Veure al navegador

Edició número 35
| 28.09.2021

 

 

ÍNDEX FEGP DE COMPETITIVITAT
El Garraf és la 9a comarca més competitiva

S’acaba de presentar l’edició anual de l’Índex FEGP de Competitivitat de les Comarques de Catalunya. En el nou rànquing, el Garraf apareix en la 9a posició i destaca en el factor d’accés als mercats de clients i proveïdors i a la informació; en aquest cas és la 2a comarca, només per darrera del Barcelonès. Aquest estudi rep el suport de la Diputació de Barcelona mitjançant l’Agència NODE Garraf.

Visita suggerida 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Les dades d’atur continuen a la baixa

Al Garraf l’atur va caure a l’agost en 406 persones, un 4,69%, deixant la xifra total d’aturats en 8.257 persones i una taxa del 12,66%. Suposa el sisè mes consecutiu en què cau l’atur a la comarca i confirma la tendència descendent iniciada al març del 2021. La franja d’edat en què més incidència va tenir la caiguda de l’atur va ser en els menors de 25 anys, amb un 17,99% menys d’aturats.

Visita suggerida 

2A EDICIÓ
Palmarès dels Premis Empresa Origen Garraf

Els reconeixements a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista, la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya i la Fundació Ave Maria -totes tres de Sitges- han coincidit amb els de la taverna La Premsa i el celler Vega de Ribes -aquestes dues de Sant Pere de Ribes- i l’editorial El Cep i la Nansa, de Vilanova i la Geltrú.

Visita suggerida


 

ES CONVOCA MENSUALMENT
El Consell de Promoció Econòmica pren el pols al Garraf

Des de fa quatre anys, aquest fòrum es reuneix amb periodicitat mensual i aplega representants de les administracions locals i comarcals i els principals agents socials i econòmics del Garraf. La convocatòria de l’Agència NODE Garraf rep la participació dels Ajuntaments, el Consell Comarcal, la Mancomunitat Penedès Garraf (SIE), els sindicats CCOO i UGT, la Cambra de Comerç, la FEGP i el Campus de la UPC.

Visita suggerida 

FÒRUM HÈLIX GARRAF
S’ha programat el 4t Simposi Garraf, per febrer de 2022

El 4t Simposi Garraf s’ha datat pels dies 9, 10 i 11 de febrer de 2022. Com a novetat, cadascuna de les tres jornades tindrà escenari diferent, a Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. La iniciativa s’ha exposat en la reunió periòdica del Fòrum Hèlix Garraf, que aplega representants de les entitats que tenen a veure amb la quàdruple hèlix de la comarca. La coordinació va a càrrec de NODE Garraf.

Visita suggerida 

CONSELL DE LA FORMACIÓ DEL GARRAF
Un nou espai d’interrelació entre la Formació i l’Empresa

La proppassada reunió del Consell de la Formació Ocupacional, Professional, Universitària i Contínua del Garraf ha rebut per primera vegada la participació de directives i directius d’empreses de la comarca. D’aquesta manera es vol reforçar la comunicació i la interrelació entre centres docents, agents socials i econòmics i empreses.


 

MECENATGE
Empresa i Cultura es troben al Garraf

L’auditori de l’Institute of the Arts Barcelona, a Sitges, va ser l’escenari d’una jornada centrada en el binomi cultura i empresa. L’Agència NODE Garraf, la Fundació Catalunya Cultura i el mateix Institute han promogut una sessió de ponències i debats en la què es pretenia exaltar la necessitat d’un apropament entre els àmbits de l’empresa i la cultura.

Visita suggerida


 

DIJOUS 14 D’OCTUBRE · VIA ZOOM
El professor Mas-Colell a la represa dels Monode

Dijous 14 d’octubre, a les 12h, hi haurà sessió del cicle que promou NODE Garraf, via Zoom. Aquest dia el ponent serà l’economista, polític i professor universitari Andreu Mas-Colell. La seva intervenció tindrà a veure amb el context econòmic. Fins ara, el cicle Monodes ha comptat amb Joan Canadell, Josep Oliver Alonso, Oriol Amat, Antón Costas, Xavier Ferràs i Vicent Partal. Inscripció gratuïta, prèvia.

Visita suggerida


 

 

DIMARTS 5 D’OCTUBRE · 9h30
Jornada de Gastronomia Sostenible, a Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf organitzen una jornada de Gastronomia Sostenible. Serà dimarts 5 d’octubre, pel matí, a la sala J. Ll. Palacios. L’acte compta amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i l’Escola d’Hostaleria de Sitges i el suport de la Diputació de Barcelona. La cuinera Ada Parellada serà una de les ponents de la matinal. Inscripció gratuïta, prèvia.

Visita suggerida 

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE · 11h30
La Llotja del Massís, amb els Vins del Garraf

La Torre del Veguer, a Sant Pere de Ribes, acollirà un acte promocional dels Vins del Massís del Garraf, amb una vintena de cellers participants. Els assistents podran tastar diferents productes d’aquesta subzona de la DO Penedès en un paisatge de vinyes i música en directe. Caldrà fer inscripció prèvia, amb l’adquisició dels tiquets. Està organitzat per l’Agència NODE Garraf, en el marc de La Llotja.

Visita suggerida


 

DILLUNS 25 D’OCTUBRE · 10h30
Els Vins del Massís del Garraf es mostren als professionals

Els mateixos cellers participants en La Llotja del Massís repetiran escenari, l’endemà, per mostrar-se exclusivament als professionals de l’hostaleria i dels mitjans de comunicació. Amb aquesta acció es vol assolir una major presència dels Vins del Massís del Garraf en les cartes dels restaurants del nostre entorn més proper. Es compta amb la col·laboració dels Gremis i de l’Escola d’Hostaleria de Sitges.

Visita suggerida 

DIJOUS 28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill

El restaurant La Cucanya aplegarà enguany la Festa i Sopar del Peix Senzill, el 28 d’octubre. El menú degustació el componen creacions de El Peixet (Cubelles); Fragata (Sitges); Finca Mas Solers (Sant Pere de Ribes); La Daurada (Vilanova i la Geltrú) i La Cucanya (Vilanova i la Geltrú), tots ells restaurants del Garraf Gastronòmic. A més, es compta amb l’Escola d’Hostaleria de Sitges.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
L’Entorn de Barcelona recupera l’activitat turística aquest estiu

L’Entorn de Barcelona recupera l’activitat turística aquest estiu, amb un creixement del 79% del nombre de viatgers durant el juliol. Augmenten també les pernoctacions en un 68% i gairebé un 14% els establiments oberts, en el mes de juliol, segons els indicadors turístics de l’Entorn de Barcelona elaborats pel Laboratori de Turisme la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Millorarà l’accés a la Plana Novella

La Diputació de Barcelona ha iniciat les obres de reparació i millora de la pista forestal que enllaça el nucli de Begues i la Plana Novella, al Parc del Garraf. Amb motiu d’aquestes obres, durant dos mesos la pista romandrà tancada de 8h a 18h, de dilluns a divendres Els treballs tenen un pressupost de 183.000 euros i es realitzen per garantir el trànsit i la seguretat d'una de les principals vies d'accés al Parc.

Visita suggerida


HOSTALERIA

El nombre de pernoctacions en establiments hotelers augmenta un 111,8% interanual a Catalunya a l’agost del 2021. Les pernoctacions del turisme domèstic creixen un 50,2%. Per marques turístiques, Costa Brava, Costa Daurada i Barcelona són les que concentren més pernoctacions, amb variacions interanuals positives del 71,8%, 105,6% i 446,1%, respectivament.

Obrir


La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) augmenta un 10,1% interanual a Catalunya a l'agost del 2021 i se situa en 105,93 euros. Per marques turístiques, Costa Daurada, Costa Brava i Terres de l'Ebre presenten els valors més elevats (120,6, 117,01 i 103,17 euros, respectivament), amb taxes de variació positives del 19,5%, 5,7% i 13,4%, respectivament.


Obrir

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 9,6% interanual a Catalunya al juliol del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els béns intermedis un 22,1% i els de consum un 5,4%; en canvi, decreixen els d'equipament un 4,5%. En aquest mateix període, l'índex general de l'IVNI augmenta un 11,1% interanual a Catalunya.

Obrir

LABORAL

El cost laboral per treballador i mes és de 2.967,78 euros a Catalunya al segon trimestre del 2021, un 16,2% més que al mateix trimestre del 2020. Pel que fa als sectors específics, el cost laboral per treballador i mes al sector de les TIC és de 4.582,20 euros, un 4,2% més que un any enrere, mentre que al sector de la cultura se situa en 3.518,34 euros, amb un increment interanual del 19,5%.

Obrir

SECTOR SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 8,9% interanual a Catalunya al juliol del 2021. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (6,6%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (13,4%). Dins d'aquests, tots presenten increments; els augments més destacats són l'hostaleria (31,2%), el transport i emmagatzematge (20,8%) i les activitats administratives i serveis auxiliars (19,3%).

Obrir

Estratègia de territori per a un desenvolupament sostenible i innovador

La pandèmia ha marcat un camí que ningú s’hauria pogut imaginar a l’any 2019: ha portat persones a l’atur, situacions greus de famílies sense ingressos, empreses i comerços sense poder obrir... Tant les empreses com l’administració ens hem vist obligades a establir noves dinàmiques de treball i de comunicació, acompanyades de la necessitat de posar-hi recursos humans, tècnics i econòmics per a fer-ho possible.

El context actual, vinculat directament a l’emergència climàtica, ha fet avançar a un ritme accelerat el que es preveia que passés progressivament: major digitalització, noves formes de relacionar-se i comunicar-se, necessitat de formar-se en noves tecnologies, poca mobilitat i més treball telemàtic així com la necessitat d’innovació per a les empreses però també per als treballadors i treballadores. També ens ha fet posar en valor la proximitat, allò que és “local”, els recursos que tenim al territori. Hem consolidat la nostra idea, des de Sant Pere de Ribes, d’exercir polítiques adreçades a fer del nostre entorn un lloc més sostenible, no només a nivell mediambiental, sinó també a nivell social. Les persones han passat a ser definitivament el centre de totes les nostres polítiques i les nostres decisions, havent de valorar d’una manera molt especial el que tenim al costat.


Continua llegint...

Ana Herrera Bordallo
Regidora Desenvolupament Econòmic, Habitatge, Patrimoni, Serveis Socials i Ocupació
Ajuntament de Sant Pere de Ribes


DIJOUS 30 DE SETEMBRE · 9h
Jornada informativa: Borsa de pràctiques i formació al Garraf
Presentació i workshop entre empreses i centres
· Lloc: EPSEVG UPC · Vilanova i la Geltrú Organitzen: FEGP, Consell Comarcal del Garraf i Campus UPC
En el marc del Pacte per l'Ocupació Confirmar assistència

DIVENDRES 1 D’OCTUBRE · 9h30 Valoració de l'activitat turística els mesos d'estiu al Garraf
Amb la directora general de Turisme, Marta Domènech
· Lloc: Vilanova Park · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i Gremi d’Hostaleria de Sitges
· Col·laboració especial: Vilanova Park
Cal confirmar assistència a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat

DIMARTS 5 D’OCTUBRE · 9h30
Jornada de Gastronomia Saludable
· Lloc: Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Agència NODE Garraf
Més informació
Dins de la programació de La Llotja

DIMECRES 6 D’OCTUBRE · 9h30 (a 10h30)
Webinar: Fons de Recuperació Europeus, oportunitat única per a les empreses
· Organitza: Banc Sabadell
Inscripcions

DEL 7 AL 17 D’OCTUBRE
54è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 
· Lloc: Sitges
Més info

DIJOUS 14 D’OCTUBRE · 12h
Cicle Monodes, amb Andreu
Mas-Colell, polític, economista i professor universitari

· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf
Més informació

DEL 18 AL 20 D’OCTUBRE
Gastronòmic Fòrum Barcelona
·
Lloc: Recinte Montjuïc | Barcelona
· Participació de NODE Garraf com a membre de la XPdT i Vins del Massís del Garraf
· Cellers participants: Vins de Foresta · Clos de Guarans · Celler Puig Batet · La Vinya del Sastre · Can Ràfols dels Caus · Hospital Sant Joan Baptista · Vega de Ribes · Finca Valldosera
Més informació

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE · 11h30 (a 14h30)
La Llotja del Massís
Tastets i música a la fresca, entre vinyes i el mar
Mostra de Vins del Massís del Garraf
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Degustacions amb tiquets · Aforament limitat · Inscripció prèvia 
· Organitzen:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DILLUNS 25 D’OCTUBRE · 10h30 (a 12h30)
La Llotja del Massís · Professional
Mostra de Vins del Massís del Garraf 
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Exclusiu per a professionals de la restauració i de la comunicació
· Organitza:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DIJOUS 28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill 
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: Confraria de Pescadors de Vilanova, Institut Joan R. Benaprés, de Sitges, i La Cucanya.
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Dins la programació de La Llotja
Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat