Veure al navegador

Edició número 44
| 27.06.2022


 

COMERÇ I RESTAURACIÓ
El Garraf, comerç de marca i comarca

Amb la participació de representants de les administracions locals i les entitats sectorials, l’Agència Node Garraf va presentar una proposta d’actuacions per promoure el consum als establiments de proximitat en tots i cadascun dels sis municipis del Garraf. La iniciativa compta amb l’adhesió dels sis consistoris i el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida


 

INDÚSTRIA
Reindustrialitzar la comarca, més que un repte

L’Agència NODE acaba de presentar un pla de treball que implica als sis municipis de la comarca i que té com a principal objectiu recuperar el múscul industrial. El propòsit d’aquesta iniciativa és el disseny i la implementació d’actuacions per a l’atracció d’empreses, la captació d’inversions i el foment d’una xarxa empresarial. De nou, es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

ARTS ESCÈNIQUES
Garraf Actua promou la contractació d’artistes d’aquí

Amb el programa Garraf Actua, l’Agència NODE vol aplegar la diversitat de companyies i professionals de les arts escèniques a la nostra comarca; també les empreses de serveis del mateix sector. Es tracta de promocionar els artistes locals i facilitar el seu contacte perquè es tinguin en compte per part dels programadors. Ara es prepara un programa promocional a Canal Blau TV.

Visita suggerida 

FILM CLÚSTER
El Garraf, districte filmogràfic

El creixement de l’activitat de rodatges per a sèries televisives i produccions cinematogràfiques i publicitàries a la nostra comarca és molt més que una estadística eloqüent. De la mà de l’Agència, ho acompanya una repercussió en augment pel que fa a les empreses de serveis de l’entorn més proper, com ara allotjaments, restaurants, lloguers de maquinària i vehicles, seguretat i vigilància, jardineria, retolació...

Visita suggerida

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Els serveis i la indústria, claus en la baixada de l’atur

Aquest maig s’ha produït una marcada reducció en el nombre de persones demandants d’ocupació considerades desocupades inscrites al Servei Públic d’Ocupació a la província de Barcelona i continua la línia de descens que ja es va registrar el mes passat. Es comptabilitzen, així, un total de 255.183 persones aturades registrades, una disminució del -27,7% respecte un any abans (-97.584).

Visita suggerida 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Baixa l’atur i augmenta la contractació al Garraf

El mes de maig l’atur va caure al voltant del 4,5% al Garraf, establint un total de 7.576 persones desocupades i una taxa que va baixar mig punt fins a assolir l’11,7%, en la que és la millor dada intermensual en els darrers nou mesos. La contractació per la seva banda, va augmentar més d’un 22%, amb un total de 3.230 contractes de treball.

Visita suggerida
 

ACCIÓ
Cupons d’ACCIÓ a la Competitivitat. Convocatòria 2022.

Fins ara 3.000 empreses catalanes ja se n’han beneficiat. La convocatòria 2022 dels Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l'empresa arriba amb més variants i tipologies que mai: perquè identifiqueu noves oportunitats d’innovació, per incorporar o testar tecnologies avançades, per expandir-vos internacionalment o mitigar els efectes del canvi climàtic a la vostra empresa.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Noves dades de la xarxa de carreteres

La Diputació de Barcelona ha publicat al portal de dades obertes sis conjunts de dades nous amb informació de la xarxa de carreteres de la pròpia corporació. També s’han actualitzat cinc datasets que ja estaven disponibles en format reutilitzable al portal. Aquesta informació es facilita amb formats reutilitzables perquè, a més de poder ser consultada, també es pugui fer servir lliurement per a altres usos i finalitats.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

El Govern ha aprovat el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026, l’instrument estratègic de referència de la intervenció pública en aquesta matèria. El document comprèn les actuacions i els programes que s’han de dur a terme els pròxims cinc anys per assolir les finalitats previstes. Es proposen 13 objectius estratègics i 109 línies d’intervenció.

Visita suggerida

 

AUREN | NODE GARRAF
Actualitat fiscal, laboral i jurídica

De la mà de la consultoria Auren us oferim tres compendis de novetats en matèria fiscal, laboral i jurídica. L’actualització correspon al juny de 2022.

Visites suggerides

> Actualitat fiscal
> Actualitat laboral
> Actualitat jurídica


 

NODE GARRAF
Butlletí d’ajuts i subvencions

De manera periòdica NODE Garraf publica un recull de subvencions i ajuts de les administracions públiques de tots els àmbits. Si encara no rebeu aquest butlletí el podeu sol·licitar a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida
 

NODE GARRAF
Agenda de la Formació al Garraf

Un digital mensual editat per l’Agència NODE Garraf recull els cursos de formació per a treballadors en actiu i també per a desocupats que es programen per part de centres públics i privats Sol·liciteu la seva recepció a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida

 

REEMPRESA
Des de NODE procurem la continuïtat dels negocis

Emprendre una activitat pot ser més factible si s’assumeix el relleu d’un negoci que ja existeix i que, per qualsevol motiu, es prepara per tancar. S’aprofiten l’emplaçament, la clientela i els recursos disponibles. NODE Garraf és l’antena del servei Reempresa

Visita suggerida

 


JA PODEU OBRIR L’EDICIÓ DE JUNY

Orígen Garraf es consolida i guanya adeptes

Puntual a les previsions, el núm. 9 del magazín Origen Garraf ja està disponible en versió impresa i digital. La coberta d’aquesta edició es del dissenyador vilanoví David Ricart, tot continuant la línia de realitzacions amb la què el programa Garraf Crea dona visibilitat als artífexs de la comarca. El fet que la revista serveixi com a aparador de les singularitats del Garraf multiplica el nombre de seguidors.

Visita suggerida


 


PROPERA EDICIÓ: 20 DE SETEMBRE

Orígen Garraf, més que una revista, un àlbum

L’audiència ja arriba als 5.000 receptors. La revista Origen Garraf, que edita l’Agència NODE, es publica trimestralment i es pot llegir en versions impresa i digital. És el millor àlbum de tot allò que singularitza la comarca del Garraf. El calendari de properes publicacions preveu el 20 de setembre i el 10 de desembre. El magazín compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’aportació de les empreses anunciants.

Visita suggerida

 ELS MONÒLEGS DE NODE
Ponents que es fan escoltar

Promogut per NODE Garraf, el cicle Monodes és un format de ponència i col·loqui que es proposa periòdicament per via telemàtica. Fins ara a la llista de monodistes hi trobem Joan Canadell, Josep Olivé, Antón Costas, Oriol Amat, Xavier Ferràs, Vicent Partal, Andreu Mas-Colell, Genís Roca i Germà Bel. De tots ells podeu recuperar les respectives intervencions al canal Youtube de l’Agència NODE.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís Roca


Germà Bel
El ”baby boom” de les fotovoltaiques

Si durant els anys seixanta i setanta els catalans van decidir que era el moment de procrear i augmentar la natalitat, justament en el moment que es vivia una dictadura més tova i quan l’Estat veia amb bons ulls tenir molts fills, ara és la Generalitat i Europa qui ens estan posant una catifa ben suau i còmoda de transitar, perquè tothom pugui generar la seva pròpia energia.

Una catifa que per als que volen instal·lar panells fotovoltaics a casa seva es tradueix en subvencions de l’ICAEN i reducció de l’IBI que els ajuntaments bonifiquen. Per poder caminar per la catifa abans, però, els usuaris han de fer-se moltes preguntes: necessito bateries?, em serà rendible?, tindré un estalvi real?, les puc posar a tot arreu?, podré vendre el que no consumeixi? ...

Les respostes no són sempre fàcils i depenen de molts factors que cal valorar per tal que tinguem una instal·lació ben dissenyada, i per això és molt recomanable tenir l’assessorament tècnic d’un enginyer.

Ara per ara la majoria d’instal·lacions que s’estan realitzant són d’autoconsum, sense bateries i sense venda d’excedents d’energia a xarxa. És a dir, que l’energia que es genera s’ha de consumir quan es produeix. És molt habitual en el cas dels habitatges que durant els mesos de més generació hi hagi hores del dia que estem produint energia que no consumim i que s’injecta a la xarxa. Si no tenim contractació de venda d’excedents estem regalant energia i si en tenim el preu de venda és tan baix (de 0,05 - 0,06 €/kWh; quan podríem estar comprant energia a 0,15€/kWh) que potser fins i tot no surt ni a compte vendre-la. Però les que sí que estan guanyant són les empreses elèctriques, que compren l’energia del excedents fotovoltaics a baix preu o a cost zero i la venen a preu de mercat.

Continua llegint...

Xavier Jiménez
Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials Enginyers Garraf · Penedès


DIJOUS 30 DE JUNY · 14h
Speed Dating (o entrevistes ràpides) Convocatòria a empreses de la comarca i a persones que treballaven a l’empresa Mahle i es troben en situació de recerca de feina.
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)
· Col·laboren: Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Consell Comarcal del Garraf, FEGP i Agència Node Garraf.

6 i 7 DE JULIOL
III Congrés Internacional d’Enginyeria Energètica · iENER’22
· Lloc: Barcelona · Recinte Modernista de Sant Pau
· Organitzen: AEE i ICAEN
Més informació

HOTELERIAEl nombre de pernoctacions en establiments hotelers ha augmentat un 345,3% interanual a Catalunya al maig del 2022. Les pernoctacions del turisme domèstic creixen un 107,6%; les del turisme estranger augmenten un 735,1% interanual.
Obrir


La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) va augmentar un 43,3% interanual a Catalunya al maig del 2022 i es va situar en 110,03 euros. A Costa Barcelona, la facturació mitjana va suposar 81,77€.
Obrir

 

INDÚSTRIA


L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, va augmentar un 14,9% interanual a Catalunya a l'abril del 2022. En el mateix període, l'índex general de l'IVNI va augmentar un 19,0% a Catalunya.
Obrir


LABORAL

El cost laboral per treballador i mes és de 2.941,86 euros a Catalunya al primer trimestre del 2022, un 6,0% més que al mateix trimestre del 2021. En subsector audiovisual i publicitat és el que anota el cost laboral més alt (4.091,11 euros).
Obrir

POBLACIÓ ACTIVALa població activa de Catalunya creixerà en 317 mil persones en el període 2021-2031 i se situarà en 4,3 milions. A llarg termini, la població activa es mantindria en 4,3 milions de persones el 2041 i es reduiria lleugerament fins als 4,2 milions el 2071.
Obrir

SERVEISL'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 21,4% interanual a Catalunya a l'abril del 2022. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (18,7%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (26,7%).
Obrir


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agencia@nodegarraf.cat


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agencia@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agencia@nodegarraf.cat