Veure al navegador

Edició número 34
| 25.08.2021

 

 

DEMARCACIÓ DE BARCELONA
El descens de l’atur més important del darrer decenni

El mes de juliol del 2021 va tancar amb 302.378 demandants d’ocupació considerats desocupats inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació a la província de Barcelona. Aquesta xifra és un -8,2% inferior (-26.925) a la de demandants del mes anterior, i -13,4% inferior (-46.670) a la de demandants del mateix mes de l’any anterior.

Visita suggerida 

15 DE SETEMBRE | 19h | FINCA MAS SOLERS
Acte de lliurament del Premis Origen Garraf

La Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, aplegarà l’acte de lliurament dels Premis Origen Garraf, en la seva 2a edició. S’entregaran sis guardons per fer reconeixement de bones pràctiques a empreses i entitats del Garraf. Serà el 15 de setembre, a les set de la tarda. Caldrà confirmar assistència. Aquesta iniciativa prové del Pacte per l’Ocupació del Garraf.


 

16 DE SETEMBRE | 9h30 | INSTITUTE OF THE ARTS BARCELONA
Promoure la reciprocitat entre l’empresa i la cultura

La Fundació Catalunya Cultura, l’Agència NODE Garraf i l’Institute of the Arts Barcelona organitzen una jornada per exposar el paper de les empreses en el teixit cultural. S’ha programat a la seu del mateix Institute, a Sitges, el dijous 16 de setembre, pel matí. La proposta rep la col·laboració de l’Ajuntament i la participació de ponents rellevants. La inscripció és gratuïta, tot i que cal fer la gestió amb antelació.

Visita suggerida


 

MONODES
Tornen els Monodes, amb el professor Andreu
Mas-Colell

Dijous 14 d’octubre, a les 12h, hi haurà sessió del cicle que promou NODE Garraf, via Zoom. Aquest dia el ponent serà l’economista, polític i professor universitari Andreu Mas-Colell. La seva intervenció tindrà a veure amb el context econòmic. Fins ara, el cicle Monodes ha comptat amb Joan Canadell, Josep Oliver Alonso, Oriol Amat, Antón Costas, Xavier Ferràs i Vicent Partal. Inscripció gratuïta, prèvia.


 

 

ACTIVITAT DE RODATGES
El Garraf atrau les primeres marques

Air Up, Aldi, Lidl, Allianz, Fiatc, Mutua Madrileña, Cathay, Citroën, Cupra, Hyundai, Kia, Lamborghini, Lexus, Mercedes Benz, Porsche, Renault, Seat, Smart, Tesla, Motos.net, Ambar, Budweiser, Bicentury, Lays, Lemonade, RedBull, Asics, Decathlon, Nike, Puma, Armani, H&M, Levi’s Strauss, Marie Claire, Mango, Massimo Dutti, Primark, Rosa Clará, Running, Stradivarius, Uterqüe, Venca, Zara, Zalando, Facebook, Visa ...

Visita suggerida 

ACTIVITAT DE RODATGES
El darrer espot de Mutua Madrileña

Que vuelva la vida con sus pequeñas cosas. És el títol de l’espot que Grupo Mutua Madrileña està emetent en diferents canals de televisió. Bona part de la producció publicitària va ser enregistrada a Sitges el passat mes de juny. Aquest és un dels 133 rodatges que el 1r semestre de 2021 va gestionar NODE Film Clúster i la Gran Penedès Film Commission.

Visita suggerida


 

 

PROGRAMA DE SETEMBRE
Visites a la subhasta de peix i als mercats de producte fresc

La programació de La Llotja torna de vacances amb dues activitats previstes pel mes de setembre. Es proposen visites per conèixer el funcionament i les singularitats de la subhasta de peix, a la llotja de Vilanova, dos dimecres seguits, a primera hora de la tarda. També es suggereixen dos matins per treure’n més profit dels nostres mercats de producte fresc, de la mà d’en Pere Arenas.

Visita suggerida 

5 D’OCTUBRE
Ada Parellada, a la jornada de Gastronomia Sostenible

Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana i reconeguda activista de la cuina saludable participarà com a ponent en la jornada de Gastronomia Sostenible, que organitzen l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i el suport de la Diputació de Barcelona. Serà el 5 d’octubre, pel matí, a la sala Josep Ll. Palacios. Inscripció gratuïta, prèvia.

Visita suggerida


 

28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill

Es confirmen els restaurants que participaran en la Festa i Sopar del Peix Senzill, el 28 d’octubre, a La Cucanya. Seran El Peixet (Cubelles); Fragata (Sitges); Finca Mas Solers (Sant Pere de Ribes); La Daurada (Vilanova i la Geltrú) i La Cucanya (Vilanova i la Geltrú), així com l’Escola d’Hostaleria de Sitges. El programa començarà a les 19h amb dues taules rodones prèvies al menú degustació.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Per millorar la qualitat ambiental a l’àmbit del riu Foix

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona han signat un conveni per a la coordinació en la millora de la qualitat ambiental del riu i l’embassament en l’àmbit del Parc del Foix. Les millores del sanejament i el pla de millora de la qualitat de l’aigua de l’embassament de Foix impulsat per l’ACA facilitaran la recuperació ambiental del riu i l’entorn del Parc del Foix (zona ZEPA).

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Il·luminació dels elements reductors de velocitat

La Diputació ha iniciat un programa per a la il·luminació dels elements de reducció de velocitat a la seva xarxa de carreteres locals. Actualment, en aquesta xarxa hi ha instal·lats més de 400 elements reductors de velocitat amb desviament vertical de diverses tipologies com són esquenes d’ase, plataformes reductores de velocitat tant de llambordes com d’asfalt, passos de vianants elevats i cruïlles elevades.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
4.215 places més d'FP de grau mitjà per al curs 2021-22

Aquest any hi ha hagut un increment excepcional de sol·licituds als estudis de cicles formatius de grau mitjà. Gran part de l'augment de la demanda es deu a l'interès de persones adultes per una formació reglada que enriqueixi el seu itinerari formatiu. Dels 68 cicles d’arreu del país, 35 han tingut més demanda que oferta i 33 han tingut vacants. Moltes de les sol·licituds s’han concentrat en determinats cicles.

Visita suggerida


 

COMERÇ

L'índex de vendes a les grans superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 1,7% al juny del 2021 respecte al mateix mes de l'any anterior. Per grups de productes, la disminució interanual de les vendes es concentra en les de productes alimentaris (−6,7%), mentre que augmenten les de la resta de productes (3,5%).

Obrir


 

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 23,7% interanual a Catalunya al juny del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els béns intermedis un 35,5%, els de consum un 17,4% i els d'equipament un 14,8%. En aquest mateix període, l'índex general de l'IVNI augmenta un 24,6% interanual a Catalunya.

Obrir

L'índex de producció industrial corregit d'efectes de calendari augmenta un 12,8% interanual a Catalunya al juny del 2021. Per grans sectors industrials, creixen tots els béns: els intermedis un 21,8%, els béns d'equipament un 11,6%, els béns de consum un 9,1% i l'energia un 1,5%.


Obrir

 

LABORAL

El cost total laboral brut per treballador va ser de 32.787,82 euros a Catalunya l'any 2020, xifra que representa una disminució del 3,6% respecte al 2019, segons l'Enquesta anual de cost laboral. Per sectors, el cost laboral brut va augmentar a la construcció (2,7%), mentre que va disminuir a la indústria (−5,2%) i als serveis (−3,6%).

Obrir

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya a Catalunya, a 31 de juliol, va augmentar un 4,8% respecte a l'any anterior i es va situar en 3.362.507 persones. L'augment interanual d'afiliats es va produir a totes les comarques i Aran i els més intensos es presenten al Pallars Sobirà (9,5%) i al Tarragonès (9,0%).

Obrir

 

SECTOR SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 21,4% interanual a Catalunya al juny del 2021. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (17,3%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (30,0%). Dins d'aquests, tots presenten increments; els augments més destacats són l'hostaleria (75,2%), el transport i emmagatzematge (34,6%) i les activitats administratives i serveis auxiliars (31,6%).

Obrir


L'índex de preus de productes industrials (excloent-ne l'energia) augmenta un 7,3% interanual a Catalunya al juny del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els preus de l’energia (23,5%), els dels béns intermedis (14,8%), els dels béns de consum (3,6%) i els dels béns d'equipament (1,1%).


Obrir

TURISME

El nombre de turistes estrangers arribats a Catalunya se situa en 404,2 milers al juny del 2021. Segons el país de residència habitual, els països d’on procedeixen majoritàriament els turistes són França, Itàlia i Alemanya, amb una afluència en milers de turistes de 170,0, de 38,0 i de 31,9, respectivament.

Obrir


La despesa total feta pels turistes residents a l'estranger amb destinació principal a Catalunya se situa en 387 milions d'euros al juny del 2021. Per país de residència habitual, destaca França amb una despesa de 90 milions d'euros. A continuació es troben Alemanya i Itàlia amb una despesa de 29 i 28 milions d'euros, respectivament.

Obrir


De les tristors en farem fum

Aquesta pandèmia, que ha generat un gran impacte social, també ha originat una profunda crisi econòmica de la què treballem incansablement per a sortir-ne tan aviat com sigui possible. Com a totes les crisis, són també temps d’oportunitats. De fet, la Covid-19 ha estat un catalitzador que ha accelerat processos i canvis fins fa poc impensables: el teletreball, les compres per internet, la mobilitat, els valors socials...

Irònicament, el que en els darrers anys consideràvem que era una feblesa per a Cubelles –que més del 80% del seu PIB correspongui al sector serveis vinculat al turisme i les segones residències- durant aquesta pandèmia ha permès que el nostre municipi hagi aguantat millor el sotrac econòmic que altres viles amb una alta dependència del turisme. L’habitual 20% de visitants estrangers d’aquests mesos ha estat ara cobert sobradament pel turisme nacional i estatal.

La crisi de la Covid-19 ens fa plantejar-nos, a nosaltres i als nostres emprenedors/es, moltes qüestions i en àmbits molt diversos com l’econòmic, turístic, comercial, empresarial... Des del primer moment, l’Ajuntament de Cubelles, dins de les seves possibilitats, ha apostat decididament en una de les claus fonamentals resultants d’aquesta pandèmia: disposar de bones infraestructures d’accés a internet i la necessitat de fomentar la digitalització del comerç local. En aquest sentit, l’APP comercial desenvolupada per Cubelles ha estat reconeguda per la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya per la seva capacitat innovadora i eficiència mostrada durant la pandèmia, incloent-se al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya. Paral·lelament, i malgrat la situació d’emergència sanitària, s’ha mantingut la col·laboració amb Neàpolis per poder continuar oferint les millors opcions tecnològiques disponibles als emprenedors/es de Cubelles.


Continua llegint...

Trini Vicente Bernal

Regidora de Turisme, Comerç, Fires i Empresa i Emprenedoria
Ajuntament de Cubelles

DIMECRES 15 DE SETEMBRE · 19h
Acte de lliurament dels guardons Empresa Origen Garraf · 2a edició 
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Pacte per l’Ocupació al Garraf i Agència NODE Garraf

DIJOUS 16 DE SETEMBRE · 9h
Jornada “El paper de les empreses en el teixit cultural”
·Lloc: Institute of the Arts Barcelona · Sitges
·Organitza: Fundació Catalunya Cultura, Institute of the Arts Barcelona i NODE Garraf
·Col·labora: Ajuntament de Sitges

DIMARTS 21 DE SETEMBRE · 9h30
Fòrum Hèlix Garraf 
Participació dels representants de la quàdruple hèlix
· Lloc: (per confirmar)
· Organitza: NODE Garraf

DIJOUS 23 DE SETEMBRE · 9h30 Presentació de l'Índex de Competitivitat Comarcal 2021
· Lloc: Masia Can Cabanyes
· Organitza: FEGP
Inscripcions

DIMARTS 5 D’OCTUBRE · 9h30
Jornada de Gastronomia Saludable
· Lloc: Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Agència NODE Garraf
Dins de la programació de La Llotja

DEL 7 AL 17 D’OCTUBRE
54è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 
· Lloc: Sitges
Més info

DIJOUS 14 D’OCTUBRE · 12h
Cicle Monodes, amb Andreu
Mas-Colell, polític, economista i professor universitari

· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE · 11h30 (a 14h30)
La Llotja del Massís
Tastets i música a la fresca, entre vinyes i el mar
Mostra de Vins del Massís del Garraf
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Degustacions amb tiquets · Aforament limitat · Inscripció prèvia 
· Organitzen:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DILLUNS 25 D’OCTUBRE · 10h30 (a 12h30)
La Llotja del Massís · Professional
Mostra de Vins del Massís del Garraf 
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Exclusiu per a professionals de la restauració i de la comunicació
· Organitza:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DIJOUS 28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill 
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: Restaurant La Cucanya, Confraria de Pescadors de Vilanova i Escola d’Hostaleria de Sitges.
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Dins la programació de La Llotja

>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital

>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digitalSubscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat