Veure al navegador

Edició número 27
| 27.01.2021

 

 

POLÍGONS D’ACTIVITAT ECONÒMICA
Els polígons del Garraf, més ben posicionats

Enmig de la crisi pandèmica no tot són males notícies per a l’economia del Garraf. El mercat immobiliari industrial cada vegada mostra més interès per les naus i els solars disponibles a la comarca. Des de l’Agència NODE Garraf s’observa un auge pel que fa a la prospecció de parcel·les per part d’inversors. Ara és un bon moment per activar la planificació de sòl industrial.

Visita suggerida
 

INDICADORS
Els serveis inflen la taxa d’atur al Garraf

La comarca del Garraf va tancar l’exercici 2020 amb un total de 10.807 persones inscrites com a demandants d’ocupació. Aquesta dada suposa un increment interanual del 28,17%. A finals d’any la taxa d’atur registral reflectia un 15,19%, 3 punts més que un any abans. Les restriccions derivades de la pandèmia han agreujat la situació del mercat de treball, sobretot en el sector de serveis, que conté el 83% de la comarca.

Visita suggerida 

INDICADORS
Al Garraf, 1 de cada 3 residents treballa a comarques veïnes

El Garraf és la comarca de Catalunya amb menor índex d’autocontenció. Una de cada tres persones que viuen al Garraf treballen fora de la comarca. En concret, el saldo negatiu és de 23.044 persones -un 37,6% de la població ocupada resident als nostres 6 municipis. Aquestes persones tots els dies han de desplaçar-se a una altra comarca per motius laborals. Són dades estimatives corresponents a 2019.

Visita suggerida 

MONODES
Antón Costas: “La infància i la salut, abans que l’economia”

El professor Antón Costas va ser el ponent de la tercera sessió del cicle Monodes, organitzat per l’Agència NODE Garraf. La sessió telemàtica va aplegar una seixantena de participants. L’actual president de la Fundació del Cercle d’Economia va advocar per prioritzar els àmbits de la infància i la salut per damunt de l’economia. La recepta del professor Costas són les 3 R: resistir, recuperar-se i reinventar-se.

Visita suggerida 

MONODES
Oriol Amat serà el ponent del mes de febrer

El curt historial dels Monodes mostra la intenció d’aquest cicle de ponències i col·loquis que tots els mesos proposa l’Agència NODE Garraf. Joan Canadell, Josep Oliver i Antón Costas han estat els ponents inicials. A més, creix el nombre de participants en cada convocatòria. Oriol Amat, catedràtic d’Economia de la UPF, serà el ponent del mes de febrer, dimarts 23, a les 12h. Inscripció oberta i gratuïta.


 

JORNADES D’ECONOMIA I ESTRATÈGIA COMARCALS
El 3r Simposi Garraf es desplaça al mes de maig

Arran de la situació pandèmica el calendari del 3r Simposi Garraf s’ha vist alterat de nou. Les dues jornades tenen agenda prevista els dies 11 i 12 de maig, a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. El títol manté tota la seva vigència: El Garraf, nous escenaris per una nova realitat. El programa de ponències conté fins a mig centenar de veus.

Visita suggerida
 

EDITAT PER NODE GARRAF
Butlletí d’ajudes i subvencions

Ajudes, subvencions i qualsevol notícia que sigui d’interès per als professionals, les empreses i les entitats privades i públiques que mouen l’economia. Aquests són els continguts informatius que periòdicament -sempre que hi ha novetats- ofereix el Butlletí de NODE Garraf. Us hi podeu subscriure gratuïtament. Només cal enviar un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat Feu constar nom, cognom i propòsit.

Visita suggerida 

 

PLANIFICACIÓ
El PEAE Garraf ja suma més de 40 accions participatives

A punt de cloure la fase prèvia a la redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf ja depassa de la quarantena el nombre d’accions participatives en les què s’han recollit les opinions i els criteris de prop de 200 assistents; entre ells, els representants d’una vintena llarga d’entitats gremials, intersectorials, professionals i sindicals de la comarca.

Visita suggerida


 

DO TERRA I MAR
La Llotja concentrarà la programació els mesos d’abril i maig

La quarta edició de La Llotja omplirà l’agenda d’activitats els propers mesos d’abril i maig. Promogut des de NODE Garraf, aquest programa anual té com a objectiu la promoció i la divulgació dels productes autòctons i de proximitat dels nostres espais agrari i pesquer, així com la difusió del llegat culinari i l’exaltació dels potencials enogastronòmics d’una denominació original, la DO Terra i Mar.

Visita suggerida


 

EN L’ESPLENDOR DE TEMPORADA
L’espigall, la flor d’hivern del Garraf

L’espigall, un dels productes autòctons més emblemàtics del Garraf, es troba aquests dies en el seu apogeu. En l’esplendor de temporada, aquesta hortalissa es mostra com una genuïna flor d’hivern. Enguany no s’han pogut festejar les collites d’espigalls però les condicions climatològiques han acompanyat l’excel·lència qualitativa i l’abundància d’aquesta menja tan característica de la cultura culinària de la nostra comarca.

Visita suggerida


 

GARRAF GASTRONÒMIC
La 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf es farà a l’abril

Una quinzena d’establiments del nou segell Garraf Gastronòmic seran els artífexs d’una campanya promocional centrada en la cuina marinera. Serà la 1a Novena, perquè s’ha programat en una agenda de 9 dies, del 9 al 25 d’abril, els tres caps de setmana, de divendres a diumenge. Aquesta acció es fa de la mà dels cellers que componen Vins del Massís del Garraf.

Visita suggerida


 

23 DE MARÇ, A FINCA MAS SOLERS
1r Aplec de productors, elaboradors i restauradors

Finca Mas Solers acollirà la primera edició d’una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, de la mà de NODE Garraf i en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra. Serà el dimarts 23 de març, a partir de les 9h30. L’aplec convida la participació d’empreses i professionals del mateix municipi, del conjunt de la comarca del Garraf i de les comarques veïnes.

Més informació


 

 

LA REVISTA DE NODE
Origen Garraf sortirà trimestralment, a partir del 10 de març

En el decurs de 2020 s’han publicat tres edicions del magazín Origen Garraf. Han estat les primeres entregues d’una iniciativa en la què NODE Garraf vol explicar els actius de la comarca, des del prisma de l’economia i l’empresa però també d’aquells altres aspectes que singularitzen i fan més atractius els nostres sis municipis. El proper 10 de març sortirà d’impremta la quarta edició, en paper i alhora en versió digital.

Visita suggeridaLa Universitat tecnològica del futur connectada al territori

Amb 120 anys d’història, la UPC de Vilanova està dirigida per primer cop per una dona, Marisa Zaragozá, doctora en Ciències Matemàtiques per la UPC.

Acompanyada per un equip transversal, format per dues sotsdirectores i cinc sotsdirectors, provinents de diferents departaments, ha engegat un nou camí, un camí de canvi.

Es defineixen com un equip “de la casa”, molt proper a la comunitat, connectats amb el territori i oberts al món. El seu programa focalitza la visualització de la recerca i transferència de tecnologia i vol reforçar les aliances amb totes les institucions i empreses del territori, sense perdre de vista l’entorn internacional en què ens trobem.

La nova direcció aposta per projectes multidisciplinaris i innovadors que han de ser fruit de la col·laboració entre empresa i universitat.

Sense oblidar l’excel·lència docent, vol fomentar el talent de les persones i aprofitar-lo per fer front als reptes que, ara més que mai, haurem d’afrontar. La connexió entre universitat i empreses permetrà beneficiar-nos d’una transferència de coneixement basada en tecnologies amb valors sostenibles, útils per a la societat i respectuosos amb l’entorn.


Marisa Zaragozá
Directora de l’EPSEVG / UPC

 >> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
DIMARTS 23 DE FEBRER · 12h
Cicle Monodes
“Apunts del context econòmic”
Amb el professor Oriol Amat, catedràtic del departament d’Economia i Empresa de la UPF
· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf

DIMARTS 23 DE MARÇ · 9h30 (a 11h30)
1r Aplec d'elaboradors, productors i restauradors de Sant Pere de Ribes
Obert a participants de les comarques del Garraf i el Penedès
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf
Amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra · Diputació de Barcelona

ABRIL I MAIG
La Llotja · 4a edició
Programació d’activitats al voltant de la DO Terra i Mar
· Coordina: NODE Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona · Xarxa de Productes de la Terra

DIMECRES 7 D’ABRIL · 18h
Presentació de La Llotja · 4a edició
Presentació de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Lloc: Institut Joan R. Benaprès · Escola d'Hostaleria de Sitges
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d'Hostaleria de Sitges
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIJOUS 8 D’ABRIL · 9h (a 14h)
“La Intel·ligència Artificial (IA) en el Turisme” 
Sessió de ponències i casuístiques aplicades
· Lloc: Hotel Melià Sitges
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Sitges
· Col·laboren: Gremi d'Hostaleria de Sitges i Melià Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona

DEL 9 AL 25 D’ABRIL
1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Organitzen: establiments del Garraf Gastronòmic
· Coordina: NODE Garraf
Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

+ info

DEL 28 AL 30 D’ABRIL
Gurmet.cat  |  1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya
· Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
+ info
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Direcció tècnica: Adalt Comunicació
Amb el suport de la Diputació de Barcelona


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat