Veure al navegador

Edició número 29
| 25.03.2021

 

 

PLANIFICACIÓ
Els vertebradors estratègics del Garraf

El Consell d’Alcaldies ha rebut la proposta dels eixos estratègics i els vertebradors a partir dels quals es redacta el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, per part de l’Agència NODE Garraf. Es tenen en compte les assignatures ineludibles de la sostenibilitat, la digitalització, la mobilitat, la formació, l’emprenedoria i el compromís social. El Pla es presentarà la segona quinzena de maig.

Visita suggerida 

PARC DEL GARRAF
Serveis ecosistèmics per a la salut i benestar de les persones

S’acaben de presentar les primeres accions dels serveis ecosistèmics per a la salut i benestar de les persones del Parc del Garraf en el marc del projecte “Sant Pere de Ribes, municipi saludable”. El projecte és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i vol estendre els valors del patrimoni natural com a un recurs extraordinari de prevenció de la salut de les persones.

Visita suggerida 

AL MELIÀ SITGES
La intel·ligència artificial (IA) com a revulsiu del turisme

El 8 d’abril, al Melià, l’Ajuntament de Sitges i NODE Garraf proposen una jornada centrada en la intel·ligència artificial com a revulsiu del sector turístic. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i la presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor, obriran la jornada. També es podrà seguir en streaming. El director general de Turisme, Octavi Bono, intervindrà en la cloenda.

Visita suggerida


 

MÀRQUETING GASTRONÒMIC
Gurmet.cat completa un programa amb marques de renom

Del 28 al 30 d’abril, l’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú acollirà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, organitzat per l’Ajuntament i NODE Garraf. La primera jornada, dimecres 28, serà d’inscripció gratuïta, per seguir la ponència d’obertura, a càrrec de Carme Ruscalleda, i la casuística innovadora d’empreses com La Granja, Cudié, Cafès Novell, Família Torres i Ametller Origen.

Visita suggerida 

JORNADES D’ECONOMIA I ESTRATÈGIA
El 3r Simposi Garraf es proposa per l’11 i el 12 de maig

Les 3es Jornades d’economia i estratègia comarcals esperen el seu torn a l’agenda de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, els dies 11 i 12 de maig. El programa de ponències conté una seixantena d’intervencions seleccionades amb la intenció d’explorar possibles escenaris de futur per a l’economia del Garraf. El 3r Simposi Garraf l’organitza l’Agència NODE, des del Fòrum Hèlix Garraf i amb suport de la Diputació.

Visita suggerida 

QUÀDRUPLE HÈLIX
El Fòrum Hèlix Garraf representa l’econosistema de la comarca

El Fòrum Hèlix Garraf es reuneix periòdicament per compartir els projectes en clau de comarca. Hi participen representants dels sectors socials, econòmics, del coneixement i de l’administració, tot responent al model de quàdruple hèlix. NODE Garraf promou aquest Fòrum i les successives convocatòries, com la del passat 11 de març, via telemàtica, en la què es va parlar del Pla Estratègic i del 3r Simposi Garraf.


 

FORMACIÓ POST-OBLIGATÒRIA
Es reuneix el Consell de la Formació del Garraf

Els representants dels centres de formació ocupacional, professional, universitària i contínua de la comarca del Garraf es van aplegar en una nova sessió del Consell de la Formació del Garraf, el passat 18 de març. La directora del campus de la UPC va exposar les directrius de l’EPSEVG. També es va presentar l’Agència de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya i la borsa de pràctiques i formació del Garraf.


 

 

5a SESSIÓ
Xavier Ferràs, a les portes d’una nova globalització

De la mà del professor Xavier Ferràs, la cinquena sessió del cicle Monodes es va endinsar en el camp dels avenços tecnològics i els efectes de la nova globalització. El ponent va apuntar que la pandèmia ha accelerat l’adopció de nous sistemes i que la mateixa Intel·ligència Artificial ha fet possible el darrer miracle de la ciència: el fet que amb una promptesa inèdita s’hagin desenvolupat les vacunes per fer front al covid-19.

Visita suggerida 

CANAL YOUTUBE
Cinc ponències per posar-vos al dia

Fins a una seixantena d’assistents s’apleguen tots els mesos en les sessions dels Monodes, promogudes per l’Agència NODE Garraf. Joan Canadell, Josep Oliver, Antón Costas, Oriol Amat i Xavier Ferràs ja han estat ponents d’aquestes conferències-col·loqui. El cicle s’ofereix per via telemàtica, a l’espai Zoom. Podeu recuperar cadascuna de les intervencions mitjançant el canal Youtube.


 

 

BALANÇ ENERGÈTIC
El consum de combustible va caure gairebé un 18% el 2020

L’Institut Català d’Energia ha publicat un avanç sobre les xifres de consum d’energia de l’any 2020, que ha estat marcat pels efectes de la lluita contra la COVID-19. El consum d’electricitat va disminuir un 6,2%, el de gas natural va reduir-se un 8% i el de combustibles va caure un 17,9%; per sectors, el consum en la indústria es va reduir un 7,9% i en els serveis un 12,2%, mentre que en l’àmbit domèstic va créixer un 1,9%.

Visita suggerida


 

HABITATGE
S’estabilitzen els preus de lloguer i baixen els contractes

El darrer trimestre de 2020 el preu del lloguer a Barcelona ciutat ha caigut un 5,7 % respecte el quart trimestre de 2019 i ara el preu mitjà és de 939 euros mensuals. A l’àrea metropolitana el descens ha estat del 0,4% i el preu és de 779,61 euros mensuals. Si es considera tot l’any, es constata un descens del 0,1% de mitjana a Catalunya. Tot i que amb diferències territorials importants.

Visita suggerida


 

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
Catalunya, per sobre la mitjana europea en IA

Catalunya suma 228 projectes d’intel·ligència artificial en el marc del programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, l’instrument de referència de la UE per a l’impuls de la recerca, d’acord amb l’informe Anàlisi de l’especialització en intel·ligència artificial a Catalunya. Per nombre de projectes, Catalunya ocupa el tercer lloc en el rànquing de regions europees. .

Visita suggerida


 

 

EDITAT PER NODE GARRAF
Butlletí d’ajudes i subvencions

Ajudes, subvencions i qualsevol notícia que sigui d’interès per als professionals, les empreses i les entitats privades i públiques que mouen l’economia. Aquests són els continguts informatius que periòdicament -sempre que hi ha novetats- ofereix el Butlletí de NODE Garraf. Us hi podeu subscriure gratuïtament. Només cal enviar un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat. Feu constar nom, cognom i propòsit.

Visita suggerida


 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Observatori del mercat de treball al Garraf

Tots els mesos, el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf ofereix l’actualització de les dades socioeconòmiques del Garraf. Podeu consultar les infografies pel que fa a l’atur i la contractació, com també les dades de l’impacte socioeconòmic de la COVID-19. L’observatori rep el suport de la Diputació de Barcelona mitjançant l’Agència NODE Garraf.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Els mapes del patrimoni cultural, oberts i reutilitzables

La Diputació de Barcelona ha afegit al portal de dades obertes un nou conjunt de dades: els elements del patrimoni cultural. Els mapes de patrimoni cultural són inventaris dels elements del patrimoni cultural i natural de cada municipi. Aquests mapes estan publicats al web, que ha estat renovat recentment, i són una eina essencial per a la conservació i gestió dels béns culturals.

Visita suggerida 

 

EL MAGAZIN DE NODE GARRAF
Mireia Bertran (Artrivity) il·lustra la portada de l’Origen Garraf

Raül Ramos (Pink Morro); Lluís Garcia (Ribes Disseny Gràfic) i Jordi Corella (ADN Studio) han dissenyat les cobertes de les tres primeres edicions de la revista editada per NODE Garraf. Aquests dies sortirà d’impremta el número 4, amb la proposta de Mireia Bertran (Artrivity). La iniciativa té a veure amb el programa Garraf Crea per donar a conèixer els creatius de la nostra comarca.

Visita suggerida


Empoderem el territori

Durant el darrer any, vivim immersos en un debat tenallant sobre la urgent necessitat d’equilibrar salut i economia. Caminem a la corda fluixa sabent que un excés de vida social pot ser molt perjudicial per a les nostres viles però conscients que no es pot frenar l’activitat comercial si volem garantir la supervivència i progrés de tot el teixit econòmic de Cubelles i la resta del Garraf.

El repte és gran, però el compromís, les potencialitats i les capacitats del nostre empresariat i classe treballadora ens fa augurar, malgrat tot, un futur il·lusionant i entusiasta. Els ajuntaments hem estat en primera línia malgrat la migradesa dels nostres recursos fomentant l’aprovació d’ajuts i afavorint la nova contractació, i ara li toca també a la resta d’administracions ajudar-nos a empresaris, treballadors i consistoris a empoderar un territori massa castigat en la seva mobilitat i desenvolupament però carregat d’una força i un atractiu que ens fa ser únics i imprescindibles.

Sempre endavant!


Rosa M. Fonoll
Alcaldessa de Cubelles

 >> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
ABRIL I MAIG
La Llotja · 4a edició
Programació d’activitats al voltant de la DO Terra i Mar
· Coordina: NODE Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona · Xarxa de Productes de la Terra

DIMECRES 7 D’ABRIL · 18h
Presentació de La Llotja · 4a edició
Presentació de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Lloc: Institut Joan R. Benaprès · Escola d'Hostaleria de Sitges
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d'Hostaleria de Sitges
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIJOUS 8 D’ABRIL · 9h (a 14h)
“La Intel·ligència Artificial (IA) en el Turisme” 
Sessió de ponències i casuístiques aplicades
· Lloc: Hotel Melià Sitges
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Sitges
· Col·laboren: Gremi d'Hostaleria de Sitges i Melià Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona
Més informació

DEL 9 AL 25 D’ABRIL
1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Organitzen: establiments del Garraf Gastronòmic
· Coordina: NODE Garraf
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

+ info

DIMARTS 20 D’ABRIL · 9h30 (a 11h30) 1r Aplec d'elaboradors, productors i restauradors de Sant Pere de Ribes Obert a participants de les comarques del Garraf i el Penedès
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf
Amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra · Diputació de Barcelona

DEL 28 AL 30 D’ABRIL
Gurmet.cat  |  1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya
· Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
+ info
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Direcció tècnica: Adalt Comunicació
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DEL 28 AL 30 D’ABRIL
Gurmet.cat  |  1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya
· Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
Info: www.gurmet.cat
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Direcció tècnica: Adalt Comunicació
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIMARTS 11 i DIMECRES 12 DE MAIG
3r Simposi Garraf 
“El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat”

Jornades d’economia i estratègia comarcals
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Fòrum Hèlix Garraf · NODE Garraf
· Col·labora: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona
Més informació

DIMECRES 19 DE MAIG · 18h (a 19h30)
Acte “Garraf Turisme” 
· Lloc: Club Nàutic Vilanova · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d’Hostaleria de Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona

DIJOUS 20 DE MAIG · 20h30
Sopar i festa del Peix Senzill 
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Garraf Gastronòmic i Vins del Massís del Garraf
Amb el suport de Diputació de Barcelona


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat


Xavier Ferràs
 
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat