Veure al navegador

Edició número 37
| 25.11.2021

 

 

DESINDUSTRIALITZACIÓ
Arran del tancament de la factoria Mahle

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf comparteix el pesar provocat per l’anunci del tancament de la factoria Mahle de Vilanova i la Geltrú i es posa al costat de les persones i les empreses afectades per ajudar en la mesura del possible en el rescabalament d’aquest greuge. L’Agència treballa en l’atracció de noves inversions i iniciatives empresarials.


 

 

PACTE PER L’OCUPACIÓ
El Garraf ja té un Pla d’Activitat Econòmica

El passat 28 d’octubre el plenari del Pacte per l’Ocupació del Garraf va aprovar el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. El document conté 6 vertebradors i 7 eixos estratègics, dels què se’n deriven 44 directrius que es despleguen en 233 actuacions. Coordinat per l’Agència NODE Garraf, el redactat s’ha basat en l’opinió i els criteris de 250 persones; entre elles, representants de 20 entitats.

Visita suggerida 

JORNADES D’ECONOMIA DE L’ALT PENEDÈS I EL GARRAF
La línia orbital de tren i la fi dels greuges tarifaris

Les 1es Jornades d’Economia de l’Alt Penedès i el Garraf van fer aportacions rellevants. D’una banda, es va anunciar la imminència dels títols electrònics en els transports públics, la qual cosa suprimirà l’actual barem tarifari que suposa un greuge per als usuaris del Garraf i l’Alt Penedès. A més, es van assentar els millors arguments per recuperar el projecte del tram de ferrocarril entre les dues comarques.

Visita suggerida


 

JORNADES D’ECONOMIA I ESTRATÈGIA COMARCALS
El 4t Simposi Garraf es centrarà en l’activitat empresarial

Els dies 9, 10 i 11 de febrer estan marcats a l’agenda per a l’organització del 4t Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals que es promouen des del Fòrum Hèlix Garraf, amb la coordinació de l’Agència NODE Garraf. Aquesta vegada es presenten amb el títol “El Garraf, districte empresarial” i s’emplaçaran en auditoris de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.

Visita suggerida


 

 

INFORME FEGP DE CONJUNTURA ECONÒMICA
Una recuperació agredolça

Després de l’impacte econòmic derivat de la pandèmia, amb la pèrdua de gairebé 2.000 llocs de treball, el Garraf recupera amb força intensitat des del passat mes de gener l’afiliació perduda i assoleix durant el mes de juliol la xifra propera a les 38.000 afiliacions, comptant tots els règims, que s’assimila a les registrades abans de la pandèmia. Es pot llegir en l’Informe de Conjuntura Econòmica.

Visita suggerida 

INFORME DEL MERCAT DE TREBALL
Lleuger augment de l’atur i caiguda de la contractació

La comarca del Garraf va registrar a l’octubre un petit repunt de l’atur, amb un augment de quatre dècimes que deixen la xifra de desocupats en 8.066, i revisa la taxa d’atur per situar-la en el 12,4%. Aquest petit augment es va concentrar principalment en l’agricultura i en els menors de 25 anys. Aquesta pujada trenca també la línia sostinguda de caiguda de l’atur que es mantenia des del passat mes de febrer.

Visita suggerida


 

 

EN EL MARC DEL SALÓ BIZ BARCELONA
Reempresa distingeix el dinamisme de NODE Garraf

A la Fira de Barcelona i en el marc del certamen Biz Barcelona, el programa Reempresa va convocar representants dels 35 centres locals de la província i, de la mà de la Diputació de Barcelona, va fer proclamació i lliurament de la 5a edició dels premis anuals. NODE Garraf va ser reconeguda amb el primer premi com a entitat que va assolir l’any passat, en plena pandèmia, el major nombre de casos d’èxit.

Visita suggerida
 

 

SOPAR DEL PEIX SENZILL
Posar en valor la senzillesa i la cuina més genuïna

El peix senzill va ser protagonista del sopar que va tenir lloc al restaurant La Cucanya. Abans, va tenir lloc un col·loqui en el què es va debatre sobre el valor i les característiques de determinades espècies del nostre litoral. La festa va comptar amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Vilanova i l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges, així com amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

JA S’HA OBERT L’AGENDA
L’Aula de La Llotja entra als centres educatius

Els centres educatius de la comarca poden acollir una de les sessions divulgatives que es proposen des l’Agència NODE Garraf, en el marc de La Llotja. Hi participen pagesos i pescadors que expliquen els productes autòctons i de proximitat i algunes particularitats de les activitats del sector primari. Aquest cicle es desenvoluparà durant tot el curs escolar, fins al mes de juny.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Turisme sostenible i mercat de proximitat

El turisme sostenible i el mercat de proximitat són els eixos de l’estratègia turística a les comarques de Barcelona per al 2022. S’ha remarcat en la 10a Jornada del Cercle de Turisme, la plataforma de serveis de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona. Al TecnoCampus de Mataró, la trobada ha plantejat els principals reptes del sector en l’era postpandèmia.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Avaluació dels determinants de salut a l’espai públic

Amb l’objectiu de millorar les reformes que es fan a l’espai públic de les ciutats i pobles i realitzar-los d’acord amb els paràmetres que poden afectar la salut dels usuaris, la Diputació de Barcelona ha impulsat la creació d'una eina per avaluar els determinants de salut a l’espai públic i que permet comparar els resultats de les propostes d’intervenció amb l’estat actual d’aquest espais.

Visita suggerida


 

VIA EMPRESA
El CIDO, informació del sector públic per a les empreses

La Diputació de Barcelona ha desenvolupat el servei CIDOEmpreses, que forma part del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO). CIDOEmpreses dona accés als ajuts convocats per les institucions del sector públic i també a les necessitats de compra de béns i/o contractació de serveis d’aquestes. A més, proporciona la normativa local reguladora de les activitats econòmiques i els convenis col·lectius.

Visita suggerida 

 

LLIBRE EDITAT PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Dades inèdites sobre el castell de Cubelles

El llibre El castell de Cubelles. Casa senyorial i explotació agrícola entre els segles XVII i XIX, que ha editat la Diputació de Barcelona, aporta diferents dades inèdites sobre el castell i la població de Cubelles així com sobre els grafits i gravats que es van fer a les parets de l’interior de la planta noble en la mateixa època.

Visita suggerida 

SORTIRÀ EL 10 DE DESEMBRE
Es prepara la propera edició d’Origen Garraf

La revista Origen Garraf, que edita l’Agència NODE, prepara la seva 7a edició trimestral. La coberta d’aquest proper número ha estat dissenyada per Dolors López, de l’estudi YellowTee, que ens proposa una al·legoria gràfica a la flora del Garraf com a targeta de presentació. En les edicions precedents, els exteriors del davant també han estat dissenyats per creatius i il·lustradors professionals de la comarca.

Visita suggerida

Anàlisi, propostes i diàleg social

El mes de novembre vam participar en les 1es Jornades d’Economia, organitzades per les Cambres de Comerç del Garraf i de l’Alt Penedès, conjuntament amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE.

Aquesta primera edició es presentava amb el títol Infraestructures i serveis de mobilitat per afavorir el binomi comarcal Alt Penedès Garraf.

Des del nostre punt de vista, la vegueria és una realitat que camina molt a poc a poc. No la veiem viable a curt termini com a forma d’organització funcional i administrativa, però això no vol dir que no existeixi una realitat econòmica, de relacions socials, sanitàries, educatives i també polítiques, que ens interpel·la a tots els agents econòmics i socials a posar la nostra visió en aquestes relacions. A més, aquesta visió de l’economia, les infraestructures i la mobilitat s’ha de fer en clau de sostenibilitat i justícia social. Creiem que ara l’economia no pot ser si no és sostenible i inclusiva. Dues realitats comarcals, amb relacions econòmiques i socials, però que podrien fer-ho d’una forma més intensa, si milloréssim determinats aspectes.

Continuar llegint
...

Albert Rodríguez
Coordinador de CCOO al Garraf i l’Alt Penedès


DIVENDRES 26 DE NOVEMBRE · 18h
Diada de l'Enginyeria: transició energètica

· Lloc: Edifici Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Enginyers Garraf - Penedès

DIVENDRES 26 DE NOVEMBRE · 19h30
Acte institucional de celebració dels 25 anys de l'escola El Cim

· Lloc: Auditori Eduard Toldrà · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: El Cim

DIMARTS 30 DE NOVEMBRE · 19h30 Sopar Anual del Gremi d'Hostaleria de Sitges
· Lloc: Hotel Dolce Sitges
· Organitza: Gremi d'Hostaleria de Sitges

DIJOUS 20 DE GENER · 12h
Monode · Germà Bel, catedràtic d'Economia i Política Pública (UB)
· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf

DIMECRES 26 DE GENER · 9h30
Fòrum Hèlix Garraf
· Lloc / Modalitat: per confirmar
· Convoca: NODE Garraf

DEL 9 A L’11 DE FEBRER
4t Simposi Garraf
Jornades d'economia i estratègia comarcals
"El Garraf, districte empresarial"

· Dimecres 9, tarda · Sala d'Or · Palau Maricel · Sitges
· Dijous 10, matí · Sala Josep Ll. Palacios · Sant Pere de Ribes
· Divendres 11, matí · Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Fòrum Hèlix Garraf
· Coordina: Agència NODE Garraf


MOBILITAT

En el curs 2020/2021, hi havia 225.700 alumnes catalans matriculats en ensenyaments postobligatoris no universitaris,127.830 en cicles formatius i 97.870 en batxillerat.

Obrir

INFLACIÓ

L'índex de preus de consum (IPC) augmenta un 5,2% interanual a Catalunya a l'octubre del 2021. Els grups més inflacionistes són Habitatge (17,7%) i Transports (12,6%). L'únic grup amb una taxa de variació negativa és Comunicacions (−0,5%).

Obrir

INDÚSTRIA

El volum de negoci de les empreses industrials va ascendir a 148.795 milions d'euros a Catalunya l'any 2019, xifra que representa un increment de l'1,2% respecte a un any enrere.

Obrir

PIB

El producte interior brut de Catalunya mostra un creixement interanual del 3,4% al tercer trimestre del 2021, segons l'estimació avançada. En termes intertrimestrals, la taxa de variació és d’un 0,7%.

Obrir

 Jornades d'Economia Alt Penedès Garraf

Patrocinis


Col·laboradors

Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat
A LA SESSIÓ DE NOVEMBRE
Genís Roca: “Les dades revolucionen la nova Internet”

Genís Roca, president de la Fundació PuntCat i especialista en processos de transformació empresarial, va participar com a ponent en una nova sessió del cicle Monode. “La Internet de les dades ha deixat enrere aquella Internet que sondejava l’opinió dels usuaris. Els mateixos usuaris avui dia exigeixen respostes en temps real, basades en dades radicalment personalitzades”.

Visita suggeridaA LA SESSIÓ DE GENER
Germà Bel, a voltes amb l’aeroport i el corredor mediterrani

L’economista Germà Bel serà el ponent del novè Monode, que proposa l’Agència NODE Garraf. L’expertesa del casenc en temes d’infraestructures de comunicació centrarà la sessió en l’ampliació de l’aeroport de Barcelona i l’actualitat del corredor mediterrani. Serà dijous 20 de gener, a les 12h, via Zoom. Inscripció gratuïta. Cal fer-la amb antelació.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell


Genís Roca

Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat