Veure al navegador

Edició número 33
| 29.07.2021

 

 

MERCAT DE TREBALL
Les dades de l’atur són menys dolentes

El SIE de la Mancomunitat Penedès-Garraf ens fa veure que el passat mes de juny va deixar al Garraf una xifra total 9.465 persones aturades, quasi un 7,4% menys que el mes anterior. La taxa d’atur queda en el 14,25%. S’encadenen així cinc mesos consecutius en què s’ha reduït l’atur. El nombre total de desocupats baixa per sota de les 10.000 persones per primera vegada des del juliol de l’any passat.

Visita suggerida 

PACTE PER A L’OCUPACIÓ
Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf

La Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf està finalitzant la seva fase de desenvolupament i estarà activa a finals de setembre. Aquesta eina, treballada conjuntament entre la FEGP, la UPC i els centres formatius, persegueix un doble objectiu: millorar l’accés a l’oferta de pràctiques i acostar el talent a les empreses. S’oferirà la informació de l’oferta formativa i les pràctiques que ofereixen les empreses.

Visita suggerida


 

CULTURA I EMPRESA
El paper de les empreses en el teixit cultural

La Fundació Catalunya Cultura, l’Institute of the Arts Barcelona i l’Agència NODE Garraf treballen en l’organització d’una jornada que tindrà lloc al mateix IAB, a Sitges, el proper 16 de setembre, pel matí. Es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i amb la participació de diferents ponents que posaran l’accent en la simbiosi necessària entre els mons de l’empresa i la cultura.


 

FÒRUM HÈLIX GARRAF
El 4t Simposi Garraf es centrarà en la indústria i la tecnologia

La propera edició de les jornades d’economia i estratègia comarcals s’ha programat pels dies 9, 10 i 11 de febrer de 2022. Una de les novetats del 4t Simposi Garraf és l’alternança d’escenaris. L’obertura es farà al Saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges; la segona sessió es farà a la sala Josep Ll. Palacios, a Sant Pere de Ribes, i la cloenda es farà a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú.


 

AJ. DE VILANOVA I LA GELTRÚ | NODE GARRAF
2n Congrés de Màrqueting Gastronòmic i Alimentari

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Agència NODE Garraf ja treballen en la propera edició del Gurmet.cat. El 2n Congrés de Màrqueting Gastronòmic i Alimentari de Catalunya es farà a l’auditori de Neàpolis, els dies 26, 27 i 28 d’abril de 2022. Aquest esdeveniment s’emmarca en l’estratègia de turisme gurmet promoguda des de NODE Garraf i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


 

FILM CLÚSTER
En el 1r semestre s’ha superat el nombre de rodatges

Amb un total de 133 sol·licituds gestionades, en els primers sis mesos de 2021 s’ha recuperat l’activitat de rodatges en l’entorn del NODE Film Clúster i s’han superat tots els registres anteriors. Cal destacar els rodatges de sèries televisives (33%), per davant dels reportatges fotogràfics (31%) i els espots publicitaris (30%). Els propers mesos augmentarà el nombre de produccions per al cinema.


 

 

5 D’OCTUBRE
Jornada de Gastronomia Saludable

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf preparen un programa de ponències i intercanvis que té a veure amb l’Any Internacional de l’Alimentació Sostenible. A la sala Josep Ll. Palacios, el matí del 5 d’octubre es parlarà de gastronomia saludable amb experts i representants d’institucions que treballen en aquestes línies.

Visita suggerida 

24 D’OCTUBRE
La Llotja del Massís, entre les vinyes i el mar

S’havia programat pel juliol però es va veure oportú el canvi de data. Finalment, serà el diumenge 24 d’octubre, a partir de les 11h30, a la Torre del Veguer, a Sant Pere de Ribes. Serà una festa d’exaltació als vins del Massís del Garraf, amb degustacions, tastets i música en directe. L’acte estarà obert a tothom que s’apunti amb antelació i obtingui el tiquet corresponent.

Visita suggerida


 

25 D’OCTUBRE
La Llotja dels Vins del Massís, per a professionals

Els cellers del col·lectiu Vins del Massís del Garraf preparen una trobada exclusiva per a professionals de la restauració i la comunicació. Serà dilluns 25 d’octubre, entre les 10h30 i les 12h30, a la Torre del Veguer, el mateix escenari que haurà aplegat, el dia abans, la festa oberta a tots els públics. Massís del Garraf està reconeguda com a subzona específica de la DO Penedès, amb singularitats molt excepcionals.

Visita suggerida


 

28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill

Posar en valor les excel·lències culinàries del peix senzill i fer-lo protagonista d’un menú degustació en el què s’apreciaran totes les seves qualitats. La Festa i Sopar del Peix Senzill es farà a La Cucanya, a Vilanova, dijous 28 d’octubre. Organitzat per NODE Garraf, hi participaran 5 restaurants del Garraf Gastronòmic i 5 cellers de Vins del Massís del Garraf; també, l’Escola d’Hostaleria de Sitges i la Confraria de Vilanova.


 

 

UNA COMPANYIA SUECA
Paradox Tinto, la nova enginyeria de videojocs a Sitges

La companyia sueca Paradox Interactive, especialitzada en videojocs d’estratègia, ha obert una factoria a Sitges, al polígon Mas Alba. Des del nou estudi es coordinarà un equip format per una trentena de professionals. Amb el segell Paradox Tinto es dissenyaran continguts per a un dels seus productes estrella, Europa Universalis IV.

Visita suggerida


 

 

CONSELL GENERAL DE CAMBRES DE CATALUNYA
Memòria econòmica de Catalunya 2020

La Memòria econòmica de Catalunya, que edita anualment el Consell de Cambres de Catalunya, arriba aquest any a la 56a. edició, sent la publicació anual econòmica amb més història de Catalunya. Des de fa sis anys, al tradicional balanç econòmic de Catalunya s’afegeix una anàlisi territorial de les demarcacions i comarques catalanes, que es difon i presenta a les cambres catalanes.

Visita suggerida


 

OBSERVATORI DE LA INDÚSTRIA
Informe anual sobre la indústria a Catalunya 2020

El sector industrial té un pes destacat dins l’economia catalana, ja que aporta el 19,8% del VAB (41.031 milions d’euros l’any 2020), un pes molt semblant al que té aquest sector al conjunt de la UE-27 (19,4%) i bastant superior al que té al conjunt de l’Estat espanyol (16,3%). L’evolució temporal mostra una pèrdua de pes fins al 2009 per passar, des de llavors, a oscil·lar entre el 19% i el 20%.

Visita suggerida


 

PACTE INDUSTRIAL DE LA REGIÓ METROPOLITANA DE BARCELONA
Serveis comercials i atractivitat dels polígons

S’acaba de publicar el document Serveis comercials i atractivitat dels polígons d'activitat econòmica a la Regió Metropolitana de Barcelona. Es tracta del sisè número de la col·lecció Papers del Pacte Industrial. L'estudi explora la potencialitat de la interacció entre espais industrials i espais comercials urbans. L'objectiu és analitzar l'atractivitat dels polígons d'activitat econòmica de la RMB.

Visita suggerida


 

 

BARCELONA DIGITAL TALENT
Digital Talent Overview 2021

Catalunya reforça la seva posició de pol de talent tecnològic, tant en número de llocs de feina, com de salari i estudiants titulats. El sector TIC va generar 14.700 llocs de feina al 2020, fins arribar als 129.000 professionals a Catalunya. Aquesta evolució suposa una pujada del 12,8% respecte l’últim trimestre de 2019. Per contra, l’ocupació del sector TIC a l’economia espanyola ha caigut un 3,1%.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
L’Escola de la Dona ofereix 204 cursos en tres modalitats

L’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona recupera la presencialitat en la seva oferta formativa, tot i que amb limitacions d’aforament a les aules i mesures especials de seguretat. L’escola, ubicada dins l’Espai Francesca Bonnemaison del carrer de Sant Pere Més Baix 7 de Barcelona, compta amb 21 aules amb equipaments específics per a cada tipus d’ensenyament.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Els salaris a Catalunya

L’any 2019, el guany brut anual mitjà per persona treballadora ha estat de 25.968,2 euros a Catalunya, un 1,6% superior al de 2018. El poder adquisitiu mitjà de les persones assalariades també s’ha incrementat (+0,8%), i es recupera la pèrdua de l’any anterior. No obstant, en comparació amb el 2008, la població catalana encara acumula una pèrdua de poder adquisitiu del 4,2%.

Visita suggerida


 

BENESTAR I PROGRÉS SOCIAL

S'ofereixen les dades de l'any 2020 en 24 indicadors, d'un total de 52, corresponents als àmbits de Condicions de vida i treball, Salut, Educació, Habitatge, Seguretat i transport i Oci i cultura

Obrir


SECTOR SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis (IASSVN) creix un 42,1% interanual a Catalunya al maig del 2021. Per sectors d'activitat, augmenten el comerç (39,3%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (47,6%). Dins d'aquests, tots presenten increments; els augments més destacats són l'hostaleria (309,5%) i les activitats professionals, científiques i tècniques (50,1%).

Obrir

 

COMERÇ AMB L’ESTRANGER

Les exportacions creixen un 58,0% interanual a Catalunya al maig del 2021. Per destinació econòmica, augmenten les exportacions de tots els béns: les de consum un 77,7%, les de capital un 69,6% i les d'intermedis un 46,6%. D'altra banda, el total d'importacions creix un 53,8% interanual.

Obrir

 

HOTELERIA

El nombre de pernoctacions en establiments hotelers al juny del 2021 se situa en 2,2 milions a Catalunya. Dels 1,4 milions de pernoctacions del turisme domèstic, n'hi ha 898,4 milers fetes pels viatgers catalans i 491,2 milers pels viatgers procedents de la resta d'Espanya. Les pernoctacions fetes pel turisme estranger són 766,7 milers.

Obrir

La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) a Catalunya se situa en 82,67 euros al juny del 2021. Per marques turístiques, Costa Daurada, Costa Brava i Barcelona presenten els valors més elevats (93,13, 87,89 i 84,76 euros, respectivament).

Obrir

 

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria (IVNI) dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 47,6% interanual a Catalunya al maig del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els béns d'equipament un 98,2%, els intermedis un 51,1% i els de consum un 23,6%. En aquest mateix període, l'índex general de l'IVNI augmenta un 48,6% interanual a Catalunya.

Obrir


L'índex de preus de productes industrials (excloent-ne l'energia) augmenta un 7,3% interanual a Catalunya al juny del 2021. Per grans sectors industrials, creixen els preus de l’energia (23,5%), els dels béns intermedis (14,8%), els dels béns de consum (3,6%) i els dels béns d'equipament (1,1%).Obrir


Un nou escenari per inventar el futur

Arribem al període vacacional després de mesos intensos. Ho han estat en negatiu per l’afectació encara massa present de la pandèmia, però també en positiu per l’impuls en la cooperació i la col·laboració público privada que des de tots els àmbits ha viscut la nostra comarca.

Coneixem els indicadors que ens ofereix la fotografia del moment. No hem millorat tant com caldria en les xifres d’atur, sabem que han quedat pel camí masses empreses i que els serveis socials dels sis municipis de la comarca, lluny de rebaixar la tensió de fa un any, continuen atenent a més persones amb noves necessitats. Aquesta realitat ens interpel·la a planificar-nos per encarar la tardor de manera més assertiva que mai, tant des de l’àmbit públic com des del privat.

I és en aquest context que cal posar en valor la feina feta.

El Pacte Comarcal per l’Ocupació, nascut abans que rebre l’embat de la Covid ha refermat el seu paper protagonista i necessari com a eina fonamental per establir el full de ruta que no ha de deixar perdre cap oportunitat pel Garraf. D’aquest espai va sorgir la necessitat de comptar amb un Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic.


Continua llegint...

Mònica Gallardo i Montornés Presidenta del Consell Comarcal del Garraf
@monicagallardo


La firma esportiva Nike està emetent l’espot publicitari enregistrat als carrers de Sitges a mitjans de juny; també amb les imatges més icòniques de la vila.


>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital

>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
DIMECRES 15 DE SETEMBRE · 19h
Acte de lliurament dels guardons Empresa Origen Garraf · 2a edició 
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Pacte per l’Ocupació al Garraf i Agència NODE Garraf

DIJOUS 16 DE SETEMBRE · 9h
Jornada “El paper de les empreses en el teixit cultural”
·Lloc: Institute of the Arts Barcelona · Sitges
·Organitza: Fundació Catalunya Cultura, Institute of the Arts Barcelona i NODE Garraf
·Col·labora: Ajuntament de Sitges

DIMARTS 21 DE SETEMBRE · 9h30
Fòrum Hèlix Garraf 
Participació dels representants de la quàdruple hèlix
· Lloc: (per confirmar)
· Organitza: NODE Garraf

DIMARTS 5 D’OCTUBRE · 9h30
Jornada de Gastronomia Saludable
· Lloc: Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Agència NODE Garraf
Dins de la programació de La Llotja

DEL 7 AL 17 D’OCTUBRE
54è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 
· Lloc: Sitges
Més info

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE · 11h30 (a 14h30)
La Llotja del Massís
Tastets i música a la fresca, entre vinyes i el mar
Mostra de Vins del Massís del Garraf
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Degustacions amb tiquets · Aforament limitat · Inscripció prèvia 
· Organitzen:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DILLUNS 25 D’OCTUBRE · 10h30 (a 12h30)
La Llotja del Massís · Professional
Mostra de Vins del Massís del Garraf 
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Exclusiu per a professionals de la restauració i de la comunicació
 · Organitza:· NODE Garraf i cellers de Vins del Massís del Garraf
· Col·laboren: Torre del Veguer i Escola d’Hostaleria de Sitges
Dins de la programació de La Llotja

DIJOUS 28 D’OCTUBRE
Festa i Sopar del Peix Senzill 
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboren: Restaurant La Cucanya, Confraria de Pescadors de Vilanova i Escola d’Hostaleria de Sitges.
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Dins la programació de La Llotja


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat