Veure al navegador

Edició número 28
| 26.02.2021

 

 

DEMOGRAFIA
La població del Garraf arriba als 152.801 residents

El 2020 la comarca del Garraf era compartida per 152.801 residents. Entre 2001 i 2020 s’ha enregistrat un increment de població de 45.654 persones. Això suposa una alteració ascendent del 42,61%, en només 20 anys. L’any 2026 la població del Garraf podria superar els 170.000 residents, prop d’un 11% d’increment en tan sols 5 anys. Són dades que demanen una major gestió de la sostenibilitat social i ambiental.


 

MONODES
Oriol Amat: “Catalunya es recuperarà amb major impuls”

El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Oriol Amat, ha estat el ponent del mes de febrer del cicle Monodes. El també catedràtic de la UPF ha fet un repàs evolutiu de l’empresa catalana des d’abans de la pandèmia i ha parlat de la fortalesa que tindrà el país a l’hora de recuperar-se, tot i que de manera asimètrica atès que alguns sectors necessitaran més temps per tornar a resultats positius.

Visita suggerida 

MONODES
Els Monodes de NODE Garraf al canal Youtube

Joan Canadell, Josep Oliver, Antón Costas i Oriol Amat componen el quadre de ponents que han participat en les primeres sessions del programa Monodes. Aquest cicle té una periodicitat mensual i s’ofereix per via Zoom. Podeu recuperar cadascuna de les intervencions mitjançant el canal Youtube. Podeu fer ús dels enllaços amb els què hem vinculat a cadascun dels conferenciants.


 

MONODES
Xavier Ferràs parlarà de tecnonacionalisme

Globalització post-covid: tecnonacionalisme i fonamentalisme de mercat és el títol de la ponència que oferirà el professor Xavier Ferràs en la cinquena sessió del cicle Monodes. La conferència i posterior col·loqui estan programats per dimecres 17 de març, a les 12h, via Zoom. La inscripció és gratuïta però cal confirmar la participació amb prou antelació.

Visita suggerida 

 

PLANIFICACIÓ
El Garraf redacta la partitura estratègica

El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf ja ha entrat en la fase de redacció i ben aviat es presentaran els previs del document, amb la definició dels eixos estratègics i els vectors d’actuació. NODE Garraf treballa en la composició del document per encàrrec del Consell Comarcal a propòsit del Pacte per l’Ocupació del Garraf. L’horitzó temporal del PEAE contempla el quinquenni 2021/2025.

Visita suggerida 

QUÀDRUPLE HÈLIX
El Fòrum Hèlix Garraf es reunirà el proper 11 de març

Els representants de les entitats i els agents socials i econòmics que componen la quàdruple hèlix estan convidats a participar en la propera sessió del Fòrum Hèlix Garraf, el proper 11 de març, a les 11h, via telemàtica (Zoom). Aquesta convocatòria trimestral es centrarà en el procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica i en l’organització del 3r Simposi Garraf, previst per l’11 i el 12 de maig, a Neàpolis.


 

MÀRQUETING GASTRONÒMIC
La xef Carme Ruscalleda obrirà el congrés Gurmet.cat

Del 28 al 30 d’abril, l’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú acollirà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya. El certamen està organitzat pel mateix Ajuntament i per l’Agència NODE Garraf, amb la participació de la consultoria Adalt Comunicació. Carme Ruscalleda farà la ponència inaugural, dimecres 28. El programa de ponències conté la participació de les principals marques de distribució i consum.


 

FILM CLÚSTER
Desperta l’activitat de rodatges al Gran Penedès

La filmació d’espots d’automoció revifa l’activitat de rodatges a les nostres comarques. De nou, des del NODE Film Clúster, amb el nou segell Gran Penedès Film Commission, s’estan gestionant sol·licituds d’enregistrament a cel obert. També s’està responent a l’interès de productores de sèries i concursos per a les televisions; algunes d’elles, a gran escala.

Visita suggerida


 

GARRAF COMERÇ
Es reuneix la Taula d’Entitats del Comerç del Garraf

La digitalització és la primera assignatura del comerç minorista i cal posar tots els esforços i el màxim de recursos per dotar al sector de les eines i els coneixements adequats. Aquesta va ser una de les conclusions de la Taula d’Entitats del Comerç del Garraf, convocada per l’Agència NODE amb la participació dels representants de les associacions del comerç i de l’hostaleria de la comarca.


 

GARRAF ACTUA
Es promou una xarxa de professionals de les arts escèniques

NODE Garraf impulsa una proposta integradora a partir de les iniciatives que ja han plantejat diferents ajuntaments i entitats de la comarca. El denominador comú és el suport a l’activitat dels professionals i les empreses que tenen a veure amb les arts escèniques. Aquest és un dels sectors especialment afectat per les restriccions de la crisi sanitària.

Visita suggerida


 

ORIGEN GARRAF
Adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf vol reforçar tots els arguments orientats a un sistema alimentari més just, saludable i imprescindible. D’acord amb aquests principis l’Agència del Garraf acaba d’adherir-se a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona. Entre altres objectius, es tracta de defensar la producció local i el seu valor social i ecològic i prioritzar l’equitat social i econòmica al territori.

Visita suggerida


 

 

EDITAT PER NODE GARRAF
Butlletí d’ajudes i subvencions

Ajudes, subvencions i qualsevol notícia que sigui d’interès per als professionals, les empreses i les entitats privades i públiques que mouen l’economia. Aquests són els continguts informatius que periòdicament -sempre que hi ha novetats- ofereix el Butlletí de NODE Garraf. Us hi podeu subscriure gratuïtament. Només cal enviar un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat Feu constar nom, cognom i propòsit.

Visita suggerida


 

 

LA REVISTA DE NODE
Origen Garraf, un magazín que explica la comarca

La revista NODE Garraf s’edita trimestralment amb la intenció d’explicar quines són les singularitats de la comarca i els seus actius més rellevants, des de la innovació i la recerca fins al sistema educatiu, passant pel patrimoni museístic, el llegat culinari, la indústria, els equipaments turístics, l’oferta enogastronòmica, el primer sector... El número 4 sortirà d’impremta a mitjans de març.

Visita suggerida


Un projecte territorial sòlid

En els darrers mesos hem viscut una situació sense precedents. La crisi sanitària, que ha esdevingut crisi econòmica i social, en la qual encara estem immersos a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha fet que l’Ajuntament d’Olivella, com els de la resta de la comarca, reaccionés per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i del teixit empresarial.

Més enllà de l’àmbit local, aquesta crisi ha posat de manifest la necessitat de continuar treballant plegats i sumar complicitats i esforços entre les diverses administracions públiques i els agents econòmics i socials. Tinc el convenciment que cal avançar en definir un projecte territorial sòlid, amb la cooperació de tothom, posant en valor allò que ens complementa i ens fa competitius.


Seguir llegint l'article

Marta Verdejo
Alcaldessa d'Olivella

 >> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
DIJOUS 11 DE MARÇ · 11h (a 12h15) Fòrum Hèlix Garraf Reunió plenària de la quàdruple hèlix de l’econosistema del Garraf
Via Zoom
· Convoca: NODE Garraf

DIJOUS 18 DE MARÇ · 9h30 (a 10h45) Consell de la Formació Ocupacional, Professional, Universitària i Contínua del Garraf
Amb la participació dels representants dels centres docents de formació post-obligatòria al Garraf
Via Zoom
· Convoca: NODE Garraf

DIMECRES 17 DE MARÇ · 12h (a 13h) Monode "Globalització post-covid: tecnonacionalisme i fonamentalisme de mercat"
· Ponent: Xavier Ferràs, professor del departament d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'Esade; titulat en Administració d'Empreses (PhD) per la UB; MBA per ESADE i Enginyer Superior de Telecomunicacions per la UPC.
Via Zoom

DIMARTS 23 DE MARÇ · 9h30 (a 11h30)
1r Aplec d'elaboradors, productors i restauradors de Sant Pere de Ribes
Obert a participants de les comarques del Garraf i el Penedès
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf
Amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra · Diputació de Barcelona

ABRIL I MAIG
La Llotja · 4a edició
Programació d’activitats al voltant de la DO Terra i Mar
· Coordina: NODE Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona · Xarxa de Productes de la Terra

DIMECRES 7 D’ABRIL · 18h
Presentació de La Llotja · 4a edició
Presentació de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Lloc: Institut Joan R. Benaprès · Escola d'Hostaleria de Sitges
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d'Hostaleria de Sitges
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIJOUS 8 D’ABRIL · 9h (a 14h)
“La Intel·ligència Artificial (IA) en el Turisme” 
Sessió de ponències i casuístiques aplicades
· Lloc: Hotel Melià Sitges
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Sitges
· Col·laboren: Gremi d'Hostaleria de Sitges i Melià Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona

DEL 9 AL 25 D’ABRIL
1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Organitzen: establiments del Garraf Gastronòmic
· Coordina: NODE Garraf
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

+ info

DEL 28 AL 30 D’ABRIL
Gurmet.cat  |  1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya
· Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
+ info
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Direcció tècnica: Adalt Comunicació
Amb el suport de la Diputació de Barcelona


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.catJoan Canadell

Josep OlivéAntón Costas


Oriol Amat
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat