Veure al navegador

Edició número 32
| 28.06.2021

 

 

NODE GARRAF
El Quadern Verd resumeix el 3r Simposi Garraf

De resultes del 3r Simposi Garraf, s’ha editat el Quadern Verd de l’economia del Garraf. És una síntesi de les jornades d’economia i estratègia comarcals en les què varen intervenir una seixantena de ponents. L’epíleg del Quadern ofereix el capítol de conclusions, a proposta del periodista Jordi Lleó. Acompanyen els textos les il·lustracions a mode de visual thinking que va realitzar Maria Calvet.

Visita suggerida 

INFORME FEGP
El Garraf es recupera dels efectes de la pandèmia

L’impacte de la covid-19 sobre l’economia ha estat especialment greu al Garraf, fent que la comarca encara es trobi un 2,9% per sota dels nivells d’ocupació del mes de febrer en termes desestacionalitzats. Es fa evident la vulnerabilitat de l’economia comarcal. A hores d’ara el Garraf es troba immers en un clar procés de recuperació de l’ocupació que molt probablement es veurà accelerat en el propers mesos.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL
Es convoquen els guardons Empresa Origen Garraf 2021

El Pacte per a l’Ocupació del Garraf, juntament amb NODE Garraf, convoca els guardons Empresa Origen Garraf 2021. Es vol fer un reconeixement a les empreses més arrelades al territori i més implicades en la millora de l’ocupació i en el desenvolupament econòmic de la comarca. El termini de presentació de candidatures finalitza el 10 de juliol.

Visita suggerida 

FILM CLÚSTER
El Gran Penedès, un gran plató multimarca

En el decurs d’aquest exercici, fins al 31 de maig, NODE Film Clúster ha gestionat un total de 66 activitats d’enregistrament. Les propostes que arriben a la film commission del Gran Penedès fan preveure un segon semestre de màxima activitat. Així, tot i que el primer trimestre es va rodar molt poc pels condicionants de la pandèmia, s’espera un balanç anual amb xifres de rècord.

Visita suggerida 

 

D.O. TERRA I MAR
La Llotja de Sant Pere de Ribes, amb elaboradors d’aquí

Més de 60 empreses del Garraf i el Penedès elaboradores de productes de proximitat van participar del networking organitzat a Finca Mas Solers, a càrrec de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Agència NODE Garraf. Entre les empreses participants s’hi trobaven cellers, productors i elaboradors, restaurants, allotjaments, empreses d’activitats, comerços especialitzats i entitats del comerç i l’hostaleria.

Visita suggerida 

14 DE JULIOL, A TORRE DEL VEGUER
La Llotja del Massís, entre les vinyes i el mar

Dins la programació de La Llotja, NODE Garraf prepara La Llotja del Massís. Serà un acte obert a tots els públics amb la intenció de promocionar els vins del Massís del Garraf. Es farà a la finca del celler Torre del Veguer, a Sant Pere de Ribes, dimecres 14 de juliol, a partir de les 19h. Hi haurà música en directe i tastets de vins i de cuina marinera. L’aforament és limitat i caldrà obtenir els tiquets amb antelació.

Visita suggerida


 

 

AL POLÍGON SANTA MAGDALENA
La britànica Lightpoint Medical s’estableix a Vilanova i la Geltrú

L’empresa britànica Lightpoint Medical, especialitzada en el disseny i producció d’eines quirúrgiques robotitzades amb precisió per a la cirurgia del càncer, ha establert a Vilanova i la Geltrú (Garraf) la seva primera seu al sud d’Europa. Des d’aquí, Lightpoint Medical distribuirà de forma global les seves tecnologies i coordinarà les operacions corporatives.

Visita suggerida


 

 

LA REVISTA DE NODE
Ja ha sortit l’edició núm. 5 de la revista Origen Garraf

Vinyet Paretas, de l’estudi Mavi Disseny, ha dissenyat la coberta de la 5a edició del magazín Origen Garraf, editat per l’Agència NODE Garraf. La publicació surt cada tres mesos i explica les singularitats de la comarca, en clau econòmica i dels seus atractius, des de les empreses i els grups de recerca al patrimoni museístic i l’oferta formativa, passant pel turisme, la gastronomia, els vins, els festivals...

Visita suggerida


 

 

IDESCAT
Indicadors dels ODS per a Catalunya

Per fer l'avaluació del grau d'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible, els programes anuals d'actuació estadística a partir del 2019 incorporen a l'estadística oficial l'elaboració, manteniment, actualització i difusió del sistema integrat d'indicadors dels ODS per a Catalunya, prenent com a referència els indicadors publicats per Eurostat i els seus criteris de qualitat, solidesa i adequació metodològica.

Visita suggerida


 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
La Diputació destina 600.000 euros al Consell Comarcal

La Diputació de Barcelona ha aprovat destinar 600.000 euros al Consell Comarcal del Garraf, amb la voluntat d’assegurar que puguin oferir a la ciutadania una prestació adequada dels serveis i que siguin de màxima qualitat. Aquests crèdits s’emmarquen dins del Pla d’Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals. En total s’han atorgat 7,4 milions d’euros a sis consells comarcals de la província.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Impuls al teixit empresarial i l’ocupació

La Diputació de Barcelona i la Secretaria general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Govern d’Espanya han ratificat un acord perquè ambdues institucions treballin per difondre i desenvolupar actuacions que impulsin el teixit empresarial i l’ocupació a la província de Barcelona. En bona part, el vehicle d’aquest acord serà l’Escola d’Organització Industrial.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Accés de les pimes a licitacions públiques internacionals

A través d’ACCIÓ, Catalunya liderarà un projecte europeu amb l’objectiu d’impulsar l’accés de pimes d’arreu d’Europa a licitacions públiques internacionals. En el marc de la iniciativa, que tindrà una durada de tres anys, es treballarà conjuntament amb clústers i altres associacions empresarials per oferir suport en destí, assessorament i formació a més de 600 pimes europees.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Calendari de festes laborals 2022

El Departament d'Empresa i Treball ha aprovat el calendari de festes laborals per al 2022. Durant el pròxim any, el calendari permetrà fins a sis caps de setmana de tres dies i un macropont a principi de desembre. A banda de les dates indicades, els ajuntaments podran afegir dues jornades de festes locals retribuïdes i no recuperables.

Visita suggerida 

COMERÇ EXTERIOR

Les exportacions creixen un 72,4% interanual a Catalunya a l'abril del 2021. Per destinació econòmi-ca, augmenten les exportacions de tots els béns: les de capital un 114,8%, les de consum un 101,7% i les d'intermedis un 54,9%.

Visita suggerida

 

SECTOR
SERVEIS

L'índex de producció del sector serveis disminueix un 7,3% interanual a Catalunya al primer trimestre del 2021. D'altra banda, l'índex de volum de negoci també presenta una disminució del 3,3% respecte a un any enrere.

Visita suggerida

 

COST
LABORAL

El cost laboral per treballador i mes és de 2.775,56 euros a Catalunya al primer trimestre del 2021, un 3,5% més que al mateix trimestre del 2020. El cost salarial per treballador i mes augmenta un 3,3% a Catalunya i se situa en 2.033,09 euros.

Visita suggerida

 

IPC

L'índex de preus de consum (IPC) augmenta un 2,6% interanual a Catalunya al maig del 2021. Els grups més inflacionis-tes són Transports (10,1%) i Habitatge (8,7%); en taxa de variació negativa, Comunicacions (−4,5%) i Ensenyament (−4,0%).

Visita suggerida
Un nou escenari per inventar el futur

Després de més d’un any de pandèmia, que ha marcat un abans i un després de les nostres vides, ara toca optimisme en tots els sentits. Ara toca deixar enrere la tristesa i la inseguretat que hem arrossegat i abraçar la nova realitat en què ens trobem i que ens permetrà tornar a la normalitat gradualment, activant la recuperació econòmica i ajudant aquells que hauran de tornar a començar gairebé des de zero.

El camí està ja començat amb la redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, desenvolupat en el marc del Pacte per l’Ocupació al Garraf, i altres iniciatives que permeten la simbiosi de l’acció de tots aquests agents que han d’intervenir en la recuperació econòmica i en l’estabilitat del Garraf, especialment després de la pandèmia de la Covid-19. Moltes d’aquestes accions i estratègies de futur, que ens han de servir per entomar la direcció correcta, es van posar sobre la taula en el 3r Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals que tot just s’han fet aquest mes de maig i de les quals en sorgeix el Quadern Verd del Garraf.

Ha estat un moment excel·lent per conèixer els punts de vista des de l’expertesa de tots els ponents I participants. Conceptes com la necessitat de fer una especial atenció als ciutadans, a una estratègia conjunta encaminada a la sostenibilitat i la responsabilitat ens han de guiar en aquest camí; com també la visió clara que el futur de les empreses per ser més competitives passa per la flexibilitat, la innovació, la rapidesa i l’eficiència.


Continua llegint...

Rosa Huguet
Presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf

>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital

>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
DIMECRES 14 DE JULIOL · 19h
La Llotja del Massís
Tastets i música a la fresca, entre les vinyes i el mar 
Mostra dels Vins del Massís del Garraf
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboració especial: Torre del Veguer
· Col·labora: Garraf Gastronòmic i Vins del Massís del Garraf
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Aquest acte s’emmarca en la programació de La Llotja

DIMECRES 15 DE SETEMBRE · 19h
Acte de lliurament dels guardons Empresa Origen Garraf · 2a edició 
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitzen: Pacte per l’Ocupació al Garraf i Agència NODE Garraf

DIJOUS 16 DE SETEMBRE · 9h
Jornada de les Arts i l’Empresa 
·Lloc: Institute of the Arts Barcelona · Sitges
·Organitza: Fundació Catalunya Cultura, Institute of the Arts Barcelona i NODE Garraf
·Col·labora: Ajuntament de Sitges

DIJOUS 23 DE SETEMBRE · 20h30
Sopar i festa del Peix Senzill 
·Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Garraf Gastronòmic i Vins del Massís del Garraf
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Aquest acte s’emmarca en la programació de La Llotja


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat