Morro), Lluís Garcia Ribes, Jordi Corella (ADN Studio), Mireia Bertran (Artrivity), Vinyet Paretas (Mavi Disseny), David d’Eboli, Dolors López (Yellowtee), Ou Estudi i David Ricart han coincidit en aquesta proposta de l’Agència NODE.

 

Hidrogen Verd, element clau cap a un model d’energia sostenible i independent

Ens trobem en un moment clau de transició energètica, el conflicte amb Rússia ens ha fet veure les debilitats energètiques que tenim a tota Europa així com les dependències amb altres països.

Hem d’apostar per una sostenibilitat independent que ens permeti créixer sense lligams i amb autonomia, davant aquesta situació Europa es planteja diferents opcions i quin seria el model energètic més sostenible.

I arribats a aquest punt, no podem deixar de parlar de l’Hidrogen, l’element més abundant a tot l’univers. Tindrà l’hidrogen un paper clau en la recuperació i transició?

Tot i que l’extracció d’aquest és provinent del gas natural i allibera emissió de contaminants, ja existeixen processos en l’actualitat que permeten la seva producció lliure de contaminants, és el conegut hidrogen verd, la gran aposta del futur sostenible.

Llegiu l'article complet

Mar López Almagro
Degana
Enginyers Garraf – PenedèsDIMARTS 13 DE SETEMBRE · 11h30
Sessió informativa
Les micropimes ja poden optar al kit digital
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Agència NODE Garraf i Cambra de Comerç de Barcelona
· Col·labora: Neàpolis · Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Més informació

DIJOUS 15 DE SETEMBRE · 10h (a 13h) Jornada sobre descarbonització municipal a la Vegueria Penedès
· Lloc: Centre Àgora · Vilafranca del Penedès
· Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf, Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Clúster de Bioenergia de Catalunya.
+ info

DIVENDRES 16 DE SETEMBRE · 19h30
15a Trobada de Dones d'Empresa
· Lloc: Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa
· Organitza: Dones d'Empresa | FEGP
+ info

DIMECRES 21 DE SETEMBRE · 9h30
Sessió de treball
Fòrum Hèlix Garraf
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Agència NODE Garraf
· Col·labora: Consell Comarcal del Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Més informació

DIMARTS 27 DE SETEMBRE · 11h (a 12h15)
Presentació del programa “Garraf Vital” Sessió de treball amb empresariat i entitats socials i econòmiques
· Lloc: Neàpolis · Espai Crea&Co · Vilanova i la Geltrú
· Convoca: Agència NODE Garraf
· Col·labora: Neàpolis · Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Més informació

CONSUML'índex de vendes a les grans superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 9,2% al juny del 2022 respecte al mateix mes del 2021. Les vendes d’alimentació han augmentat un 9,6% i les de la resta de productes un 8,8%.
Obrir

INDÚSTRIA


L'índex de producció industrial corregit d'efectes de calendari augmenta un 3,3% interanual a Catalunya al juny del 2022. Per grans sectors industrials, creixen l'energia un 12,1% i els béns de consum un 7,2%.
Obrir

LABORAL

El cost total laboral brut per treballador va ser de 35.171,52 euros a Catalunya l'any 2021, xifra que representa un increment del 7,3% respecte al 2020. Per sectors, va augmentar un 7,5% als serveis, un 7,0% a la indústria i un 4,7% a la construcció.
Obrir

SEGURETAT SOCIALEl nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya augmenta un 3,7% al mes de juliol respecte a l'any anterior i se situa en 3.485.902 persones. L'augment interanual d'afiliats es produeix gairebé a totes les comarques.
Obrir

TURISMEEl nombre de turistes estrangers arribats a Catalunya se situa en 1,6 milions al juny del 2022, enfront dels 404,3 milers del juny del 2021. Això suposa un augment interanual del 298,3%.
Obrir


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agencia@nodegarraf.cat
ELS MONÒLEGS DE NODE
Ponents que es fan escoltar

El cicle Monodes és un format de ponència i col·loqui que es proposa periòdicament per via telemàtica. Fins ara a la llista de monodistes hi trobem Joan Canadell, Josep Olivé, Antón Costas, Oriol Amat, Xavier Ferràs, Vicent Partal, Andreu Mas-Colell, Genís Roca i Germà Bel. De tots ells podeu recuperar les respectives intervencions al canal Youtube de l’Agència NODE.Joan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís Roca


Germà Bel
     


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agencia@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agencia@nodegarraf.cat