Veure al navegador

Edició número 36
| 26.10.2021

 

 

PACTE PER L’OCUPACIÓ
A punt d’aprovació el Pla d’Activitat Econòmica del Garraf

Aquest dijous 28 d’octubre el plenari del Pacte per l’Ocupació del Garraf podria aprovar el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. El document ha estat debatut entre els mateixos membres del Pacte per l’Ocupació i també ha rebut aportacions per part del Consell d’Alcaldies. La redacció ha estat coordinada des de l’Agència NODE Garraf per encàrrec del Consell Comarcal.

Visita suggerida 

SANT SADURNÍ D’ANOIA, 10 i 11 DE NOVEMBRE
1es Jornades d’Economia i Empresa a l’Alt Penedès i el Garraf

Els dies 10 i 11 de novembre, a la Fassina de Can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia, tindran lloc les 1es Jornades d’Economia i Empresa a l’Alt Penedès i el Garraf. Aquesta és una iniciativa de les Cambres de Comerç de l’Alt Penedès i el Garraf i l’Agència NODE Garraf. En aquesta primera edició s’abordarà El binomi de l'Alt Penedès i el Garraf a partir de les infraestructures viàries.


 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Més i millor contractació al Garraf

Al Garraf es van signar prop d’un miler de contractes (936) al setembre, amb un augment de quasi el 40% en relació al mes anterior, capgirant el petit sotrac registrat a l’agost. Els contractes indefinits es van més que doblar en comparació amb el mes anterior. Per la seva banda, el sector serveis va aglutinar més d’un 84% d’aquesta contractació i, per darrera, la indústria amb el 8,5%.

Visita suggerida


 

 

VINS DEL MASSÍS DEL GARRAF
La Llotja del Massís pren la Torre del Veguer

Aquest diumenge una quinzena de cellers del segell Vins del Massís del Garraf han promogut la primera edició de La Mostra del Massís. Els més de dos-cents assistents han pogut gaudir d’un bon matí de tastos acompanyats amb degustacions de cuina i ranxos mariners i música en directe, enmig del paratge de vinyes i la postal mediterrània que envolta la finca del celler Torre del Veguer, a Sant Pere de Ribes.

Visita suggerida 

ABANS DEL SOPAR
Capvespre del Peix Senzill

A les set de la tarda de dijous 28 d’octubre, a La Cucanya, hi haurà el pròleg del Sopar del Peix Senzill. L’anomenat Capvespre aplegarà una tanda de ponències al voltant del valor del peix senzill, amb la participació dels gastrònoms Josep Maria Matas i Francesc Murgadas i el xef Sergi de Meià, president de la Fundació de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica.


 

FORMACIÓ PROFESSIONAL
De l’aperitiu a les postres, amb l’Escola d’Hostaleria de Sitges

L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan R. Benaprès, de Sitges, participa en bona part dels actes de la programació de La Llotja. En el cas del Sopar del Peix Senzill, dijous 28 d’octubre, aporten els aperitius amb la creació d’uns sticks de garum i un alfajor mariner amb bròtola i cranc, acompanyats del còctel Origen Garraf. A les postres presenten un semi fred amb malvasia acompanyat d’un crumble de romaní i farigola.

Visita suggerida 

SOPAR DEL PEIX SENZILL
Aquest dijous, un menú gurmet a base de peix senzill

El Peixet, Finca Mas Solers, Fragata, La Cucanya i La Daurada -tots ells, del Garraf Gastronòmic- juntament amb l’Escola d’Hostaleria de Sitges componen el menú gurmet del Sopar del Peix Senzill. El repertori gastronòmic tindrà rèplica amb una selecció de vins del Celler de l’Hospital de Sitges, Cuscó Berga, Puig-Batet, Torre del Veguer, Vega de Ribes i Vins de Foresta, tots ells Vins del Massís del Garraf.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Les dades de viatgers milloren progressivament

El total de viatgers a l’Entorn de Barcelona (província menys Barcelonès) durant els mesos d’estiu augmenta un 68,9% respecte el mateix període del 2020, malgrat no recuperar encara les xifres del 2019, segons l'Informe de balanç de l'activitat turística de l'estiu 2021 a l'Entorn de Barcelona, ​​elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Entorn urbà i salut

La Diputació de Barcelona, sota la coordinació conjunta dels àmbits de Salut Pública i Urbanisme, acaba de publicar la guia “Integració de criteris per a l’avaluació de l’impacte sobre la salut en l’avaluació ambiental estratègica”, amb l’objectiu d’aportar criteris en clau de salut per a l’avaluació del planejament urbanístic.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Pla director per la protecció de la Masia d’en Cabanyes

Al terme municipal de Vilanova i la Geltrú la finca de la Masia d’en Cabanyes ocupa una extensió de 6,33 hectàrees. Es proposen 19 intervencions a realitzar en 21 etapes, ubicades en algun dels components de l’entorn de protecció, com són el clos que envolta la Masia, el jardí romàntic i el jardí botànic, entre altres. L’estimació total de la inversió prevista en el conjunt del Pla és d’1.850.000 euros.

Visita suggerida


CLIMA EMPRESARIAL

La marxa del negoci de les empreses de Catalunya al tercer trimestre del 2021 registra un saldo de 4,1 punts. El 23,8% dels gestors d'establiments empresarials té una opinió favorable de la marxa del seu negoci al tercer trimestre, mentre que el 19,7% la té desfavorable i el 56,4% considera que s'ha mantingut estable.

Obrir


L'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya augmenta un 0,6% al quart trimestre del 2021 respecte del trimestre anterior. Tots els sectors mostren una millora de la confiança empresarial, excepte el comerç (−3,0%). L'hostaleria i transport (3,7%) i la construcció (3,0%) encapçalen els sectors on ha millorat la confiança, seguits per la resta de serveis (1,2%) i la indústria (0,2%).


Obrir

EXPORTACIONS

Les exportacions creixen un 23,2% interanual a Catalunya a l'agost del 2021. Augmenten les exportacions de tots els béns: les d'intermedis un 29,0%, les de capital un 27,3% i les de consum un 15,1%. D'altra banda, el total d'importacions creix un 30,5% interanual com a resultat de l'augment de les importacions de tots els béns: les d'intermedis un 44,9%, les de capital un 28,6% i les de consum un 8,4%.

Obrir

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 16,5% interanual a Catalunya a l'agost del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els béns intermedis un 29,4%, els de consum un 12,4% i els d'equipament un 1,6%. En aquest mateix període, l'índex general de l'IVNI augmenta un 18,3% interanual a Catalunya.

Obrir

SECTOR SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 15,7% interanual a Catalunya a l'agost del 2021. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (13,3%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (20,0%). Dins d'aquests, tots presenten increments; els augments més destacats són el transport i emmagatzematge (37,6%), l'hostaleria (32,8%) i les activitats administratives i serveis auxiliars (13,8%).

Obrir

Un plató natural únic

Sitges té uns actius innegables i hem de saber potenciar-los amb l’atracció de nous sectors econòmics, més sostenibles i que generin, a més d’ingressos, posicionament de marca.

Aquesta és la línia de treball de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges que, en una localitat avesada al turisme, busca reinventar el sector comercial i, com a gran repte, diversificar l’economia amb sectors com el blau -relacionat amb el mar-, o el taronja -potenciant la producció audiovisual.

L’objectiu, convertir la vila i la comarca en un referent d’aquestes indústries capaces de promoure l’ocupació i generar activitat. Sitges és un plató natural únic i hem de treure-li el màxim profit, juntament amb la resta de localitats de la comarca que complementen aquesta oferta amb altres excel·lències.


Guillem Escolà
Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Disciplina d’Activitats, Esdeveniments, Ocupació Via Pública i Platges Ajuntament de Sitges


DIJOUS 28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill 
Capvespre del Peix Senzill
Taules rodones:
· Senzillament, peix!
· Posar en valor el peix senzill
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
> Inscripció gratuïta. Cal confirmar. Aforament limitat.
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: La Cucanya i Escola d'Hostaleria de Sitges
Amb el suport de la Diputació de Barcelona
Dins de la programació de La Llotja

DIJOUS 28 D’OCTUBRE · 20h
Sopar del Peix Senzill
Menú degustació, amb propostes de restaurants del Garraf Gastronòmic i cellers de Vins del Massís del Garraf

· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: La Cucanya, Confraria de Pescadors de Vilanova i Escola d'Hostaleria de Sitges.
Amb el suport de la Diputació de Barcelona
Dins de la programació de La Llotja
Més informació

DEL 3 AL 22 DE NOVEMBRE (5 dies)
"Comunicar, persuadir i influenciar"
Curs presencial, de la mà d'actors professionals
· Horaris: de 9h30 a 13h30
· Durada total: 20 hores
· Lloc: NODE Garraf
· Organitza: NODE Garraf
Amb el suport del programa Recull, de la Diputació de Barcelona
Més informació

DIMARTS 9 DE NOVEMBRE · 12h
Cicle Monodes · Ponència de Genís Roca, tecnòleg
Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf
Inscripció gratuïta · Cal confirmar abans.
En el marc de la programació de la Fira de Novembre
Més informació

DIMECRES 10 I DIJOUS 11 DE NOVEMBRE · MATINS
1es Jornades d'Economia i Empresa a l’Alt Penedès i el Garraf
El binomi de l'Alt Penedès i el Garraf a partir de les infraestructures viàries
· Lloc: La Fassina de Can Guineu · Sant Sadurní d'Anoia
·Organitza: Cambra de Comerç de l'Alt Penedès, Cambra de Comerç del Garraf i NODE Garraf

DIVENDRES 12 DE NOVEMBRE · 9h30 a 12h30
Jornada "Institut i Empresa”
· Lloc: Auditori Eduard Toldrà · Vilanova i la Geltrú
· Organització: Institut Lluch i Rafecas
· Producció: Agència NODE Garraf
Més informació

DEL 12 AL 14 DE NOVEMBRE
Fira de Novembre
· Lloc: Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Més informació

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE · 9h30 a 13h30
El Bus de La Llotja
Itinerari de visites a punts d'interès
Inscripció prèvia · Places limitades · Tiquet
· Organitza: NODE Garraf
Dins de la programació de La Llotja

DIUMENGE 14 DE NOVEMBRE · 9h30 a 13h30
El Bus de La Llotja
Itinerari de visites a punts d'interès
Inscripció prèvia · Places limitades · Tiquet
· Organitza: NODE Garraf
Dins de la programació de La Llotja

DIMECRES 17 DE NOVEMBRE · 9h30 a 12h30
Taller de neurolideratge en el sector turístic
Via Zoom
·Organitzen: NODE Garraf, Cambra de Comerç de Barcelona i Diputació de Barcelona
Més informació
Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat

A LA SESSIÓ D’OCTUBRE
El professor Andreu Mas-Colell va posar deures

La descarbonització, la globalització i la demografia són els tres grans reptes als què ha de fer front la nostra societat. En una nova sessió dels Monodes el professor Andreu Mas-Colell va fer una dissecció de cadascun d’aquests tres fenòmens. La lliçó d’actualitat també va abordar qüestions com el nou context de la UE a partir del Brexit, la crisi climàtica i la irrupció tecnològica.

Visita suggerida

A LA SESSIÓ DE NOVEMBRE
Genís Roca, un Monode per posar-se al dia

El tecnòleg Genís Roca serà el ponent de la vuitena sessió del cicle Monodes, que proposa l’Agència NODE Garraf. El reconegut divulgador de contextos socials i tecnològics farà una xerrada dels darrers compassos i efectes de la digitalització. Serà dimarts 9 de novembre, a les 12h, via Zoom. La ponència s’emmarca en la programació de la Fira de Novembre. Inscripció és gratuïta. Cal fer-la amb antelació.

Visita suggeridaJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Andreu Mas-Colell
 


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat