Veure al navegador

Edició número 43
| 25.05.2022


 

INDÚSTRIA
NODE proposa una estratègia conjunta de reindustrialització

El Garraf, districte empresarial és el nom de l’estratègia que l’Agència vol promoure de la mà de les administracions locals, amb el suport ja confirmat per part de la Diputació de Barcelona. Es tracta de treballar de manera orquestrada per tal d’afavorir l’activitat empresarial i atraure iniciatives de component transformador i serveis de valor afegit per al mateix entorn industrial.


 

COMERÇ I RESTAURACIÓ
NODE endega un segell promocional del comerç del Garraf

El comerç de marca Garraf, aquesta és la intenció de l’Agència a l’hora de convidar els ajuntaments, els gremis i les associacions de la comarca per dissenyar conjuntament un seguit d’accions de revulsiu per al comerç i la restauració. Promoure el comerç de proximitat i entrelligar l’oferta dels establiments comercials amb els de la restauració, més enllà dels municipis. Es compta amb la Diputació de Barcelona. 

SUPORT A L’EMPRESA
Conveni entre NODE Garraf i SECOT

S’ha firmat un acord de col·laboració entre l’Agència i l’associació SECOT, que aplega empresaris i directius sèniors. El conveni enceta un marc de col·laboració estable entre les dues institucions per tal de donar suport als processos de creixement i consolidació empresarial i a les noves iniciatives d’emprenedoria mitjançant processos d’assessorament empresarial o mentoring.


 

DIGITALITZACIÓ
Sessió informativa al voltant del kit digital

La sala Josep Lluís Palacios, a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, acollirà una jornada per explicar els detalls de les successives convocatòries d’ajuts per afavorir la digitalització de les empreses. La sessió es farà dilluns 20 de juny, a les 11h30, i està oberta a tothom, prèvia inscripció. L’organització va a càrrec de l’Ajuntament, la Cambra de Comerç de Barcelona i NODE Garraf.

Visita suggerida 

TURISME
Un 70% d'ocupació turística per Setmana Santa

Aquesta Setmana Santa els allotjaments de l’Entorn de Barcelona han obtingut valors superiors respecte el 2021 tant pel que fa a l’oferta oberta (el 84,4% del total de places disponibles), l’ocupació de les places (56%, arribant al 70% els dies festius), i el nombre total de pernoctacions (més de 400.000); assolint valors similars als d’abans de la pandèmia.

Visita suggerida


 

SEGURETAT VIÀRIA
Trajecte en bicicleta entre Sitges i Sant Pere de Ribes

La Diputació de Barcelona ha iniciat les obres per millorar la seguretat viària dels ciclistes a la carretera C-246a entre els PK 38,20 i 41,00 als termes municipals de Sitges i Sant Pere de Ribes, amb accions que inclouen la reducció de l’amplada dels carrils de circulació i donar una major amplada als vorals. Les obres tenen un pressupost de 33.411,95 euros i una durada d’un mes.

Visita suggerida

 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
La contractació indefinida millora progressivament

L’atur es va reduir al Garraf durant el passat mes d’abril en un 2%, situant la taxa de desocupació en el 12,2%, amb un total de 7.938 persones. La contractació va experimentar un bon repunt, de gairebé el 4%, fins a les 2.642 formalitzacions, de les quals un 85% al sector Serveis, empentat sens dubte per les vacances de Setmana Santa. A més, 1 de cada 3 contractes va ser indefinit.

Visita suggerida 

CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA
Augmenta el nombre d’empreses al Garraf

El nombre d’empreses (comptes de cotització) a la comarca ha augmentat un 3,0% a finals de març de 2022 respecte a un any enrere, fins a les 3.996 empreses; aquesta evolució és lleugerament més intensa que la registrada pel conjunt de Catalunya (2,1%). Així mateix, respecte al període anterior (desembre del 2021) es registra un lleuger increment de 68 comptes de cotització (+0,8%).

Visita suggerida
 

ACCIÓ
Els ajuts Startup Capital augmenten un 33%

Els ajuts Startup Capital d’ACCIÓ, destinats a impulsar el creixement en les fases inicials de startups tecnològiques i deep tech, augmentaran la seva dotació fins als 100.000 euros per projecte en la convocatòria de 2022, que s’obrirà durant aquest mes de maig amb un pressupost total de dos milions d’euros. L’import per projecte representa un augment del 33%.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
70 milions d’euros per implantar energies renovables

Entre 2022 i el 2024 la Diputació de Barcelona invertirà prop de 70 milions d’euros per a la implantació d’energies renovables en el conjunt de municipis de la província de Barcelona. Les actuacions s’inclouen dins el projecte transformador Renovables 2030 de suport als municipis per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques d’autoconsum, la instal·lació de calderes de biomassa i la millora de l’enllumenat públic.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Tret de sortida a la 6a edició del programa Comerç 21

S’ha donat el tret de sortida a la 6a edició del programa Comerç 21 que impulsen la Diputació de Barcelona i PIMEComerç. El programa dona suport a empreses que poden i volen créixer, microempreses situades en trama urbana o mercats municipals, amb l’objectiu de millorar l’oferta comercial dels municipis de la província de Barcelona.

Visita suggerida

 

AUREN | NODE GARRAF
Actualitat fiscal, laboral i jurídica

De la mà de la consultoria Auren us oferim tres compendis de novetats en matèria fiscal, laboral i jurídica. L’actualització correspon al maig de 2022.

Visites suggerides

> Actualitat fiscal
> Actualitat laboral
> Actualitat jurídicaVademècums


 

NODE GARRAF
Butlletí d’ajuts i subvencions

De manera periòdica NODE Garraf publica un recull de subvencions i ajuts de les administracions públiques de tots els àmbits. Si encara no rebeu aquest butlletí el podeu sol·licitar a l’adreça agencia@nodegarraf.cat

Visita suggerida

 

REEMPRESA
Des de NODE procurem la continuïtat dels negocis

Emprendre una activitat pot ser més factible si s’assumeix el relleu d’un negoci que ja existeix i que, per qualsevol motiu, es prepara per tancar. S’aprofiten l’emplaçament, la clientela i els recursos disponibles. NODE Garraf és l’antena del servei Reempresa.

Visita suggerida


PROPERA EDICIÓ: 10 DE JUNY
Orígen Garraf, més que una revista, un àlbum

La revista Origen Garraf, que edita l’Agència NODE, es publica trimestralment i es pot llegir en versions impresa i digital. És el millor àlbum de tot allò que singularitza la comarca del Garraf. El calendari de properes publicacions preveu les dates del 10 de juny, el 20 de setembre i el 10 de desembre. El magazín compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’aportació de les empreses anunciants. .

Visita suggerida
ELS MONÒLEGS DE NODE
Ponents que es fan escoltar

Promogut per NODE Garraf, el cicle Monodes és un format de ponència i col·loqui que es proposa periòdicament per via telemàtica. Fins ara a la llista de monodistes hi trobem Joan Canadell, Josep Olivé, Antón Costas, Oriol Amat, Xavier Ferràs, Vicent Partal, Andreu Mas-Colell, Genís Roca i Germà Bel. De tots ells podeu recuperar les respectives intervencions al canal Youtube de l’Agència NODE.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís Roca


Germà Bel

Rehabilitació energètica: un repte a l’abast

Catalunya rebrà 480 milions d’euros per a la rehabilitació energètica d'habitatges, a exhaurir en tres anys. Gràcies als Fons Next Generation al Garraf se'n podran beneficiar uns 2.500 habitatges. Aquests ajuts serveixen per millorar l'eficiència energètica dels edificis però també per reactivar l'economia que ha quedat tocada per la pandèmia. Se'n beneficiaran les petites i mitjanes empreses, treballadors autònoms i tallers locals.

Les subvencions poden arribar a ser el 40% del cost de la rehabilitació, amb un màxim de 6.300€ per habitatge, sempre que s'acrediti una reducció del 30% en el consum energètic un cop acabades les obres. Aquestes ajudes van destinades a edificis plurifamiliars, unifamiliars i fins i tot a barris sencers.

S'han posat en marxa les Oficines Tècniques de Rehabilitació per divulgar la importància d'aquests fons i facilitar-ne l'accés al ciutadà. Hi podeu trobar assessorament i acompanyament i també els professionals que ajudaran a acomplir amb èxit els objectius de millora. Fer el primer pas, pel ciutadà i comunitats de veïns, no tindrà cap cost ja que el llibre de l'edifici i el projecte de rehabilitació queden totalment coberts.

Aquesta oficina OTR es troba a la mateixa delegació del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica, situat a la Plaça Penedès 3, de Vilafranca del Penedès, o bé es pot consultar a la pròpia web www.otr.cat. Es pretén fer de pont entre la Generalitat i el ciutadà per agilitzar tot el procés. S'hi pot obtenir informació sobre préstecs específics per a comunitats de veïns, que estan disponibles gràcies a l'acord signat entre la Generalitat de Catalunya i diverses entitats bancàries per facilitar l'accés al major nombre de rehabilitacions a uns interessos baixos.

És el moment d'aprofitar aquesta oportunitat, millorant l'envolupant de l'edifici, canviant finestres i col·locant aïllament. D'aquesta manera podrem gastar menys en calefacció i aire condicionat, alhora que rebem ajuts per fer-ho. El temps per fer-ho és curt, ja que el termini de sol·licitud finalitza al desembre del 2023, amb les obres acabades a finals del 2026.

Meritxell Bosch i Gibert
Delegada del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’Edificació a l’Alt Penedès-Garraf


DIVENDRES 27 DE MAIG · 9h
Jornada · El Garraf, comarca cuidadora
· Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Consell Comarcal del Garraf
· Més informació

DIVENDRES 27 DE MAIG · 9h30
Emprèn VNG! · 1a jornada d’emprenedoria
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Oficina Municipal d’Empresa · Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Inscripcions

DIVENDRES 3 DE JUNY · 9h
Jornada “Comptem per a la sostenibilitat”
· Lloc: Tecnocampus · Mataró
· Organitza: ACCID – APC
Amb la col·laboració d’Auren
Més informació

DIJOUS 16 DE JUNY · 19h30
La Nit de l'Empresa
· Lloc: Casa Juvé & Camps · Celler d'Espiells
· Organitza: FEGP
Més informació

DILLUNS 20 DE JUNY · 11h30
Sessió informativa | El kit digital
· Lloc: Sala Josep-Lluís Palacios · Ajuntament de Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Cambra del Garraf i Agència NODE Garraf

6 i 7 DE JULIOL
III Congrés Internacional d’Enginyeria Energètica · iENER’22
· Lloc: Barcelona · Recinte Modernista de Sant Pau
· Organitzen: AEE i ICAEN
Més informació

COMERÇ EXTERIOR

Les exportacions creixen un 7,6% interanual a Catalunya al març del 2022 i les importacions augmenten un 27,4%. Augmenten les exportacions dels béns intermedis un 15,1% i les de consum un 0,1%.
ObrirDEMOGRAFIA

La població de Catalunya a 1 de gener de 2022 és de 7.758.615 habitants, segons dades provisionals de les Estimacions de població, elaborades per l'Idescat. Aquesta dada representa un augment anual de 18.857 habitants (0,2%) respecte del 2021.
ObrirINDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 10,2% interanual a Catalunya al març del 2022. Per grans sectors industrials, creixen els béns intermedis un 20,4% i els de consum un 12,9%.
ObrirPRODUCTIVITAT

L'aportació de la productivitat total dels factors al creixement de l'economia catalana va ser d’1,3 punts el 2021. L’augment del PIB el 2021 (del 5,6%) reflecteix principalment l’aportació favorable dels factors de producció, de 4,3 punts.
ObrirSERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 19,8% interanual a Catalunya al març del 2022. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (16,6%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (26,3%).
ObrirCLIMA EMPRESARIAL

El 59,9% dels establiments empresarials de Catalunya declaren tenir coneixement dels fons europeus de recuperació Next Generation i de les seves línies d'ajut al primer trimestre del 2022.
Obrir


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agencia@nodegarraf.cat


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agencia@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agencia@nodegarraf.cat