Veure al navegador

Edició número 30
| 27.04.2021

 

 

GURMET.CAT
El Garraf, destinació congressual i gastronòmica

Del 28 al 30 d’abril, a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, tindrà lloc el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya. Organitzat per l’Ajuntament i l’Agència NODE Garraf, aquest certamen es presenta com un aparador de noves tendències, marcades per la sostenibilitat i els canvis d’hàbits en el consum. Es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el patrocini d’Autolica.

Visita suggerida 

3r SIMPOSI GARRAF
Nous escenaris per a una nova realitat

Els dies 11 i 12 de maig, a Vilanova i la Geltrú, s’aplegarà el 3r Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals. Amb el títol Nous escenaris per a una nova realitat, el programa inclou una cinquantena de ponències de màxim interès i total diversitat. Les conclusions seran editades en el Quadern verd de l’economia del Garraf. La inscripció és gratuïta, tot i que l’aforament és limitat. Apunteu-vos a temps.

Visita suggerida 

PLANIFICACIÓ
El Garraf enllesteix el pla estratègic d’activitat econòmica

El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf proposarà 7 vectors estratègics: l’economia blava; les iniciatives culturals i creatives; la indústria i la tecnologia; l’envelliment actiu i l’acompanyament; l’habitatge i l’eficiència energètica; els serveis a consum final i, per a la seva preservació, el sector primari. L’esborrany inicial del document es presentarà el 18 de maig al plenari del Pacte per l’Ocupació del Garraf.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL
Mònica Gallardo, nova presidenta

Mònica Gallardo és la nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf. El relleu forma part del pacte de govern, en què els grups comarcals del PSC i de Junts per Catalunya van acordar la presidència compartida de l’ens comarcal. El canvi s’ha avançat uns mesos per la renúncia de la presidenta Abigail Garrido, que assumirà el càrrec de diputada de Turisme a la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

 

SISENA SESSIÓ
Vicent Partal: “La precarietat no li interessa a ningú”

Considerat com el pioner del periodisme digital en català, Vicent Partal va ser el convidat de la darrera sessió mensual del cicle Monodes, promogut per NODE Garraf. El director de Vilaweb va parlar de les conseqüències de la pandèmia des de diferents òptiques i va posar en qüestió la vigència d’un sistema que ha mostrat tota mena de febleses i que cal reformar en profunditat per fer front a la creixent precarietat.

Visita suggerida 

CANAL YOUTUBE
Sis Monodes que es fan d’escoltar

Amb el d’abril ja són sis els Monodes que, via telemàtica, han tingut com a ponents figures rellevants de l’economia, la tecnologia i la comunicació. Promogut per l’Agència NODE Garraf, fins ara el cicle ha comptat amb Joan Canadell, Josep Oliver, Antón Costas, Oriol Amat i Xavier Ferràs i Vicent Partal. Podeu recuperar cadascuna de les intervencions mitjançant el canal Youtube.

 

 

NOU FORMAT
NODE Garraf edita un butlletí periòdic d’ajuts i subvencions

Amb una aparença més vistosa i amb uns major funcionalitat, el nou butlletí de NODE Garraf és tot un compendi d’ajudes, subvencions i qualsevol notícia que sigui d’interès per als professionals, les empreses i les entitats privades i públiques que mouen l’economia. Us hi podeu subscriure gratuïtament. Només cal enviar un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat. Feu constar nom, cognom i propòsit.

Visita suggerida


 

 

LA REVISTA DE NODE
Origen Garraf, el magazín que explica la comarca

Ja ha sortit d’impremta la quarta edició de la revista NODE Garraf, aquesta vegada amb la proposta creativa de Mireia Bertran (Artrivity) en la coberta del magazín. La revista s’edita trimestralment amb la intenció d’explicar quines són les singularitats de la comarca i els seus actius més rellevants. També la podeu fullejar en format digital. Si ho preferiu ens podeu demanar un exemplar en paper.

Visita suggerida


 

NARRATIVA HISTÒRICA
Les armes de la llum, Cubelles en l’epopeia medieval

Jesús Sánchez Adalid és l’autor de la novel·la Les armes de la llum (ed. Harper Collins). És el relat d’una gran trobada entre història i ficció: una veritable epopeia medieval. La narració està plena de bellesa i dinamisme, i molt ben ancorada en les fonts documentals. El relat del llibre comença l’any 996 al port de Cubelles i fa referència a la desembocadura del Foix, que limitava “la terra de ningú”. Recomanable.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Nova edició del programa Accelera el creixement

El programa “Accelera el creixement”, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, arriba a la seva desena edició per ajudar a re-pensar, re-enfocar i transformar 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació i generació de llocs de treball. S’obre el termini d’inscripció que durarà fins al proper 7 de juny. Podeu demanar més informació a NODE Garraf.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
S'aixeca el confinament comarcal

A partir del 26 d'abril les persones es poden desplaçar per totes les comarques sense sortir de Catalunya, excepte per motius justificats. Es recomana fer-ho sol o amb la bombolla de convivència. A més, hi ha canvis en els àmbits de la restauració, el comerç, l’educació, el lleure, l’esport i el culte i també pel que fa als congressos, convencions i activitats firals.

Visita suggerida


 

PACTE INDUSTRIAL DE LA REGIÓ METROPOLITANA DE BARCELONA
L’impacte de la intel·ligència artificial a les empreses

S’ha presentat un llibre de Xavier Marcet que forma part de la col·lecció “Papers de l’Observatori de la Indústria”. Explica què és la intel·ligència artificial i com vertebra una nova era tecnològica; analitza l’impacte que tindrà sobre diferents aspectes de la gestió empresarial i proposa una guia per a la incorporació de la intel·ligència artificial a l’empresa.

Visita suggerida


 

UPIC
La logística, un motor per a Catalunya

A Catalunya la logística aplega 7.119 empreses i només a la regió metropolitana de Barcelona ocupa uns 128.000 treballadors. Amb un VAB equivalent a 29.000 milions d’euros (gairebé el 14% català), s’ha convertit en una indústria clau per a l’economia i imprescindible per al desenvolupament d’altres indústries amb pes a Catalunya com l’automoció, l’alimentació, el tèxtil i el sector químic.

Visita suggerida


Canvi de paradigma

Dies enrere deixava el càrrec com a Diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona per prendre possessió com a Diputat del Parlament de Catalunya. El fet de poder representar el Garraf i l’Alt Penedès a la cambra catalana és i serà un gran honor, una gran responsabilitat i, sobretot, una gran oportunitat per defensar el reconeixement que mereixem. Les nostres comarques mereixen ser territoris dignes, feministes, sostenibles, socialment justos i amb igualtat d’oportunitats.

No obstant això, considero oportú destacar la tasca duta a terme des de la Diputació de Barcelona en els darrers mesos i, concretament, des de l’esclat de la pandèmia del Sars-CoV-2. Les prioritats canviaven i la institució sabia que havia d’estar al costat dels veïns i veïnes dels 311 municipis que integren la província de Barcelona. Una raó per la qual, en un primer moment, ja vàrem col·laborar amb els agents sanitaris, adquirint material per a les infraestructures sanitàries.

Tot seguit, vàrem modificar el nostre programa de govern, 2019-2023, i vàrem elaborar un Pla de Xoc dotat de 1000 milions d’euros, adreçat a contenir i revertir les conseqüències derivades de la paralització de l’economia. En el mateix sentit, vàrem tirar endavant el nou «Pla Xarxa de Governs Locals». Un projecte dotat amb 900 milions d’euros que seran distribuïts en un període de tres anys entre els 311 municipis.

Quant a l’àrea de turisme, és evident que aquesta crisi sanitària ens ha dut, de manera inevitable, a un canvi de paradigma. Les icones que havien marcat el món fins abans de la covid-19 s’han aturat. Les destinacions que havien concentrat massivament visitants han vist reduïda la seva afluència i sembla que aquesta serà la tònica a curt termini; almenys, en els propers dos anys.Continua llegint...

Juan Luis Ruiz López
Diputat al Parlament de Catalunya PSC-Units per Avançar

 >> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital

>> Consulteu la versió digital
FINS AL 16 DE MAIG
1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Organitzen: establiments del Garraf Gastronòmic
· Coordina: NODE Garraf
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

+ info

DEL 28 AL 30 D’ABRIL
Gurmet.cat  |  1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya
· Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
+ info
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Direcció tècnica: Adalt Comunicació
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIUMENGE 9 DE MAIG · 12h
Mar de Malvasia | Experiència Gastronòmica: Porxo davant les Vinyes
· Lloc: CIM · Centre d’Interpretació de la Malvasia, Sitges
+ info
· Inscripció: 30€ per persona (inclou visita guiada i experiència gastronòmica)
Aquest acte s’emmarca en la programació de La Llotja

DIMARTS 11 i DIMECRES 12 DE MAIG
3r Simposi Garraf 
“El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat”

Jornades d’economia i estratègia comarcals
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Fòrum Hèlix Garraf · NODE Garraf
· Col·labora: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona
Més informació

DIMECRES 19 DE MAIG · 18h (a 19h30)
Acte “Garraf Turisme” 
· Lloc: Club Nàutic Vilanova · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d’Hostaleria de Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs


Vicent Partal
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat