Veure al navegador

Edició número 31
| 27.05.2021

 

 

3r SIMPOSI GARRAF
Al Garraf, la millor estratègia és la col·laboració

La paraula col·laboració es va fer recurrent en el 3r Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals que van tenir lloc a Neàpolis, Vilanova i la Geltrú, els dies 11 i 12 de maig. Amb la coordinació de NODE Garraf, prop d’una seixantena de ponents van compondre una programació amb la què es volien descriure possibles escenaris de futur per a l’economia del Garraf.

Visita suggerida


3r SIMPOSI GARRAF
NODE presenta el vídeo Del Garraf al Món

From Garraf to the Whole World és el crèdit de l’audiovisual que té com a protagonistes els directius de les companyies AKO, Faromatics i Monocrom i una representant del campus de la UPC a la mateixa comarca. El vídeo està editat en llengua anglesa, amb versions subtitulades en català i castellà. Es va presentar en el decurs del 3r Simposi Garraf.

Visita suggerida 

3r SIMPOSI GARRAF
S’edita el Quadern Verd de l’Economia del Garraf

Com ja va succeir en la 1a edició, amb el Quadern Blanc de l’Economia del Garraf, i en la segona, amb el Quadern de l’Economia Taronja del Garraf, la síntesi de continguts i les conclusions del 3r Simposi Garraf es recolliran en el Quadern Verd de l’Economia de Garraf. Amb textos del periodista Jordi Lleó, es presentarà en el proper Fòrum Hèlix Garraf, l’1 de juny, i se’n faran còpies d’impremta i una versió digital.

Visita suggerida


 

GURMET.CAT
Compromís i autenticitat, claus del màrqueting gastronòmic

Gurmet.cat, el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, va completar amb èxit les jornades del 28 al 30 d’abril, a Vilanova i la Geltrú. Carme Ruscalleda, en la sessió d’obertura, i Toni Massanés, en la ponència final, van coincidir en els mateixos termes a l’hora de destacar els ingredients del màrqueting gastronòmic: el compromís i l’autenticitat.

Visita suggerida 

PLAESTRATEGIC.CAT
Es presenta el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf

Després d’una sessió prèvia, als membres de la taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, la primera setmana de juny es presentarà al Consell d’Alcaldies l’esborrany final del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. El procés de redacció va començar el passat 1 d’octubre amb l’etapa de participació. El treball l’ha portat a terme l’Agència NODE Garraf per encàrrec del Consell Comarcal.

Visita suggerida 

 

NOU FORMAT
NODE Garraf editarà un compendi de cursos de formació

L’Agència NODE Garraf està ultimant un informatiu digital amb el què periòdicament anunciarà l’oferta formativa ocupacional i contínua del sector públic i de les entitats de la comarca. Us hi podeu subscriure gratuïtament. També podeu apuntar-vos al butlletí d’ajuts i subvencions que també edita l’Agència. Només cal enviar un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat. Feu constar nom, cognom i propòsit.

Visita suggerida 

CATALONIA TRADE & INVESTMENT
Directori de proveïdors de la indústria a Catalunya

El directori ofereix informació sobre empreses, productes i capacitats productives a Catalunya perquè les empreses internacionals puguin trobar fàcilment proveïdors i socis. Amb més de 3.000 empreses industrials i informació actualitzada sobre béns i serveis, és una bona eina per a una empresa internacional que busca activament nous proveïdors o socis, es planteja fer negocis o invertir a Catalunya o trobar nous productes per distribuir.

Visita suggerida


 

 

LA REVISTA DE NODE
Origen Garraf, el magazín que explica la comarca

Aquest mes de juny sortirà d’impremta la 5a edició del magazín Origen Garraf. Per part de l’Agència NODE Garraf, la revista s’edita trimestralment amb la intenció d’explicar quines són les singularitats de la comarca i els seus actius més rellevants. També la podeu fullejar en format digital. Si ho preferiu ens podeu demanar les darreres edicions en paper.

Visita suggerida 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Mesures previstes contra la COVID-19

El Procicat va aprovar tres mesures en relació amb les reunions socials (de 10 persones com a màxim), l’augment d'aforaments (en teatres i cinemes fins al 70% i en comerços i universitats al 50%) i la restauració (s’allarga l'horari d'obertura de 6 a 24 hores, s'amplia l'aforament interior fins al 50% i s’amplien fins a 6 els comensals per taula, excepte convivent i es recupera el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
El Govern es fa càrrec del manteniment de trams de les autopistes C-32 nord, C-33 i C-31

El Consell Executiu ha aprovat un nou contracte de conservació integral, d’abast pluriennal, dels trams les autopistes C-32 nord, C-33 i C-31, que deixaran de ser de peatge aquest any. El Govern també ha aprovat la despesa, fins al 2025, de 23,7 milions d’euros, que es destinarà a la conservació ordinària dels elements funcionals d’aquestes vies, per garantir la seguretat viària, unes condicions adequades per a la conducció i un estat òptim de conservació de la xarxa.

Visita suggerida
 

INDÚSTRIA

L'índex de volum de negoci a la indústria dels productes industrials, excloent-ne l'energia, augmenta un 20,5% interanual a Catalunya al març del 2021.

Visita suggerida

 

DEMOGRAFIA

La població de Catalunya a 1 de gener de 2021 és de 7.716.760 habitants, segons dades provisionals de les Estimacions de població.

Visita suggerida

 

SERVEIS

L'índex de volum de negoci del sector serveis creix un 21,1% interanual a Catalunya al març del 2021.

Visita suggerida

 

IPC

L'índex de preus de consum (IPC) augmenta un 2,0% interanual a Catalunya l'abril del 2021. Els grups més inflacionistes són Habitatge (8,5%) i Transports (7,8%).

Visita suggerida


Temps d’oportunitats

Ara que comencem a veure una esperançadora sortida a la crisi sanitària, és moment d’afrontar la crisi social i econòmica que aquesta ha comportat. Situació que hem d’aprofitar per valorar si intentem refer el model actual o bé, per què no, ens arrisquem a crear-ne un de nou.

És clar que no podem anticipar-nos al futur però sí que estem disposats a preparar-nos per qualsevol canvi que ens pugui venir en el futur. Flexibilitat, imaginació i adaptabilitat per respondre a situacions no previstes són habilitats necessàries. Capacitats que han d’exercitar-se en escenaris especialment proactius, col·laboratius i valents.

Un d’aquest escenaris principals ha estat i serà la digitalització de la ciutat. Ha esdevingut un moviment imparable en tots els àmbits: teletreball, e-commerce, aplicacions urbanes, conscients i convençuts que és imprescindible reinventar la ciutat. Aquest ha estat un dels principals compromisos de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Facilitar i promoure un escenari de futur en el què la digitalització, basada en l’emprenedoria, la tecnologia social i la innovació oberta ha estat l’epicentre de les polítiques municipals en la innovació a la ciutat.


Continua llegint...

Conxi Martínez
Regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital

>> Consulteu la versió digital
DIMARTS 1 DE JUNY · 9h30
Fòrum Hèlix Garraf
Reunió plenària de la quàdruple hèlix de l’econosistema del Garraf
Presentació del Quadern Verd de l'Economia del Garraf
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Convoca: NODE Garraf
Amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf

DIVENDRES 4 DE JUNY · 11h
Presentació de l'Informe FEGP Perspectives de recuperació de les economies comarcals després de la covid-19
Organitza: FEGP
Més info

DIMARTS 8 DE JUNY · 9h30 (a 11h30)
La Llotja de Sant Pere de Ribes
Llotja de presentacions per part d'elaboradors i productors de Sant Pere de Ribes i la demarcació enogastronòmica del Garraf i el Penedès.
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf
· Col·laboració especial: Finca Mas Solers
Amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra · Diputació de Barcelona
Aquest acte s’emmarca en la programació de La Llotja

DIJOUS 17 DE JUNY · 19h
La Nit de l’Empresa 2021 | Gala dels Premis FEGP
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: FEGP
· Inscripcions

DIJOUS 15 DE JULIOL · 19h
Tastets del Massís a la fresca, entre vinyes i amb música de jazz
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
· Organitza: NODE Garraf
· Col·laboració especial: Torre del Veguer
· Col·labora: Garraf Gastronòmic i Vins del Massís del Garraf Amb el suport de Diputació de Barcelona
Aquest acte s’emmarca en la programació de La Llotja


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat