Veure al navegador

Edició número 45
| 25.07.2022


 

REEMPRESA
L’Agència aplega una Matinal de Reempresa

Amb una cinquantena d’assistents, dijous 7 de juliol, al Club Nàutic Vilanova es va fer la Matinal de Reempresa, organitzada conjuntament pels punts locals de Reempresa a Igualada i Vilafranca del Penedès i l’Agència NODE Garraf. Es van fer activitats de sensibilització, formació i networking per conèixer com comprar o vendre una empresa i com presentar les opcions per a la compra i venda.

Visita suggerida


 

INTERNACIONAL
El posicionament internacional de les ciutats mitjanes

L’Ajuntament de Sitges i l’Agència NODE Garraf van ser amfitrions de la sessió del grup de treball d’Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, el 14 de juliol, a l’edifici Miramar. Entre d’altres aportacions, es va destacar que les administracions locals haurien d’aprofitar les oportunitats que els pot donar la internacionalització a partir de les seves fortaleses i els seus actius principals.

Visita suggerida 

ECONOSISTEMA
El Fòrum Hèlix Garraf, expressió de la quàdruple hèlix

El Fòrum Hèlix Garraf és una eina de compartició i interrelació a la què hi són convocats els representants d’institucions i entitats de caire econòmic i social de la comarca, dels àmbits públic i privat. El Fòrum compleix 5 anys de la seva posada en marxa. També és reconegut per l’organització del Simposi Garraf, sempre de la mà de l’Agència NODE Garraf.

Més informació agencia@nodegarraf.cat 

JORNADES D’ECONOMIA
5è Simposi Garraf, del 15 al 17 de març de 2023

La propera sessió del Fòrum Hèlix Garraf serà el punt de partida d’una nova edició de les jornades d’economia i estratègia comarcals. El 5è Simposi Garraf es proposa entre els dies 15 i 17 de març a diferents escenaris de la comarca. El programa de ponències i debats es presentarà amb el títol Estratègies de creixement i projecció de futur al Garraf.

Més informació: agencia@nodegarraf.cat
 

FEGP
El Garraf, la 7a comarca més competitiva

La Federació Empresarial del Gran Penedès acaba de presentar l’edició anual del seu Índex de Competitivitat, estudi realitzat per la consultora Actíva Prospect. El document analitza les comarques de Catalunya a partir d’una bateria d’indicadors que tenen en compte dinàmiques i factors d’atracció i sostenibilitat. De resultes del còmput global, es diu que el Garraf es troba en la 7a posició entre les 42 comarques.

Visita suggerida 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
El sector serveis propicia una major contractació

Al Garraf el juny es van signar un miler de contractes més que al mes anterior, fins assolir els 4.239, la millor xifra en els darrers 12 mesos. Representa un increment intermensual del 31,2%. Gairebé 9 de cada 10 formalitzacions es van produir al sector serveis (89,57%). Pel que fa a l’atur, continua la millora progressiva i la taxa queda en l'11,45%, amb 7.367 persones desocupades.

Visita suggerida 

ACCIÓ
Per una empresa més innovadora, internacional i resilient

Tot i que arriben amb novetats, el que no canvia, però, és que s'exhaureixen en poc temps. Els Cupons ACCIÓ 2022 a la competitivitat de l’empresa ofereixen un descompte econòmic directe que es pot bescanviar per un servei expert en internacionalització, innovació, sostenibilitat o noves tecnologies a través de l’assessorament dels proveïdors acreditats per ACCIÓ.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Temps estival, temps de festivals

Concerts i recitals en places, piscines, fars, boscos i fonts, teatre al carrer per a adults i famílies i cinema a la platja per a tots els gustos són algunes de les propostes dels festivals d’estiu que compten amb el suport de la Diputació. També el programa Garraf Sona, promogut per l’Agència NODE per acompanyar la promoció dels nostres festivals, compta amb el suport de la Diputació.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Impuls al model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI)

Gràcies al conveni amb SEGITTUR, la Diputació de Barcelona es converteix en entitat “Promotora del Model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”, esdevenint el punt d’accés únic a la xarxa DTI a la província amb l’objectiu d’impulsar-ne un nou model de desenvolupament i gestió turística més digital, sostenible i competitiu.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica

La Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica entra en vigor a finals de juliol. Beneficiarà 564.000 empreses i 362.000 autònoms gràcies a diferents mesures, com ara l’aplicació total del contacte telemàtic amb les administracions i l’aportació una sola vegada de les dades necessàries per completar els tràmits. Aquesta simplificació administrativa generarà un estalvi de 44,4 milions d’euros.

Visita suggerida

 

AUREN | NODE GARRAF
Actualitat fiscal, laboral i jurídica

De la mà de la consultoria Auren us oferim tres compendis de novetats en matèria fiscal, laboral i jurídica. L’actualització correspon al juny de 2022.

Visites suggerides

> Actualitat fiscal
> Actualitat laboral
> Actualitat jurídica


 

NODE GARRAF
Butlletí d’ajuts i subvencions

De manera periòdica NODE Garraf publica un recull de subvencions i ajuts de les administracions públiques de tots els àmbits. Si encara no rebeu aquest butlletí el podeu sol·licitar a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida
 

NODE GARRAF
Agenda de la Formació al Garraf

Un digital mensual editat per l’Agència NODE Garraf recull els cursos de formació per a treballadors en actiu i també per a desocupats que es programen per part de centres públics i privats Sol·liciteu la seva recepció a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida

 

REEMPRESA
Des de NODE procurem la continuïtat dels negocis

Emprendre una activitat pot ser més factible si s’assumeix el relleu d’un negoci que ja existeix i que, per qualsevol motiu, es prepara per tancar. S’aprofiten l’emplaçament, la clientela i els recursos disponibles. NODE Garraf és l’antena del servei Reempresa

Visita suggerida

 


SORTIRÀ PER SETEMBRE

A punt de publicar-se la 10a edició d’Origen Garraf

El núm. 10 del magazín Origen Garraf sortirà la primera quinzena de setembre i estarà disponible en versió impresa i digital. Amb la publicació d’aquesta revista l’Agència Node Garraf pretén destacar la diversitat d’actius i les singularitats de la nostra comarca. Els continguts prioritzen les imatges fotogràfiques per tal d’aconseguir una factura molt visual i atractiva.

Visita suggerida

 ELS MONÒLEGS DE NODE
Ponents que es fan escoltar

Promogut per l'Agència, el cicle Monodes és un format de ponència i col·loqui que es proposa periòdicament per via telemàtica. Fins ara a la llista de monodistes hi trobem Joan Canadell, Josep Olivé, Antón Costas, Oriol Amat, Xavier Ferràs, Vicent Partal, Andreu Mas-Colell, Genís Roca i Germà Bel. De tots ells podeu recuperar les respectives intervencions al canal Youtube de l’Agència NODE.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís Roca


Germà Bel
Manca de treballadors qualificats

M’agradaria parlar-vos d’un problema, greu problema, que a dia d’avui està afectant moltes empreses de qualsevol sector però principalment a totes les que estem dins del sector-serveis: la manca de treballadors qualificats.

Per la nostra part, la situació està arribant a límits insostenibles. El mercat laboral no disposa d’operaris amb un mínim de coneixements per a la realització de les tasques pròpies del nostre gremi.

Des de fa anys, la falta d’ajuts i la penalització per la contractació d’aprenents ha contribuït a que les empreses hagin prescindit d’aquesta figura tan important per la formació de nous treballadors qualificats.

L’administració no ha contribuït a facilitar la inserció en el món laboral d’aquesta figura. En altres països s’han desenvolupat recursos per facilitar l’entrada d’aquests aprenents al món laboral.

Les formacions duals, per posar un exemple, fora d’aquí funcionen perfectament. Les empreses i l’administració col·laboren estretament donant sortida i un futur a molts joves, al mateix temps que les empreses disposen de personal qualificat format a les seves seus.

Hem de trobar entre tots la manera de revitalitzar l’interès de les empreses per la contractació d’aquests joves. Per part de l’administració, la subvenció d’aquests contractes i les formacions de qualitat poden ajudar a fer més atractiva l’entrada en aquest espai laboral per a poder rejovenir el sector i ajudar al canvi generacional que pertoca al cap dels anys.

Xavier Vallés
President del Gremi d’Instal·ladors del Garraf


DIMARTS 13 DE SETEMBRE · 11h30
Sessió informativa
Les micropimes ja poden optar al kit digital
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Agència NODE Garraf i Cambra de Comerç de Barcelona
· Col·labora: Neàpolis · Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Més informació

DIJOUS 22 DE SETEMBRE · 9h30
Sessió de treball
Fòrum Hèlix Garraf
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Agència NODE Garraf
· Col·labora: Consell Comarcal del Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Més informacióCLIMA EMPRESARIALLa marxa del negoci de les empreses de Catalunya al segon trimestre del 2022 registra un saldo d'11,6 punts. El 26,0% dels gestors d'establiments empresarials té una opinió favorable de la marxa del seu negoci al segon trimestre.
Obrir

CONFIANÇA EMPRESARIAL


L'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya augmenta un 6,5% al tercer trimestre del 2022 respecte del trimestre anterior. Tots els sectors mostren una millora de la confiança.
Obrir

IPC

L'índex de preus de consum (IPC base 2021=100) augmenta un 9,7% interanual a Catalunya al juny del 2022. Els grups més inflacionistes són Transports (19,3%) i Habitatge (17,8%).
Obrir

SEGURETAT SOCIALEl nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya augmenta un 3,9% al mes de juny de 2022 respecte a l'any anterior i se situa en 3.451.042 persones, el valor màxim de la sèrie disponible, segons dades provisionals.
Obrir


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agencia@nodegarraf.cat


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agencia@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agencia@nodegarraf.cat