Veure al navegador

Edició número 39
| 27.01.2022
 

 

JORNADA · 15 DE FEBRER
L’economia circular al Garraf

La sala Josep Ll. Palacios, a Sant Pere de Ribes, acollirà L’economia circular al Garraf. La jornada està organitzada per l’Agència NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració especial de l’Ajuntament. Serà dimarts 15 de febrer pel matí. Es parlarà d’experiències, casuística, noves iniciatives i tendències i línies d’ajut i subvencions per a l’eficiència energètica i l’autoconsum.

Visita suggerida 

JORNADA · 15 DE MARÇ
Habitatge i rehabilitació sostenibles

De la mà de l’Agència NODE Garraf, el Col·legi d’Enginyers, el Col·legi d’Aparelladors, el Gremi d’Instal·ladors i el Gremi de Constructors organitzen una jornada centrada en Habitatge i rehabilitació sostenibles. S’ha programat pel 15 de març pel matí a Cubelles, amb la col·laboració especial de l’Ajuntament i el suport de la Diputació de Barcelona. Inscripció gratuïta. Aforament limitat.


 

AMB L’ESCOLA D’HOSTALERIA I ELS GREMIS
Es promou la 1a Trobada de Xefs del Garraf

Dins de l’estratègia de turisme gurmet es reprèn una iniciativa ajornada per la pandèmia. Amb la implicació del gremis d’hostaleria i amb l’Escola d’Hostaleria de Sitges com a pal de paller, NODE Garraf promou la 1a Trobada de Xefs del Garraf. Es trobaran el 21 de febrer i es proposarà la interrelació, l’intercanvi de coneixements i l’impuls del corpus culinari del Garraf.


 

QUÀDRUPLE HÈLIX
El Pla Estratègic es presenta en el Fòrum Hèlix Garraf

Convocada per l’Agència NODE Garraf, la darrera sessió del Fòrum Hèlix Garraf ha servit per presentar l’avanç de programa del 4t Simposi Garraf i per explicar el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. Els membres del Fòrum de la quàdruple hèlix també van conèixer les dades més recents del mercat de treball, editades pel SIE de la Mancomunitat.


 

 

CANVI DE DATES
Del 9 a l’11 de març, 4t Simposi Garraf

De resultes de la pandèmia els organitzadors han preferit traslladar les jornades d’economia i estratègia comarcals al mes de març; en concret, els dies 9, 10 i 11, de dimecres a divendres. Es mantenen les tres seus previstes: al Saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges; la sala Josep Luís Palacios, a Sant Pere de Ribes, i l’auditori Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú.


 

EL TÍTOL
“El Garraf, districte empresarial”

La nova edició del Simposi Garraf té molt a veure amb el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, aprovat recentment. En aquestes jornades d’economia es prioritza el concepte de districte empresarial amb el propòsit d’estimular la necessària coordinació d’actuacions per recuperar teixit industrial i emproar un nou dinamisme econòmic.


 

LES PONÈNCIES
Oriol Amat, Daniel Crespo, Xavier Ferràs, Daniel Marco...

La sessió d’obertura del 4t Simposi Garraf tindrà es farà al Saló d'Or del Palau Maricel, a Sitges, la tarda del dimecres 9 de març. Entre les ponències d’aquest dia ja s’han confirmat les dels rectors de la UPF, Oriol Amat, i de la UPC, Daniel Crespo, així com la del professor Xavier Ferràs (Esade) i la del director general d'Innovació i Economia digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.


 

ELS PATROCINIS
Les empreses s’impliquen amb el Simposi Garraf

Encara per completar, ja es coneix la llista provisional d’entitats i empreses patrocinadores del 4t Simposi. La Cambra del Garraf encapçala una relació en la què hi trobem els segells d’Aedas Homes, Fiatc Assegurances, Grup Quatre i Publicom. A més, les jornades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació de diferents empreses col·laboradores.


 

EL COMPENDI
El Quadern Grana de l’Economia del Garraf

Les ponències i les conclusions del 4t Simposi Garraf es recolliran en el Quadern Grana de l’Economia del Garraf, de la mateixa manera que els seus precedents: el Quadern Blanc de l’Economia del Garraf (2018); el Quadern de l’Economia Taronja del Garraf (2019) i el Quadern Verd de l’Economia del Garraf (2021). De nou, el periodista Jordi Lleó serà el responsable d’aquest compendi. 

 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
La visió interanual ofereix dades molt positives

Les xifres de l’atur al desembre pràcticament s’han mantingut inalterables a la comarca del Garraf, amb un descens intermensual anecdòtic, del 0,03%, que situa la xifra d’aturats en 7.953 persones. El sector serveis ha estat l’únic que ha registrat una caiguda de l’atur, minsa però, del 0,3%. Si comparem amb la situació d’ara fa un any, el Garraf ha consolidat una notable baixada de l’atur del 26,4%.

Visita suggerida


 

 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
Catalonia Open Challenges: grans reptes tecnològics

La plataforma Catalonia Open Challenges és un espai on podreu trobaràs reptes i oportunitats empresarials locals i internacionals: empreses i administracions que busquen propostes innovadores i nous socis tecnològics; licitacions obertes en contractació pública d'innovació i noves propostes en comerç internacional. Descobriu el seu marketplace per no perdre cap oportunitat.

Visita suggerida 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
ProACCIÓ 4.0: més tecnologia

El programa ProACCIÓ 4.0 engloba diversos serveis, ajuts, programes i activitats que ACCIÓ posa a la vostra disposició per fer el salt cap a la indústria 4.0. Amb ell podeu accedir al programa de Cupons Indústria 4.0, serveis d’assessorament o línies de finançament. A més, podeu consultar les properes activitats, jornades i missions específicament orientades a la Indústria 4.0.

Visita suggerida


 

OBSERVATORI DEL TREBALL I MODEL PRODUCTIU
Quines són les ocupacions amb més demanda?

Les enginyeries, analistes de gestió i organització, i programació i disseny de pàgines web són les ocupacions millor posicionades en el mercat de treball català l’any 2021. Les segueixen les enginyeries elèctriques, analistes financers, seguretat aeronàutica, programació informàtica, enginyeries mecàniques, especialistes de bases de dades i xarxes informàtiques i enginyeries industrials i de producció.

Visita suggerida
Perseverar per avançar

Davant de qualsevol inici, com pot ser el començament d'un any, procurem guiar-nos per les millors expectatives i brindar per tot allò de bo que ens ha de venir.

Venim de situacions molt adverses, que encara no hem acabat de superar, i alhora ens encaminem a una conjuntura que ha de ser molt favorable per a les nostres economies locals. No ens adonarem i haurem deixat enrere la contingència sanitària i haurem remuntat un episodi de sobrecostos i d'inflació. No serà fàcil, però.

Des de les administracions locals i des d'un consorci públic de referència, com ho és l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, hem de perseverar per avançar i fer d'aquesta comarca un espai millor per viure i un entorn favorable per treballar, com també un districte en el què els professionals i les empreses puguin créixer.

I en això estem i per això hem de perseverar, de manera harmonitzada, totes aquelles que tenim a veure amb el devenir de la comarca.

Rosa Huguet i Sugranyes
Presidenta Agència de Desenvolupament NODE Garraf


DIMECRES 2 DE FEBRER · 9h30
Consell de la Formació Ocupacional, Professional, Universitària i Contínua del Garraf
· Via Zoom
· Convoca: NODE Garraf

DIUMENGE 6 DE FEBRER · 11h
Festa de l'Espigall
· Lloc: plaça del Mercat · Vilanova i la Geltrú
· Organitzen: Mercats de Vilanova | Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i NODE Garraf

DIMARTS 15 DE FEBRER · 9h
Jornada: L’Economia Circular al Garraf
· Lloc: Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila · Sant Pere de Ribes
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboració especial: Ajuntament de Sant Pere de Ribes

DEL 9 A L’11 DE MARÇ
4t Simposi Garraf
Jornades d'economia i estratègia comarcals
"El Garraf, districte empresarial"

· Dimecres 9, tarda · Sala d'Or · Palau Maricel · Sitges
· Dijous 10, matí · Sala Josep Ll. Palacios · Sant Pere de Ribes
· Divendres 11, matí · Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Fòrum Hèlix Garraf
· Coordina: Agència NODE Garraf
· Coproducció: Ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú i NODE Garraf.
· Coordinació: NODE Garraf Amb el suport de Diputació de Barcelona
Amb el patrocini de AEDAS Homes, Cambra del Garraf, Fiatc Assegurances, Grup Quatre i Publicom

DIMARTS 15 DE MARÇ · 9h
Jornada d'habitatge i rehabilitació eficients
· Lloc: Sala d'exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera, a Cubelles
· Producció: NODE Garraf
· Cooorganitzadors: Col·legi d'Aparelladors, Col·legi d'Enginyers, Gremi de Construcció del Garraf, Gremi d'Instal·ladors del Garraf i Agència NODE Garraf
· Col·laboració especial: Ajuntament de Cubelles

DIJOUS 24 DE MARÇ · 12h

Monode · Germà Bel, catedràtic d'Economia i Política Pública (UB)
· Organitza: NODE Garraf Via Zoom
IPC

L'índex de preus de consum (IPC) va augmentar un 6,1% interanual a Catalunya al desembre del 2021. Els grups més inflacionistes van ser Habitatge (20,0%) i Transports (10,8%).

Obrir

CONFIANÇA EMPRESARIAL

L'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya disminueix un 1,8% al primer trimestre del 2022 respecte del trimestre anterior. El comerç és l'únic sector que mostra una millora de la confiança, amb un 0,2%.

Obrir

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, va augmentar un 16,2% interanual a Catalunya al novembre del 2021. En aquest mateix període, l'índex general de l'IVNI va augmentar un 18,0% interanual.

Obrir

SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) va créixer un 22,2% interanual a Catalunya al novembre del 2021. Per sectors d'activitat, van augmentar el comerç (20,1%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (26,3%).

Obrir


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat
NOVA DATA
Germà Bel, el 24 de març

L’economista Germà Bel serà el ponent del novè Monode, que proposa l’Agència NODE Garraf. L’expertesa del casenc en temes d’infraestructures de comunicació centrarà la sessió en l’ampliació de l’aeroport de Barcelona i l’actualitat del corredor mediterrani. Serà dijous 24 de març, a les 12h, via Zoom. Inscripció gratuïta. Cal fer-la amb antelació.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís RocaPROPERA EDICIÓ: 10 DE MARÇ
La revista Origen Garraf s’edita trimestralment

La revista Origen Garraf, que edita l’Agència NODE, mantindrà la seva periodicitat trimestral en el decurs de 2022, tant la versió impresa com la digital. El calendari de publicacions preveu les dates del 10 de març; el 10 de juny; el 20 de setembre i el 10 de desembre. La publicació compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’aportació de les empreses anunciants.

Visita suggerida

Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat